Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

T2

všechny recenze uživatele

__Weeds: 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $6,311,020 //počet predaných kusov 240,276 ║ __Weeds: 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,293,251 //počet predaných kusov 171,889 ║ __Weeds: 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $9,507,366 //počet predaných kusov 414,292 ║ __Weeds: 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,441,035 //počet predaných kusov 193,641 ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Weeds je seriál, ke kterému mám velmi hezký vztah.)) I když si samozřejmě už zdaleka nepamatuji, co přesně v jakém díle bylo (snažím se sledovat tak nějak „pravidelně“ už přes tři roky), vím vcelku přesně, proč mě to tak baví a proč u toho rád odpočívám – Tráva má neuvěřitelně sympatické a skvěle zahrané postavy a celá ta anabáze začínající vcelku bizarním nápadem (i když je jasné, že Nancy v tu chvíli asi neměla na vybranou - no, i když...:D) se v dalších řadách fantasticky rozjede a má mnohdy takové grády (jak dramatické, tak komediální.)), že nebýt několika slabších dílů v posledních dvou řadách, šel bych nejspíš na maximum.) A mojí nejoblíbenější postavou je strýček Andy.)) ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál, který spíše než Americkou krásu připomíná zhulenou verzi Zoufalých manželek. Už samotná úvodní znělka dává jasně najevo, že tenhle seriál se neponese v klasickém duchu. Kromě hlavní hrdinky a její rodiny tu opět máme kupu sousedů, kteří o sobě navzájem vědí víc než by chtěli, a ještě větší kupu problémů, kterě přímo volají po rychlém vyřešení. Tím nejzajímavějším jsou tu konfliky mezi jednotlivými postavami a zejména způsoby jakým je řeší. Pochvalu si zasluhuje zejména scénář, protože některá slova by se měla tesat do kamene, aby zůstala na věky zachována o úžasných charakterech a ještě lepších dialozích se nemá ani cenu zmiňovat. Přestože jsou nám předhazována klasická schémata, jedná se o dílo hodné ocenění, neboť, stejně jako u výše zmíněných Zoufalých manželek, si tu z těchto schémat dělají tvůrci zejména legraci... Pokud nechcete zemřít smíchy nepouštějte si tento seriál v kině s posunutou zvukovou stopou - zasvědcení vědí ;). ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Nechytí vás to po prvním díle takovým způsobem jako třeba Californitation, ale po 2-3 shlédnutých epizodách už vás neoddělí od obrazovky ani jaderný výbuch, těžko říct, čím je tráva tak fascinující, ale způsobuje závislost, máme možnost nahlédnout do prostředí, které se v seriálech běžně neobjevuje a to z pohledu, který se už se vůbec neukazuje a krutě boří americké puritánství, navíc si Tráva zřejmě moc nevymýšlí + zajímavý charaktery ,největším kladem ale je stále zvyšující se kvalita a naprosto geniální ústřední melodie. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Prumerny serial, nekdy se budete misty nudit, kazdopadne dnes je urcite moho lepsich serialu ke sledovani a vybudovani si serialove zavislosti... UPDATE: Po nějaké době jsem se k tomuto seriálu vrátil, během dvou tydnů shlédl všechny dosud odvysílané díly s dabingem (4. řada) a měním hodnocení na plný počet. Nemá to chybu! S každým dalším dílem je Tráva lepší a lepší, vtipnější, dramatičtějčí, nečekaná, překvapivá. Tahle Tráva je sakra návyková a ze mě se stal #1 závislák pruduktu Mary-Louise Parker. This Shit Is Dope! ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Noxon se objevil i v pilotním díle jako lovec medvědů. (Tom Riddle)
  • Autorka seriálu Jenji Kohan chtěla, aby první série končila nahou scénou Nancy. Její představitelka Mary-Louise Parker se na to však necítila. (Kulmon)
  • Úvodní píseň "Little Boxes" byla složena a nazpívána v roce 1962 Malvinou Reynolds. (Kulmon)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama