Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V druhém celovečerním dobrodružství se budou naši animovaní hrdinové Fry, Bender, Leela, Profesor Farnsworth, Dr. Zoidberg a byrokrat 34. stupně Hermes Conrad snažit spravit trhlinu v časoprostoru, skrze kterou do našeho vesmíru pronikl obří chapadlovitý vetřelec s podlými úmysly a nadpřirozenými schopnostmi. Lidem na Zemi vnutí nové náboženství, do jehož čela se jako slepý k houslím dostane Fry, který obyvatele Země přesvědčí, aby "modrou planetu" opustili a vydali se na cestu do nebe... Zemi tak ovládnou roboti, v čele s nikým jiným, než Benderem.
Tento film je druhým v řadě z připravované čtveřice. Zbývající dva mají být na DVD trh uvedeny v letech 2008 a 2009. (havLord)

(více)

Recenze (270)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Seriál Futurama vážně žeru, protože je super! Ale u těchto (doposud) dvou filmů nemám dobré mínění. Futurama se hodí na seriál, ale nikoliv na celovečerní filmy. Prostě tvůrci měli místo filmu radši udělat 4 díly a byl by svatý pokoj. Seriál byl važně vtipný. Film není!!! Žadné dobré hlášky a žádné vtipné scény. Zábavnost téměř nulová. Od začátku sledování uběhlo 60 minut a já měl pocit, že už na to koukám 180 minut. Po skončení 90 minutové filmové Futuramy jsem měl pocit, že jsem u toho ztrávil 270 minut a byl jsem rád, že už to konečně skončilo. Zatímco Futruama: Bender's Big Score mělo dobrý příběh (a samozřejmně to bylo i zábavné), tak tento díl nemá ani ten příběh dobrý. Prostě zhovadilost. 90 minutová nuda, který neměla konce! Uvidímě jestli budu odvažný a podívám se na další díly, protože po tomhle vůbec nevím jestli tu odvahu mít budu! ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Hurá, můžeme si oddechnout, protože The Beast with a Billion Backs zvedá Futuramu z bláta, v němž se vymáchala prostřednictvím skórujícího Bendera v předchozím filmu. Ano, sice má tento film diskutabilní dramaturgickou stavbu (hopsání z jedné dějové linie do druhé, přičemž ani jedna není dlouho vyloženě nosná) a vtipy se rekrutují z řad těch primitvnějších a v seriálu již několikrát viděných, ale takové "intelektuální" výtky hodí člověk snadno za hlavu, když se mu na to tak dobře kouká a o zábavu není nouze. Je to vlastně podobný případ, jako Simpsons: The Movie. ()

Reklama

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Bender's Big Score mi bol príbehovo sympatickejší, v tomto smere mi The Beast with a Billion Backs pripadal trochu divný, ale inak sa rozhodne nejedná o nevydarené pokračovanie, opäť je to typická Futurama. Musím však trochu skritizovať vtipy - asi na troch z nich som sa smial ako zmyslov zbavený, ale celkovo je tu viacero miest, kde žiadny výnimočne vydarený vtip neprichádza a hoci sa divák nenudí (vo filme sa po celý čas niečo deje), od Futuramy človek predsa len očakáva konštantné dávkovanie kvalitného humoru. Váham medzi štyrmi a piatimi hviezdičkami - u The Beast with a Billion Backs je totiž badateľný mierny pokles kvality oproti pôvodnému seriálu - nakoniec sa však predsa len prikloním k piatim. Dúfam ale, že nabudúce to bude o čosi lepšie, inak sa plné hodnotenie z mojej strany už konať nebude. EDIT: Po treťom Futurama filme som si uvedomil, že plné hodnotenie sa nemalo konať ani v tomto prípade. Takže hviezdička dolu. ()

Peiper2 

všechny recenze uživatele

Tento druhý film je mnohem lepší než první a to z několika důvodů. Je mnohem vtipnější, má přímočařejší a ne tak zmatený příběh, ani chvilku jsem se u něj nenudil a dost prostoru dostaly také vedlejší postavy (třeba můj oblíbenec Dr. Zoidberg a Kif) . Po prvním filmu, který byl pro mě celkem zklamáním, jsem moc nečekal, ale Futurama mě překvapila a jsem za to velmi rád. Přesto ani tento film nedosahuje kvalit seriálu, ale už chybí jen kousek. Dávám 4* a těším se na další filmeček, snad nás tvůrci nenechají dlouho čekat. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úvodná polhodinka je strhujúca ("Son of a bit!"), ale odkedy sa dej viac upriami na druhý vesmír (v prvej časti to dej nemá vôbec a ani to nevadí!) ide to dole vodou. Je potrebné povedať, že príbeh je prepracovaný, chytrý a v závere "jemne" satirický čo sa týka cirkvi, náboženstva a medziľudských vzťahov, každopádne ak je jedna vec, čím nie je, tak to je vtipný. Zároveň bohužiaľ dej ani nechytá za srdce, ako to bolo pri prvom filme. Slabšie ako Bender's Big Score, ale pre fanúšikov nadpriemerná povinnosť. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Název odkazuje na frázi „the beast with two backs“, termín vztahující se k sexuálnímu spojení dvou lidí a běžně používané Williamem Shakespearem. (HellFire)
  • Při útoku chapadel monstra na město můžeme sledovat postavičky běžící do budovy pojišťovny. Jméno této pojišťovny zní „Space Farm“, což je narážka na „State Farm“ (velkou americkou síť pojišťoven). Slogan State Farm říká „Life, Auto and Fire“. Slogan Space Farm zní „Life, Auto and Monster“. (HellFire)
  • Když žil Fry s Colleen, volal Dial-A-Joke 8.128 krát. (HellFire)

Reklama

Reklama