Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelý komediálne ladený seriál o jednej MILFke, ktorá sa po smrti manžela vydá na dráhu dílerky trávy. Prvé tri série odohrávajúce sa v malomeste ma bavili najviac. Ešte v nich bol aj výrazný nábeh na romantickú líniu so sympatickou postavou Conrada, ktorý hlavnú hrdinku zasvätil do dílovania. Okrem fakt sexice Mary-Louise Parker a jej dvoch synov medzi zaujímave postavy patril pohodový brat jej zosnulého manžela Justin Kirk, večne zhúlený starosta Doug Wilson alebo dokonale otravná susedka Celia Hodes. Po opustení mestečka sa hlavné postavy preriedili a tie čo ostali, boli mimo členov hlavnej rodinky už len tak nejak do počtu. Najslabšia bola asi štvrtá séria behom ktorej si seriál hľadal novú tvár. Našiel ju behom piatej série, keď sa naplno rozbehla línia s pašovaním drog cez mexicko-americkú hranicu v El Chapovom štýle. Záver seriálu mi pripadal taký trochu rozpačitý. Úplne spokojný s vyústením u všetkých postáv som nebol. Najviac ma na seriály štvali príliš neschopné mužské postavy. Vidno, že seriál napísala žena a tak tu muži boli za neschopákov, ktorí za veľa nestáli. Nancy aj keď bola pekná, tak ma miestami tiež štvala a hlavne tým, že jej všetko prešlo buď vďaka náhode alebo jej rozkošnému kukuču, ktorému podľahol každý chlap. Napriek téme a občasnej mŕtvole nejak extra drsne seriál nepôsobil. Na to bol až príliš komediálne ladený, ale zároveň vďaka dostatočnému balansovaniu s drámou to nebol úplne sitcom. Proste taký akurátny mix. CZ dabing hlavných postáv bol skvelý, ale chcelo to viac dabérov na vedľajšie postavy, pretože sa dabéri neustále opakovali, čo občas pôsobilo otravne. 8/10. ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Především z počátku byl seriál zajímavý. Místy srandovní, místy napínavý a plný zajímavých zvratů. Svůj vrchol podle mého Weeds zažila na přelomu druhé a třetí série. Bohužel to však ve 4. sérii začalo jít z kopce. Díly čtvrté série už nezačínají písničkou Little Boxes, bez které Weeds prostě už není Weeds. Příběh se navíc přesouvá do jiných končin a atmosféra předchozích dílů je tatam. Ke sledování páté série mě již téměř nic neláká. Už to považuji za zbytečné nastavování a vaření z vody. Když si tedy odmyslím slabší vývoj od čtvrté série, tak seriál hodnotím za 4* a můžu ho doporučit všem, kdo mají rádi drsný humor a jazyk a taky trochu toho napětí. ()

Reklama

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Sakra, sakra, sakra...po ctyrech seriich je clovek v rausi i bez travy...a kdyz ne, tak na tu travu ma kazdou chvili chut. A JAKOU! :) Serial, co bavi od zacatku, nebere si servitky a clovek az s podivem sleduje, ze si tohle US filmari mohli dovolit :). Tenhle serial obsahuje vse jemne nelegalni, od koureni a pestovani marianky, pres poulicni prestrelky, uplatkarstvi na radnici az po "dezertaci" z armady. Cely serial tahnou velmi dobre napsane dialogy, ktere nemaji chybu, do toho presne pasovana hudba, velmi mile prekvapil. Ted v USA startuje pata serie, tak jsem zvedav, jak to s Mexikanama dopadne :)(pry kopou dalsi tunel, ale pssst) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem dvě série v dojmu, že se seriál třeba někam posune, ale ono prdelačku a tu já nejím. Pořád dokola to samé, vesměs nudné postavy (vyjímkou je třeba Andy), nesympatická hlavní hrdinka, vedlejší hrdinka, děcka... a to, že má každý díl minimálně dvě tři dobré hlášky, celej koncept nezachrání. Příště radši travku z pytlíčku, než z obalu od dvdčka, nic podobného Americké kráse ani Zoufalicím, jak tu kdekdo zmiňuje, se nekoná. Škoda, není Tráva jako tráva, ačkoli i Černá může být geniální v oranžové barvě. Jdu přesedlat o seriál dál. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Seriál, který má svůj příběh, je humorný, občas nějaké drama, ale hlavně nečekané zvraty, které ve většině případů vyústí ve výbuch smíchu. Nancy je taková netradiční mamča, která se dokáže postarat hlavně o sebe, ale snaží se ochránit i svou rodinu. Andy, strejda, který je svůj a svým charizma zaujme nejednu ženu. Synové velký pěstitel a malý vrah. Kombinace tohohle všeho prostě nemohla dopadnout jinak než v seriálu. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Českou stopou v seriálu se kniha Milana Kundery „Nesnesitelná lehkost bytí“, kterou čte Adelita (Seychelle Gabriel) v 11. epizodě 5. série. (Dixxx)
  • Autorka seriálu Jenji Kohan chtěla, aby první série končila nahou scénou Nancy. Její představitelka Mary-Louise Parker se na to však necítila. (Kulmon)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama