Reklama

Reklama

Star Trek VIII: První kontakt

  • USA Star Trek VIII: First Contact (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bitva o záchranu budoucnosti začala. Americký film na motivy slavného seriálu.  V pořadí osmý film (a druhý s posádkou Nové generace), nazvaný Star Trek: První kontakt (1996), patří bezesporu v sérii k těm nejlepším. V něm posádka hvězdné lodi Enterprise, vedená kapitánem Picardem (Patrick Stewart), podnikne bojovou misi do minulosti, přesněji řečeno do 21. století, aby zachránila budoucnost naší planety. Expanzivní civilizace Borg se totiž pokouší zabránit prvnímu kontaktu, ke kterému došlo 4. dubna 2063, aby mohla kolonizovat Zemi, nechráněnou spoluprací s dalšími vesmírnými druhy. Vedle neohrožené posádky Enterprise hrají důležitou roli v příběhu excentrický vynálezce nadsvětelného pohonu Zefram Cochrane (James Cromwell) a jeho černošská spolupracovnice Lily (Alfre Woodardová). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Fingon 

všechny recenze uživatele

IMHO jeden z nejlepších Startrekovských filmů... nedokážu uvěřit, že jsem na něj mohl zapomenout... První kontakt nejen ve smyslu lidstva s Vulkánci, ale co se kalendáře týče také první kontakt lidstva s Borgy. Pokud někdo vyčítal Star Treku to, že se kamkoli teleportují a všude je kyslík, zde se skafandry využívají poměrně zajímavým způsobem (hlavou dolů:-). Co ještě říct? Snad že Zefran Cochrane je celkem příjemný násoska a Vulkánci nemají rádi jubox. Cameo PZH (pohotovostní zdravotnický holoprogram) aka Doktora z Voyageru taky potěší... líbil by se mi i film s posádkou kapitánky Janewayové (mám pro ni slabost, stejně jako pro Sedmou), ale jejich cesta už skončila úspěšným návratem domů a pobyt v delta kvadrantu bylo asi to jediné, co Voyager činilo v rámci startrekovského dění tak zajímavým (a kapitánka místo kapitána). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Žádné opatrné oťukávání a mazlení se s lodí. Frakes startuje od první chvíle naplno a doposud nejtemnější trekovský scénář (Mooreho předgalactický rukopis je hrozně znát) přetavuje do strhující podívané. Borgové díky tomu nepůsobí jakkoli směšně a ta samá posádka, která ještě v předchozím filmu téměř otravovala, najednou jako průvodce dějem funguje. Snad jen toho pozemského pošťuchování s opilým Cromwellem mohlo být méně. Jinak ale společně s Cestou domů určitě vrchol série a nebude náhodou, že se tomu tak děje zase při časovými hrátkami se Zemí. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Kumulace bohatství už není hnací silou naší společnosti." ----- Musím přiznat, že celosvětová (!) ekonomika fungující na jiných nežli "tržních" principech je pro mě tím nejfantastičtějším sci-fi prvkem ... kam se za takovým pozoruhodným úkazem hrabe cestování v čase - nebo Borgové. Leč zápletka je převelice zajímavá a její provedení nadmíru přitažlivé - jako bych cítila závan svěžího větru, který provází starou dobrou Enterprise a její posádku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrý díl, který má pořádného záporáka, zajímavé nové postavy, ale pro mě stejně tak díl, do kterého jsem se nemohl úplně dostat. Jako sci-fi i jako film je to velmi dobré, ale já k těm postavám prostě nemám takový vztah a nejsem schopen si ho pořádně vybudovat. Jako film prostě dobré, ale srdcovka to nebude. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie som trekkies, ale viem, o čo ide a určite proti jednotlivým sériám nič nemám (najviac sa mi páčil Hlboký vesmír 9). STAR TREK: PRVÝ KONTAKT ma už v kine, začiatkom roka 1997, potešil. A to nielen dravou réžiou, sympatickým zmyslom pre nadhľad, kvalitnými CGI trikmi, pôsobivou výpravou, či príjemne zohraným kastingom, ale i prekvapivou hororovou (!) atmosférou. Temné, sem-tam zlovestne do tmy a šera blikajúce uličky gigantickej vesmírnej lode, ktorými sa malátne pohybujú zombies Borgovia (moja zrejme najobľúbenejšia startrekovská rasa - a najmenej sa hodiaca do univerza Star Treku). Proste krása. Bonusom je erotická scéna medzi kráľovnou (Alice Krige – SLEEPWALKERS) a Datom (Brent Spiner). Skvelá zábava pre fanúšika seriálu, sci-fi, akcie a hororu. Kino Považan NMnV 1996 ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Třetí světová válka v univerzu Star Trek probíhala v letech 2026–2053. (vojtaruzek)
  • První film ze série, který získal "přísnější" rating PG-13 (silně doporučený doprovod rodičů pro děti mladší 13 let). (Martin00x)

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama