Reklama

Reklama

Na obří, luxusní lodi Poseidon se všichni pasažéři baví a oslavují příchod nového roku. Zcela odlišná je situace na můstku. Je slyšet dunění, a když se první důstojník zahledí do tmy, spatří gigantickou vlnu. Tsunami míří na bok lodi a námořníci se marně snaží loď otočit přídí k vlně. Je vyhlášen poplach, ale nic nemůže tragédii zabránit. Vlna naráží na bok lodi, zvedá ji a převrací kýlem vzhůru. Kapitán lodi všem přikáže, aby čekali ve velkém tanečním sále na příchod zachránců. Neposlechne ho profesionální karetní hráč Dylan Johns, rozhodnutý dostat se ven z vraku tubusem lodních šroubů. K němu se přidá sympatická svobodná matka Maggie Jamesová s osmiletým synkem Conorem, bývalý starosta New Yorku Robert Ramsey, hledající dceru Jennifer i jejího přítele Chrise, a stevard Valentin. Později se ke skupině připojí opilec Larry a černá pasažérka Elena... (TV Nova)

(více)

Recenze (464)

CinemaView.sk (Michal Šmajda)

"Aj napriek značným výhradám je nový Poseidon pozerateľný film, ktorý nenudí a má stále, čo ukázať. Len mi je ľúto, že to skončilo ďalším nie veľmi podareným remake-om, najmä ak ho mal na starosti režisér akým je Wolfgang Petersen. Svoj cieľ, ktorým nie je nič iné ako zisk film splní a nenáročných…" více

Filmkabi.net (David Patras)

"Mám-li to sečíst a třikrát podtrhnout, pak je tohle typicky popcornová záležitost, která vás neurazí, pokud se dostanete do kina zadarmo, ale za 160 korun už by vás to trochu urazit mohlo. Film nabízí nová úmrtí, nové bloudění novým komplexem chodeb a relativně nový, leč poněkud pitomý konec, nové…"

Filmpub.cz (Tomáš Vyskočil)

"Prázdná zápletka a samoúčelné triky – moc triumfů už tvůrcům v rukávů nezbývá. Tahle vysoká pokerová hra s malými kartami je překvapivá hlavně vzhledem k jménu člověka, který sedí na režisérské židli. Wolfgang Petersen sice už není nejmladší, ale ještě předloni v Tróje ukázal, že dokáže vystřihnout…"

Filmweb.cz (Kateřina Grosmanová)

"Petersenovi nelze upřít režijní um, na zběžný pohled je Poseidon vcelku koukatelná záležitost, pokud máte rádi záběry topících se lidí, kteří se objímají se slzami v očích. Bohužel, horší je to už se scenáristou Markem Protosevichem, který příliš velké zkušenosti v tomto oboru nemá, na kontě má…" více

Kfilmu.net (Radan Tuhý)

"Děj se odehrává na lodi jménem Poseidon. Ano, Poseidon je loď – kdo čeká vyobrazení vládce oceánů s charakteristickým trojzubcem, bude pravděpodobně zklamán. Pár scének nás seznámí s hlavními postavami, které nás budou provázet po celý zbytek filmu. Dylan Johns (Josh Lucas) coby profesionální hráč,…" více

Kinema.sk (Michal Korec)

"Kombinácia senilného režiséra a ťažko zvládnutého scenára stavajúceho ťažšie identifikovateľných hrdinov pred rovnaké situácie ústi do nečakane rozvláčneho filmu. Na to, že má snímka sotva 100 minút ubieha dosť pomaly. Na vine je predkladaná jednotvárnosť, monotónnosť nastolených situácií a…" více

MovieZone.cz (Petr Siska)

"Pokud mělo jít o absolutní poctu, pak Poseidon uspěl. Jestliže kromě obrazů destrukce očekáváte i něco navíc, zřejmě vás napadne, že do českých kin míří cosi velkého, ale vzhledem enormním rozměrům i velmi zranitelného. Poseidon totiž při bližším ohledání vypadá jako mnohatunový dinosaurus s…" více

Tiscali.cz (Šimon Šafránek)

"Petersen režíruje svižně, bez sentimentu a smilování. Expozice jsou krátké, nebezpečí přichází hned. Množství postav na jedné straně limituje vcítění diváků, na druhé ale spolu s pohotovým střihem Petera Honesse přispívá k rychlému spádu Poseidona. A to byl myslím i hlavní záměr tvůrců. Triková…"

Související novinky

Nový režisér pro Enderovu hru

Nový režisér pro Enderovu hru

22.09.2010

Jeden z nejslavnějších sci-fi románů z pera velmistra žánru Orsona Scotta Carda dlouho plánoval zfilmovat Wolfgang Petersen. Pak ale natočil propadák Poseidon (o plýtvání penězi během prací kolují… (více)

Ufoni si nedají pokoj

Ufoni si nedají pokoj

15.09.2007

Wolfgang Petersen byl několik let spojován s adaptací kultovního sci-fi románu Orsona Scotta Carda Enderova hra. Jenže všichni víme, jak to dopadlo s jeho posledním filmem Poseidon. Už po premiérovém… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama