Reklama

Reklama

3:15 zemřeš

  • Česko Horor v Amityville (více)
Trailer

14. listopadu 1974 dovedl policii zoufalý telefonát do domu DeFeových, kde nalezla šest těl obyvatel domu, zastřelených ve spánku. K vraždě rodičů a čtyř sourozenců se přiznal Ronald DeFeo, který tvrdil, že mu to přikázaly hlasy. O rok později, 18. prosince 1975, se do domu přistěhovali George a Kathy Luzovi se svými třemi dětmi. Mysleli si, že to bude dům jejich snů. Mohl být, pokud by to byly noční můry... Rodina Lutzových v domě vydržela pouhých dvacet osm dní, během nichž byli terorizováni démonickými silami. Film 3:15 zemřeš, natočený podle skutečné události, zachycuje jeden z nejděsivějších příběhů o strašidelných domech, které kdy byly vyprávěny - protože se skutečně stal. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (591)

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic extra, ale výsledek překonal i ty nejhorší představy. Tvůrci si zřejmě vzali do hlavy, že věta "Natočeno podle skutečné události" je úžasné alibi, a tak mohou tenhle strašidelný dům nacpat od sklepa po podkroví sto plus jedním klišé. Horor? Kdepak. Spíš splácanina libovolného duchařského příběhu o prokleté barabizně, Kruhu, Osvícení, Vymítače ďábla... A navíc tak hloupě napsaná a zrežírovaná bez kapky napětí! Co se v domě přihodilo, se dozvíme hned na začátku, a dál už jen sledujeme, jak se v Amityville zabydluje nová rodina, jak pomalu a zcela nezáživně odhaluje to, co my už dávno víme, do toho z každého kouta (za nutného burácení Jablonskyho nehudby) občas vykoukne nějaký ten nebožtík, otec začíná vyšilovat, špatný herecký výkon střídá ještě horší... Děsivé to nebylo, děsné rozhodně ano. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Hodně velká ptákovina. Jeden starý dům, v něm malá holčička a tajemný hlas. Z velkého potenciálu však neschopný režisér nedokáže vůbec těžit. Snímku chybí napětí, atmosféra a bát se u něj určitě nebudete. Funkční lekačku jsem zaznamenal jen jednu a fungovala pouze kvůli kvalitě zvuku. Nebýt schopného herce v hlavní roli, jehož talent je však použit jen minimálně - a vcelku zajímavého - ne však originálního - hudebního doprovodu, byl by to jasný odpad. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

I když obsazení nabádá k teenagerovské vyvražďovačce, jde o psychologickou hru, která se opírá o vynikající "dospělé" výkony Raynoldse a George. Režijně to hodně připomíná Texaský masakr motorovou pilou, přičemž Douglas klade větší důraz na budování mentální nestabily, která pramení i z naprosto běžných zvuků, které dům skýtá. Výsledný dojem trošku kazí akční závěr (ostří uvěřitelného psychothrilleru se na konci přeci jen mírně ztupí) a především pak dovětek s holčičkou, který tam rozhodně být nemusel. Výsledný dojem je tak 3.5*, přičemž ke 4 se přikláním z toho důvodu, že je mi sympatické, že film má svým pojetím mnohem blíže ke Kruhu, nežli k laciné teen lekačce, kterých je teď jak šafránu... ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Přes docela slibně se rozvíjející peripetii, ne příliš originální příspěvek do rodiny "amityville horrors", kterým vévodí ukázkový a vymykající se "The Shinning". Postupně zahušťovaná amityville atmosféra je poněkud rozporuplná. Narace neopouští archetypální strukturu. Proklamace, že je film inspirován skutečnou událostí, není v tomto případě nijak efektivní. I když jsou některé "žánrové" scény docela ucházející, žádné zvláštní překvapení se nekoná. !!!SPOILER!!!: nepsané pravidlo, že ve filmu nesmí zemřít matka a děti, tvořící hlavní charaktery příběhu, je přes občasné laškování důsledně dodrženo. Vzhledem k tomu, že hlavnímu hrdinovy ani na chvíli nelze věřit, že chce někoho doopravdy zabít a myslím, že mu to nevěřili ani jím blízce ohrožované oběti a nevěřil tomu ani on sám (na rozdíl od Jacka Nicholsona v "The Shinning" vypadá se zbraní v ruce tak nešťastně, že jsem si z celého srdce přál, aby mu to těžké břímě role zabijáka už konečně někdo odejmul, uvařil mu horký čaj a zabalil ho do teplé deky), jde jen o to vyčkat, až se všechno dopracuje ke zdárnému konci. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Klasická šablóna o strašidelnom dome, optimalizovaná pre dnešné teenagerske publikum - čo Bay so svojimi Dunami dokáže viac než dobre (ako nám už dokázal v Texase). Spolu s Kľúčom vrchol tohtoročnej žánrovej úrody, preto sa len veľmi ťažko vyhne porovnávaniu... z ktorého obe snímky vyjdu priblížne s rovnakým skóre. Kým Softley sa vydal oldschoolovejšou cestou, stavial na atmosfére a na konci prekvapil slušnou pointou, Douglas je kamarát s ľakačkami, krvou a videoklipovým vizuálnym podaním (ostatne keby nebol, pravdepodobne mu Bay nezatelefonuje), no s blížiacim sa záverom mu mierne dochádza dych. Jeho réžijný debut si najlepšie užijete na Halloweena v plnom kine, obklopení publikom, ktoré je schopné každú ľakačku "oceniť" 5-sekundovým vreskotom a následnou 20-sekundovou diskusiou na tému "Vieš ako som sa zľakol?". U Kľúča by ma to rušilo, u tejto neambicióznej a zábavnej jednohubky ani náhodou. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Vo filme musela Chloë Grace Moretz chodiť po streche a visieť z vrchu vyše 18-metrového domu, pričom ju držali len dva drôty a uzda. Na začiatku bola opatrná, ale podľa režiséra Andrewa Douglasa to už po hodine brala ako zábavu. (Pat.Ko)
  • Film nebyl nikdy promítán pro kritiky. (Chatterer)

Související novinky

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama