Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zbytek přeživších lidí žije v osadách podobných těm z časů Divokého Západu, jenom se stopami moderní civilizace. Křehká existence lidstva je navíc pravidelně vystavována těžké zkoušce - samozvaná armáda bojovníků, kteří si říkají Holnisté, napadá jednotlivá města a vysává z nich život. Požadují nejen potraviny, ale také silné muže jako vojáky do svých řad. Holnisty vede krutý a despotický generál Bethlehem, který se rozhodl, že nemilosrdným terorem dobude svět. Zpustošenou krajinou projíždí tajemný tulák se svým mezkem, který si na živobytí vydělává přednesem Shakespearových dramat. Při jednom svém vystoupení je proti své vůli zrekrutován do Bethlehemovy armády. Během výcviku se mu podaří uniknout a schová se do havarovaného poštovního vozu. Aby nezmrznul, vezme si na sebe uniformu mrtvého pošťáka. S cílem najít živobytí přichází do městečka Pineview a tvrdí, že je skutečným poštovním úředníkem obnovené vlády Spojených států. Začíná mezi lidmi opět šířit naději a jednotu. Je ale jasné, že nejvyššímu veliteli Holnistů a dosud neomezenému vládci v kraji se nic z toho nebude ani trochu líbit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Hunt 

všechny recenze uživatele

30% Dalo by se tomu vytýkat mnohé, já bych vyzdvihnul 1.) snímku ublížilo, že nebyl sestříhán na 90minut (tedy celou 1/2 vyhodit!) 2.) hlavního záporáka ztvárnil Will Patton, který prostě na hlavního zaporaka nemá, je nevěrohodný a slabý 3.) je Larenz Tate - takový malý, snaživý pionýr, ktery naprosto irituje.... .... Epická hudba Jamese Newton Howarda je sama o sobě supr, ale spojená se samotným filmem jen podtrhuje naprostý patos....kamera jen podtrhuje laciné tv vyznění, přestože rozpočet je někde jinde. Je to opravdu zvláštní případ, v zásadě se považuji za fanouška Kevina Costnera, i Vodní svět přes všechny chyby mám velmi rád, jen kýč ve stylu falesneho pošťáka, který se napraví a stane se z něj hrdina...to už je i na mě moc. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kazdy ma pravo na omyl a aj sebelepsiemu reziserovi obcas jebne v makovici. Costner si docasne pomätenie zmyslov, behom ktorych reziroval jak Uwe Boll, zazil pri natacani tohto filmu. Dodnes ma desi scena v ktorej postar v spomalenom zabere doruci postu do nejakeho opusteneho domu a hned je svet ovela lepsi. Ja som bohuzial doteraz taku postu, ktora by mi zasadne zmenila zivot nedostal. Asi mi ju nejaky parchant ukradol zo schranky. Za to navazanie do Univerzalneho vojaka mam chut tomu dat odpad, ale nechcem byt az tak zly. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Takže máte dobré semeno.“ – „Čo?!“ – „Len sa pýtam.“ Tu zostáva rozum stáť. Tesne predtým, ako otrasný Posol budúcnosti v roku 1997 prešumel kinami, nachádzal  sa narcis Costner v zlej situácii. Na jednej strane sa ako herec prepožičal viacerým bombám (Nepodplatiteľní, Oosbný strážca, Pole snov) a ako režisér/producent stvoril Tanec s vlkmi. Zároveň ho ale začala ovládať temná sila. Prehnané režijné ambície, škaredé správanie ku kolegom, až trápna sebadôvera a samodeštrukčná láska k plytkým scenárom (a samozrejme k samému sebe). To pochovalo jeho priateľstvo s režisérom Kevinom Reynoldsom a jeho „herecké" filmy prepadli (Strom snov, Wyatt Earp, zelený svet). Keď ho nadchol post-apokalyptický scenár Erica Rotha (Oscar za Forresta Gumpa) a Briana Helgelanda (Oscar za L.A. - Utajené skutočnosti) a rozhodol sa ho režírovať a zahrať si v ňom titulnú rolu, diváci nevedeli, či majú čakať návrat kráľa alebo definitívne potvrdenie, že Tanec s vlkmi bol náhoda. Ale i Kevinovi najväčší nepriatelia čakali prinajhoršom priemerný film. Sračku roka nečakal nikto. A predsa sa dostavila! Scenár šokuje vysokým stupňom kreténizmu (chlap naháňa druhého chlapa, zrazu z kríka vyskočí lev a zožerie ho, k tomu fakt ťažko niečo dodať), herci obvykle schopní podať dobré výkony (Olivia Williams, Will Patton, Giovanni Ribisi) sú jedným slovom hororoví, akčné scény ako keď sa deti v družine naháňajú po lúke a mávajú pri tom palicami (občas vzadu precvála kôň s jazdcom, aby sa nepovedalo), triky nekomentujem, príbeh hlúpy, sci-fi trápne, dialógy sa nedajú počúvať, vzťahy medzi postavami vás poriadne naštvú, dej nemá logiku (ústredný hrdina si na polievku zarába hraním Shakespearea) a hnilou čerešňou je vražedná dĺžka (tri hodiny ku*va). Nevraviac o televíznych kostýmoch, zaliečavej a podliezavej hudbe a patetických scénach (americkú poštu Costner chápe ako základný pilier, na ktorom stojí celý civilizovaný svet). Film som si (i kvôli mimoriadne negatívnym recenziám) nechal v kine ujsť a keď som to s ním riskol na VHS, zasa až také zlé sa mi to nezdalo. Ale keď som si túto kravinu v roku 2010 zopakoval v televízii... skutočne fuj. Ale skutočne, Kevin. Plusy: pekná kamera, občas fajn post-apokalyptická výprava a paradoxne práve celková blbosť scenára. Tá je taká mimoriadne vysoká, až je to svojím spôsobom zábavné. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ach ovej, to bylo dlouhý. Costner zřejmě po dost zkritizovaným vodním světě chtěl udělat takovej mix právě Vodního světu s jeho nejlepsím filmem Tanec vlků, ale Pošťák prostě nemá potenciál na 3 hodinovej film, spousta scén je tam zbytečnejch, některý sou protahovaný a celý to nemá žádnej spád a hudba stojí jednim slovem za hovno. A ani takovej ten postapokaliptickej svět ala Mad max vůbec nepůsobí, spíš to vypadá jak něco ze 17. století. A bohužel se costner ani nevyvaroval stupidních proslovů a konečná bitka je příšerná a ještě to kázání nakonec, to byla hrůza, to si moh Costner fakt odpustit. Jak mam jeho filmy rád, tak tohle je bída, snad jen kdyby se to zkrátilo o hodinu, tak by se z toho dalo něco udělat, ale takhle to je jen na 3* ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Poštovní schránka na rohu ulice, to není nějaká lecjaká věc. Kvete modře, lidé si jí váží velice..." (dosti Wolkera!) V blízké budoucnosti není žádný internet. Na mobilu chytíte signál asi ztěží a tak se lidé musí spolehnout na starý dobrý dopis (pro mladší uživatele: dopis je prehistorický projev lidské komunikace psaný ručně nikoliv na klávesnici ale perem:-) K Postmanovi bych tak přísný nebyl, protože to není tak špatný film, jak zde někteří tvrdí a navíc post-apokalyptických filmů vzniká asi tolik, kolik knězů navštívilo vilu Hugha Heffnera. Postmana nejvíce zdobí skvělá výprava a hudba Jamese Newtona Howarda. Ale ani ostatní aspekty nejsou špatné. Herecké obsazení je dobré. Kamera a akce taky. Režijně lze Costnerovi vytknout roztříštěnost filmu do několika části a jakási rozplizlost, kdy jsou některé scény zbytečně natahované a to se podepisuje na dlouhé stopáži filmu. Také se mu dá vytknout vyumělkovanost některých scén. Když jsem tento film viděl jako malý špunt, tak mi v hlavě uvízla jediná scéna. Costner otáčí svého koně, aby za jízdy vyškubl malému chlapci jeho dopis z ruky. Což je šíleně kýčovité, ale někoho to může i dojmout. Je to tak mezi 3* a 4*, kvůli nízkému hodnocení se přikláním k vyššímu počtu hvězdiček. Podobné filmy: Vodní svět (1995) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme nezaznie ani raz meno hlavnej postavy. V knižnej predlohe však meno má, volá sa Gordon Krantz. (Grimsrund)
  • Natáčení probahlo ve Washingtonu, Oregonu, Tuscomu, Arizoně nebo na ostrově Fidalgo. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Davida Brina. (Terva)

Související novinky

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama