Reklama

Reklama

Na obří, luxusní lodi Poseidon se všichni pasažéři baví a oslavují příchod nového roku. Zcela odlišná je situace na můstku. Je slyšet dunění, a když se první důstojník zahledí do tmy, spatří gigantickou vlnu. Tsunami míří na bok lodi a námořníci se marně snaží loď otočit přídí k vlně. Je vyhlášen poplach, ale nic nemůže tragédii zabránit. Vlna naráží na bok lodi, zvedá ji a převrací kýlem vzhůru. Kapitán lodi všem přikáže, aby čekali ve velkém tanečním sále na příchod zachránců. Neposlechne ho profesionální karetní hráč Dylan Johns, rozhodnutý dostat se ven z vraku tubusem lodních šroubů. K němu se přidá sympatická svobodná matka Maggie Jamesová s osmiletým synkem Conorem, bývalý starosta New Yorku Robert Ramsey, hledající dceru Jennifer i jejího přítele Chrise, a stevard Valentin. Později se ke skupině připojí opilec Larry a černá pasažérka Elena... (TV Nova)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

To není KATASTROFICKÝ  fil, to je KATASTROFÁLNÍ film respektive obšleh, aneb kurvení filmové kultury a inteligence mad in usa.

Slavníkovec

Slavníkovec (hodnocení, recenze)

Jedna pasáž mne stejnak překvapila, všichni z dosud přeživších se potopí a uplavou ve stresu bez přípravy možná 30 až 40 m pod vodou. Do svých 16 let jsem se závodně potápěl a mohu říci, že bych si v nějaké špinavé vodě, v úplné tmě, v neznámém prostředí netroufnul uplavat takovou vzdálenost, a kdybych přece jen musel, tak bych ji pravděpodobně neuplaval. Navíc o obyvatelích Spojených států je všeobecně známé, že jsou podprůměrní plavci a tato partička lidí plave podezřele rychle.

tengelei

tengelei (hodnocení, recenze)

Kdybych každý podobný film rozebíral z hlediska fyzikálních zákonů,tak bych se zbláznil.Vadí mi,když někdo rozebírá,kam dopadá stín a na které straně je ucho šálku po napití čaje.Nevím, odkud se bere jistota,že to průměrný Američan sežere a průměrný Čech ne.Jako zábava (a taky proč bych do kina jinak chodil) film není špatný,sice jednoduchý děj, mohl však být delší.

Berenise

Berenise (hodnocení, recenze)

Keby tam nehral neskutočne sexy Josh Lucas, na takúto blbosť by som sa nebola schopná ani len dopozerať :)) Nie som technický typ, ale toľko technicky neuskutočniteľných vecí, ktoré tam uskutočnili, to je moc už aj na mňa :)

kluzo

kluzo (hodnocení, recenze)

1* - Nechci srovnávat původní film s tímto, i když jsem je viděl oba. Mám rád katastrofické filmy. Dle mého úsudku je jedna z největších pastí takovýchto filmů to, když se tvůrci dopustí různých nepřesností a technických nesmyslů. Bohužel v tomto filmu jich je na každém kroku spousta. To co tvůrci "sežere" průměrný US divák, bohužel "nesežere" průměrný Čech absolvující fyziku pro 5 třídu. Když pominu to jak se hlavní hrdinové (obyčejní cestující) najednou stanou odborníky na konstrukce lodí, tak za všechny nepřesnosti jen např.: Russell: "byl tady obrovský žár, všem lidem to spálilo plíce jako papír" a jako bývalý hasič a starosta NY :o)))))) to přeci musel vědět, ale větu klidně pronese v prostoru, kde jsou mimochodem stále funkční zářivky s neporušenými plastovými kryty. Nebo jak tento bývalý hasič (školený v záchraně životů) dával masáž srdce utonulé dívce, tak to už jsem se fakt musel zasmát. Myslel jsem, že má nějakou křeč. Když pominu přítomnost balastních nádrží na zaoceánské lodi (nejedná se o ponorku), tak mě fakt dost rozesmály ty přetlakové ventily z plechu, které se navíc otevíraly proti tlaku vody. Rovněž na mě nepůsobila věrohodně ta všudy přítomná kapající voda ze stropu (vlastně původně podlahy), Kde by se tam vzala, když loď byla vzhůru dnem a voda se tlačila zespodu. A scéna s lodními šrouby, které vytvářely přetlak (nebo podtlak-jak se to hrdinům hodilo) na úrovní za kterou by se nemuselo stydět ani 20 vrtulníků :o)). Motory na lodi šly i vzhůru nohama, to je taky velmi nepravděpodobné (sání paliva, mazání). Elektrické ovladače stále fungovaly i pod slanou vodou. Na lodi pořád něco vybuchovalo - u prvního filmu se to dalo vysvětlit - to byl parník s kotly. No to jen co se týká věrohodnosti filmu. Ale ani po filmařské stránce nic moc. Herecké výkony - na ty nebyl čas - film má (na štěstí) jen 93´´což by si takový námět jistě zasloužil více, ale vzhledem ke zpracování zaplať pánbůh, že jen 93´´.

Ladeo

Ladeo (hodnocení, recenze)

Na tento film jsem se docela těšil a nemohu říci, že by mě zklamal. Má dynamický děj, dobře zpracovaný jak po technické i hudební stránce. Těm kdo ho srovnávají s filmem z roku 1972 se nedivím, ale nechce to tak srovnávat. Podle mě zasloužené ****.

PADDY

PADDY (hodnocení, recenze)

Film sem neviděl a nevím jestli jste to tady už probírali, ale myslím, že těch 95 minut čisté váhy mluví za všechno.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Nevím proč bych na něco takového chodil do kina, když jsem viděl dvě předchozí verze (1972, 2005) a úplně to stačilo......

Luki.V

Luki.V (hodnocení, recenze)

Průlet kolem lodi (i když ne tak zblízka pravda) byl udělám přesvědčivěji i v Ghost Ship.... survival akce i když čistě hororová ale lepší byla zase v Deep Blue Sea :). Zábava na jeden večer dobrá ale nic co by stálo za druhé podívání nebo nedejbože vlastnictví na DVD :)

 (hodnocení, recenze)

Napodobenina drsnejsieho titanicu v modernej dobe

Vlado_B

Vlado_B (hodnocení, recenze)

Hejduk: 5 divákov? žartuješ, taká masa?... čo takto sám v celom kine.. áno, a ani som ich nemusel presviedčať aby premietali, kúpil som lístok, tak mi to pustili... v polke si prisadol ešte nejký týpek a dve čubky od pokladne a tí ma na konci zobudili.

Hejduk

Hejduk (hodnocení, recenze)

I když to není superfilm, tak 5 diváků v sobotu navečer v České lípě mne šokovalo.

 (hodnocení, recenze)

Amerika toto neškodné dílko nepřijala neb resentiment ke zpracování z roku 1972 je tam stále zakotven a dokonce je z tohoto filmu dodnes citováno v rozhovorech. Publikum festivalových Karlových Varů se mu snobsky vysmálo (což mi přijde pitomé) A já jsem ten film přijal takový jaký je. Zábaný, dynamický, rychlý a hlavně ...na nic si nehrající. Neškodná prázdninová zábava. Stačí jen vypnout mozek a utlumit "intelektuální" ego v sobě. A pak není nutno plýtvat negativními adjektivy.

SpeedyCZ

SpeedyCZ (hodnocení, recenze)

Hrůza, film je příšerně nudný, skoro jsem u něj usnul. Postavy jsou pro diváka nezajímavé, občas až protivné - hlavně když dávají najevo emoce. Nejzbytečnější remake roku.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Dudek: Tak třeba filmy o lodních katastrofách to maj jinak :-)

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Dan9K: No nevím, za mořem většinou první weekend značně ukazuje co bude dál. Navíc o prvním weeku se vydělává většinou nejvíce peněz.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Kass: nemyslím si, že je to nějak extrémně málo a může se to klidně vyšvihnout, vždyť víkend jsou jen dva dny :-)
jinak to je film, na který si snad i zajdu do kina, jedna Petersen a Freddy Rodríguez a taky doporučení od bratra, kterému v tomto více než důvěřuji...

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

20 milionů za první víkend v USA = kolosální průser je na světě.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

A je to tady! Shushika 2*. Podle mě Petersen tedy nikdy nebyl režisérský borec a po Tróje jsem ho už odepsal definitivně

Mgiel

Mgiel (hodnocení, recenze)

No web maj hezkej , ale na prvni pohled to vypada jako Titanik 2 se samolepkou na boku s napisem poseidon.Neco takovyho uz dávali na nově odpoledne kdysi .... sice to bylo asi neco staršího ale vsechno to je na jedno kopyto.

Gardenboy

Gardenboy (hodnocení, recenze)

WP ma na svedomi filmy ako Nekonečný príbeh, Smrtiaca epidémia, Ponorka a napríklad celkom vydarenú Dokonalú búrku ... neviem, prečo ho tu tak zhadzujete. Ja by som práve kvoli menu, kto to režíroval ruky od toho preč nedával.

 (hodnocení, recenze)

Tak já nevím podle druhého traileru t spíš vypadá jako druhý titanic.

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Já se také těším, přece jenom jméno Petersen ještě stále něco znamená

Související novinky

Nový režisér pro Enderovu hru

Nový režisér pro Enderovu hru

22.09.2010

Jeden z nejslavnějších sci-fi románů z pera velmistra žánru Orsona Scotta Carda dlouho plánoval zfilmovat Wolfgang Petersen. Pak ale natočil propadák Poseidon (o plýtvání penězi během prací kolují… (více)

Ufoni si nedají pokoj

Ufoni si nedají pokoj

15.09.2007

Wolfgang Petersen byl několik let spojován s adaptací kultovního sci-fi románu Orsona Scotta Carda Enderova hra. Jenže všichni víme, jak to dopadlo s jeho posledním filmem Poseidon. Už po premiérovém… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama