Reklama

Reklama

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

  • Česko Mrtvá nevěsta (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj animovaného příběhu se odehrává ve viktoriánské vesnici v 19. století a sleduje příběh Viktora, mladého muže vtaženého do podsvětí, kde je oženěn s tajemnou mrtvou nevěstou. Jeho skutečná nevěsta Viktorie na něj mezitím čeká ve skutečném světě. Přestože se život v Zemi mrtvých ukáže být mnohem barvitější, než jeho striktní viktoriánská výchova, dospěje Viktor k závěru, že v tomto ani v dalších světech neexistuje nic, co by ho udrželo odloučeného od jeho skutečné lásky... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (37)

Tim Burton

  • Když se na něj zeptali jiného slavného režiséra, Terryho Gilliama (který bývá občas považován za spřízněného tvůrce bizarních filmů), ten odpověděl: "Je rozdíl mezi bizarním a ujetým. Timovy filmy nejsou temné, jsou roztomilé a velmi bezpečné. Když se druhý den probudíte, nemáte je v hlavě. Mám ho rád, je to kamarád, ale jeho filmy se mi nikdy nezadřou pod kůži. Pořád si říkám: 'No tak, Time! Udělej něco pořádného!' Střihoruký Edward je jeden z mých nejoblíbenějších filmů, ale Mrtvá nevěsta je jen takové pampadam, tůtudů... legrácky. (...) Tim dělá zábavnější film než já. Proto je úspěšný a já ne." (NIRO)

Ray Harryhausen

  • Slavný režisér Tim Burton, z jehož dílny vyšly například i loutkové filmy Ukradené Vánoce (1993) či Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005), a který se svým způsobem považoval za jeho žáka, o něm řekl: "Byl to rozhodně největší loutkový génius. Už v dětství mi bylo jedno, který herec má jméno na plakátu - když jsem tam viděl Harryhausena, šel jsem. A tam to začalo. Z jeho filmů čišela umělcova práce. Jeho monstra měla výraznější osobnost než herci. A i když to monstrum bylo jenom mostrem, scéna jeho smrti byla vždycky krásná a tragická. Poslední malé zachvění ocasu, poslední vydechnutí nebo něco takového. Vždycky ke své práci přistupoval s ohromnou vášní. Nejenže inspiroval mě, ale těžko byste hledali kteréhokoli animátora, pro kterého by hlavní inspirací nebyl Ray Harryhausen." (NIRO)

Dumbo (2019)

Rango (2011)

  • Ačkoli je Johnny Depp (hlas Ranga a Larse) známý tím, že se nerad dívá na své vlastní filmy, tak prohlásil, že se na tento film a na jeho další animovaný film Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005) rád dívá se svými dětmi. (Drink4Fun)

Související novinky

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

22.10.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) si zdá se konečně splní svůj dlouholetý sen a natočí stop-motion animovanou verzi Pinocchia. Domov mu přitom neposkytne nikdo jiný než… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama