Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinná posádka kosmické lodi, která je ve službách zásilkové společnosti Planet Express, se potýká s internetovým gangem nudistických vetřelců, který získal kontrolu nad jejich robotem Benderem a proti jeho vůli(?) ho poslal zpět do minulosti, kde má Bender za úkol uloupit ty největší světové poklady...

Tento film je první z připravované čtveřice, ostatní mají být na DVD trh uvedeny v roce 2008. Posléze pak budou rozděleny, každý do čtyř epizod, a to tak, že každá epizoda bude tvořit víceméně uzavřený příběh. Vznikne tak nová, šestá, řada seriálu. (havLord)

(více)

Recenze (334)

HAL 

všechny recenze uživatele

Někdo konečně pochopil že šéfové Foxu co zrušili Futuramu jsou pitomci bez mozku a vyhodil je za neschopnost... a pořádně je zmlátil... a většina z nich na to umřela... a pak je rozdrtili na jemný růžový prášek... Ehm, no takže: FUTURAMA JE ZPĚT! Bohužel ne v tak velkém stylu jako dřív... ale o tom později. Hlavní je že Fry, Leela, Bender, Zoidberg a další jsou pořád stejně šílení a zábavní jako dřív, a opět létají z jednoho průšvihu do druhého, skáčí časem i mezi realitami a sem tam k tomu zničí vesmír. Jenže, stejně jako Simpsonům, jim celovečerní stopáž tak docela nesvědčí a nedokáží si udržet sledovatelný děj a intenzivní kadenci vtipů jako jejich seriálové díly. I Simpsonovi si na plátnech vedli trošku líp protože i když neměli takový drajv jako dvacetiminutový seriál, tak nabídli jedny z nejlepších gagů z celého žlutého universa, zatímco ty z Bender's Big Score se dají srovnávat i s tím co bylo ve Futuramě jen průměrné... což ale v porovnání se vším ostatním pořád znamená velmi silné záchvaty smíchu. 7/10 ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na celém filmu je to zábavné vysvětlování jednotlivých událostí, jež se během seriálu staly, obzvláště zničení města okolo zkryogenizovaného Frye, nebo zjištění, že nejsmutnější epizoda celého seriálu ohledně Fryova psa, už nemusí být tak smutná. Filmová Futurama, stejně jako Simpsonovi, dojíždí u mnohých zejména na přehnaná očekávání, ale jestliže Simpsonovi ve své filmové verzi seriál co se týče kadence vtipů jasně překonaly, filmová Futurama je schopna tuto laťku držet jen několik málo minut na začátku (B/Fox vede), aby se nakonec v druhé půlce snímku stala odvarem, i když pořád dobrým, soustředícím se hlavně na ukončení správně bláznivé a časovými paradoxy přeplněné příběhové linie. Celý projekt sráží taky pro mě dost nesympatičtí záporňáci a muzikálové vložky, ale je si třeba taky uvědomit, že tohle asi neměl být tak suverénní film, jakým jsou Simpsonovi ve filmu, je to prostě šestá série, vytvořená poněkud jiným způsobem, než jsme zvyklí a svojí kvalitu to pořád má a to, že jsem nedal čtyři hvězdy, je způsobeno jistě i tím, že jsem to viděl teprve prvně, protože když už jsem ( možná ne až tak příhodně) srovnával s filmovými Simpsonovi, tak pro ně platí, že jejich účinek je nejsilnější na první zhlédnutí ( alespoň u mě to tak bylo). Jsem přesvědčen, že ve Futuramě bylo skrytých fórů mnohem více a na každé další zhlédnutí to bude jenom lepší a lepší. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Seriál Futurama mám hodně moc rád. Je to pro mně přísun velmi dobré zábavy. Na film jsem se hodně moc těšil, protože jsem od toho čekal něco jako Simpsonovi ve filmu. Čekal jsem od toho nehoráznou zábavu. Bohužel jsem neměl čekat nic. Nedostal jsem ani jedno z toho, co jsem čekal. Zábavné to bylo opravdu minimálně. Sem tam padla nějaká hláška, které jsem se lehce pousmál. Moc mně nezaujal ten příběh o cestovanání časem. Ale na druhou stranu se mi líbilo, jak to všechno zapadlo na konci do sebe. Co z toho tedy vyplývá? Určitě jsem rád, že jsem to viděl ale budu hodně pochybovat, jestli budu chtít vidět další díly a jedno je jisté na 100%. Seriál je mnohem ale mnohem lepší! Je to škoda, protože se z toho dalo vytřískat mnohem víc. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úvod so spoločnosťou "Box" = geniálne. Ale potom prišlo niekoľko jemne trápnych gagov a chce to čas, než sa to rozbehne - a rozbehne. Napriek tomu, že som pointu filmu odhalil polhodiny pred koncom, aj tak som bol v tom sentimente celý namočený. Kým pri seriáloch ja osobne nevidím kvalitatívny rozdiel medzi Simpsonovcami a Futuramou - pri filmoch to je jednoznačné. Futurama rastie na tom, na čom film Simpsonovcov padá - na príbehu. Oproti jednoduchému a priamočiaremu deju Simpsonovcov stojí premyslený a riadne (seriózne) sentimentálny dej Futuramy. Zopakujem len to, čo som napísal pri seriáli: ten dej robí z filmu niečo viac ako len komédiu/paródiu a to je na Futurame to najcennejšie. ()

fars 

všechny recenze uživatele

Hm, tak ja teda v zadnem pripade nesdilim hromadne nadseni nad timto pocinem. Jakakoliv epizoda serialu je lepsi nez tohle, je zde sice dost vydarenych gagu a u prvni pulky jsem se ohrome bavil, ale... 90 minut nepretrzitych zvratu, prespeedovaneho deje, strihu z jedne dejove linie do druhe a milionu miliard dalsich veci, z toho me akorat rozbolela hlava. Ceho je moc, toho je prilis (ostatne celovecerak Simpsnu mel podobny problem). Nekde jsem cetl ze tvurci chteji nasledne Bnder's big score roztrihat na casti, dotocit par scen a udelat z nej sestou serii Futuramy (nebo patou?), pak to teprve bude asi fajn zabava i pro me. Zatim je to na 50%. 12.2.2007: Ucineno zjisteni ze film vyzni o dost stravitelneji a podstatne zabavneji pokud jej davkujete po castech na dva az tri dily :-) Zvyseno na 70%, ovsem hodnoceni je timto dost sporadicke, at uz to znamena cokoliv. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Fryovo tetování v binární abecedě se přeloží do klasické jako "I know binary". (CrypzzXD)
  • Fakt, že Fryův duplikát Lars Fillmore žil v budoucnosti bez problémů několik let a nakonec zahynul sebeobětováním, aniž by se mu stala „nehoda“, naznačuje, že se ho pravidlo o zkáze duplikátů vůbec netýkalo, vzhledem k tomu, že jiné duplikáty umíraly do několika minut či dní. Pravděpodobně proto, že se povahově, mentálně, věkově i vzhledově v podstatě jednalo o jinou osobu, než o Frye. (vojtaruzek)
  • V tomto filmu Nibbler potřetí promluví. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama