Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zbytek přeživších lidí žije v osadách podobných těm z časů Divokého Západu, jenom se stopami moderní civilizace. Křehká existence lidstva je navíc pravidelně vystavována těžké zkoušce - samozvaná armáda bojovníků, kteří si říkají Holnisté, napadá jednotlivá města a vysává z nich život. Požadují nejen potraviny, ale také silné muže jako vojáky do svých řad. Holnisty vede krutý a despotický generál Bethlehem, který se rozhodl, že nemilosrdným terorem dobude svět. Zpustošenou krajinou projíždí tajemný tulák se svým mezkem, který si na živobytí vydělává přednesem Shakespearových dramat. Při jednom svém vystoupení je proti své vůli zrekrutován do Bethlehemovy armády. Během výcviku se mu podaří uniknout a schová se do havarovaného poštovního vozu. Aby nezmrznul, vezme si na sebe uniformu mrtvého pošťáka. S cílem najít živobytí přichází do městečka Pineview a tvrdí, že je skutečným poštovním úředníkem obnovené vlády Spojených států. Začíná mezi lidmi opět šířit naději a jednotu. Je ale jasné, že nejvyššímu veliteli Holnistů a dosud neomezenému vládci v kraji se nic z toho nebude ani trochu líbit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jede, jede poštovský panáček, jede, jede poštovský pán. Má vraný koníčky, jako dvě rybičky, jede, jede do Rokycan. A to platí i o Costnerovi. Také jede, dokonce po tři celé hodiny a ne do Rokycan, ale tam kde slunko nesvítí. Míří tam spolehlivě již od prvních záběrů. A pokud mu nechcípla ta jeho herka, tak se tam zřejmě sune dodnes. I povinná devítiletá školní docházka mi utekla rychleji než tohle ztělesnění utahanosti ve své nejryzejší podobě. Zřejmě šlo o nějakou alegorii na pomalost americké pošty, protože jinak netuším co tím chtěl autor říci. Doufám, že se Kevin pochlapí a natočí někdy druhý díl, který by mohl mít těch hodin třeba deset. Pak by konečně trumfnul i noční přenosy z rokování našich zákonodárců. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Takový sdi-fi vandrácký hybrid plný sraček a la Den nezávislosti (myšleno hrdostí Američanů, ne útokem mimozemšťanů). Je to jak laciný přesah ze Star Wars, ty scény v písku, kde se plouží zachumlané postavy v postapokalyptické budoucnosti. Kevin nadabovaný Víznerem je výborný, ale ať už jeho lásky, nebo ty posuny (kostru jsem nějak zaspal), kdy uteče z armády (i ten útěk je takovej nepovedenej scenáristicky) a najednou si vymýšlí pohádky a stává se hvězdou, mi prostě neseděly. Vlastně tam toho moc nesedělo, hlavní záporák je směšnej jouda. A ti lidé, oblbovaní donáškou, by si měli zkusit práci České pošty. Třeba před Vánocemi. ()

Reklama

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Nekonečně dlouhej, plytkej tříhodinovej western, kterej nese bůh ví proč v názvu budoucnost a je to postapo, akorát že pro děti.. takže oni udělaji postapo ve stylu disney pro děti, bojí se tam někoho sejmout, hraje si to na nějaký rodinný dobrodrůžo žůžo, ale to že to má být teda postapo a miliarda lidí zřejmě zahynula.. to jim nevadí a bouchačky jsou tam taky zbytečný. Prostě nedomrdlí hovno, který má navíc tři hodiny kurva proč?? ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tento kultový prepadák nie je v skutočnosti tak strašný film, ako sa o ňom chyruje. Pravdou ale je, že je v niektorých smeroch pomerne nezvládnutý. Costner sa dosť amatérsky snaží zadaptovať knižnú predlohu a nemá cit pre budovanie celistvého deja. Je tu množstvo vedľajších a zbytočne dlhých pasáží (hodinový prológ), ktoré výrazne neobohacujú dejovú líniu a ak náhodou sú dôležité v knihe (pochybujem), tak vo filme to už vôbec neplatí. Kevin Costner je ako režisér v podstate rutinér, ale ako hlavný ne-hrdina je skvelý. Tu mi nedá nepochváliť ako sa filmu podarilo skĺbiť realistické poňatie (ľudský a odidealizovaný Postman, nekorektné vykreslenie tyranie v budúcnosti/alternatívnej súčasnosti) a idealizované prvky (pošta ako idea hýbajúca ľuďmi). Čoho už ale bolo priveľa, tak tými boli Spojené štáty americké a patriotizmus, ktorým je film presiaknutý. Na to, že som to pozeral len kvôli cameu Toma Pettyho (ktorý sa ukáže až po zhruba 150 minútach - a to je uvedený v úvodných titulkoch!), ktorý je mimochodom ako vždy sympaťák a vtipný (...a hrajúci samého seba?), som nadmieru spokojný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $17,626,234Tržby Celosvetovo $27,000,000║ Ako pekné peniaze investované do tohto projektu boli ale podľa mňa je to tam cítiť, výprava na úrovni, úžasná hudba, niektoré scény neskutočne silné, sajúce so silnou dávkou atmosféry, hlavne tie nad-lety s kamerou sú fascinujúce, celkovo samotná predloha je výborná, každým pozretím to naberá na sile, film čo zreje ako víno, Costner je vizionár, dosť aktuálny film, a tie skoro 3hodinky ubehnú ako voda. /80%/ ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Kevin Costner do filmu obsadil aj svoje dve deti. Malé dievča, ktoré v jednej scéne spieva americkú hymnu, je jeho dcéra a chlapec, ktorý sa objavuje v poslednom zábere je jeho syn. (Jello Biafra)
  • Jméno údajného prezidenta, které Pošťák (Kevin Costner) používá, je stejné, jako skutečné jméno bubeníka slavné britské kapely The Beatles Ringo Starra, který se jmenuje vlastním jménem Richard Starkey. Patrně se jím filmový Pošťák také inspiroval. (ajaxx)
  • Snímek získal tři nominace na cenu Saturn, a to v kategoriích nejlepší sci-fi film, nejlepší herec ve vedlejší roli (Will Patton) a nejlepší herec (Kevin Costner). (Terva)

Související novinky

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama