Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí FUTURAMA film z plánovaných čtyř nese název BENDEROVA HRA a vrhne nás přímo do období krize. Palivo používané jako pohon do vesmírných lodí dochází a ceny rostou závratným tempem. Posádka lodi Planet Express je tedy vyslána na nebezpečnou misi, infiltrovat svět obsahující poslední důl na temnou hmotu, látku která lodě pohání. Hluboko pod povrchem však najdou podivný svět. Starobylou zemi draků, magie a rytířů, kteří až podezřele připomínají Bendera (John Di Maggio). Vzhledově. Zásady rytířů, statečnost, loajalita a štědrost, mu totiž nic neříkají. (3DD!3)

(více)

Recenze (255)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Dobře, snaha byla a pop-kulturně parodický film na všechno možné je zajímavé téma. Ale bohužel výsledek je dost ubohý, dobrých vtipů je jak šafránu a naopak převládají ty na úrovni pozdějších dílů Scary Movie a jejich následovníků. Bohužel filmy Futurama mají klesající tendenci a to vysoké hodnocení dost dobře nechápu. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dle mých pocitů zřejmě nejpovedenější z filmové Futuramy. Dávky vtipu jsou na diváka směřovány v malých množstvích, za to však intenzivně. Pocit trapnosti se nedostavil snad u žádné z nich. Odkaz na Dračí doupě mi připomněl mé dětství. Parodie na Pána prstenů je velice zábavný element, který rozhodně pobavil a pro mne, jako fanouška J. R. R. Tolkiena, byl vítaným zpestřením. Malinko mne zklamal závěr filmu, ale to už snad nějak přežiji, neboť ten tvoří jen několik minut z celé stopáže, takže si celou zbylou dobu užíváte staré dobré hrdiny tohoto bláznivého seriálu v neméně bláznivém celovečerním animáku. 90% ()

Reklama

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Panejo, ani se mi nechtělo věřit, že někdy může tohle vyjít... Tento film je zábavny - tematika je různorodá a nebudí dojem jako u prvního filmu, že tvůrci myšlenku na jeden 20 minutový díl natáhli na celý film... Film má spád a nečekaná zjištění.. Občas je v drobném rozporu se seriálem, ale to se dá tvůrcům odustit... Jen tak dál!!! Opravdu jsem se bavil. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - To není hazard. Hrajeme tu Dračí doupě!!.......Bendrova fantazie se ještě neprojevila. CITÁT - Nemožné je pouze nesmysl. Co se to děje? A proč mě tohle tak vzrušuje?.... Jedna dobrá hláška za druhou. Seriál jsem nikdy neviděl, ale tohle je prostě super. CITÁT - Padejte z mýho močálu, fakani!!!!!........... DIALOG: Co ještě můžeme zabít? Není támhleto Hobit? Ne, není ten by měl větší pytlík............... Scéna v jeskyní "Beznaděje" je brutální a krvavá. CITÁT - Tak, teď už jsem umřel.............. A já u tohoto dílu umíral smíchy. Tohle je fakt brutus. CITÁT - Už mě zabila před chvilkou, copak jsem sekaná?..........Nedělej ze mě sekanou!!!......... Parodie snad na vše možné. Například se tu parodije Pán prstenů, Robin Hood, Souboj Titánů a v neposlední řadě i legendární hra Dračí doupě. Já se královsky bavil. CITÁT - Všichni jí chtěějíí, všššichni chtěějííí získat koššštičku.......... Tady došlo asi k nějaké chybě. To je neuvěřitelné. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Má filmová jednička (samozřejmě mezi Futurama filmy). Na druhou stranu to není tak těžké být v takové konkurenci nejlepší (aneb mezi slepými jednooký králem, že). Trojka začíná nadějně, ostatně jako i dva filmy předchozí, pak to chvíli vypadá na totální fantasmagorii, nakonec si mne však ta parodie získala a poměrně jsem se bavil... 70% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (10)

  • Když poprvé spatříme důl na temnou hmotu, vyjede ven náklaďák. Slova psaná v mimozemském jazyce znamenají „OBEY MOM“ (podrobte se mamince). (HellFire)
  • Samotný název filmu je parodií na knihu "Ender's Game" od Orsona Scotta Carda. (Matrinx)
  • Sestra v blázinci, kam je poslán Bender, se jmenuje Ratchetová, čímž seriál odkazuje na sadistickou sestru Ratchedovou z filmu Přelet nad kukaččím hnízdem. Té je robotí sestra také nápadně podobná. (Ištván87)

Reklama

Reklama