Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když chcete něco schovat, nechte to všem na očích." Nejsem věčně studující moula s 22 tituly, ale kdyby se o mě chtěly poprat hodná Nicole se zlou Lanou, tak bych asi taky rozluštil ptačí řeč, ochutnal thorazine s vanilkovou příchutí a odhalil slabost Mayů pro waltz. A nakonec by mi asi bylo jedno, která z holek by mě vyhrála. Za mě tentokrát zvítězila zábava, i když trapnost a naivita od ní nikdy nebyly tak daleko, aby se daly přehlédnout. ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

NO toto bylo otřesný. Jedna hvězda je pouze za stopaře v pralese :D. Tento film výrazně zaostával za Indianou. I když je oproti Indianovi o více než deset let mladší, některé vizualizace byly dokonce horší. Celkový nádech filmu také kazila pro mě velice nesympatická Sonya Walger. Scény kdy zmlátila tucet chlapů, kteří byli dvakrát tak větší jak ona, mě prostě urazily. ()

Reklama

Revanx 

všechny recenze uživatele

Low cost nového tisícročia a niečo čo dáva výrazu "moderný brak" nový význam. Ak sa vám podarí úplne vypnúť mozog, môžete sa celkom slušne baviť. Ak ostane aspoň jeho časť zapnutá, tak budete mať takmer plné zuby stupídneho príbehu, neuveriteľne slabých trikov a prehrávajúcich hercov. Jednoducho- za tie peniaze to mohlo byť horšie, Noah Wyle v úlohe knihovníka je celkom fajn a Sonya Walger je celkom sexi kosť. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když chce někdo vypnout mozek u filmu, který se tváří jako o několik tříd horší Indiana Jones, proč ne. Ale když už i já na tom poznám, že jsou tam nesmysly, který by prostě v normálním životě nemohli fungovat, už to musí být extrémně viditelný. Některé efekty byli opravdu příšerné, ale tak, dávám 3* dalo se to vidět. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já to bohužel viděla v opačném pořadí a tak mi teprve po tomhle díle zapadla celá osobnost Flynna Carsena do sebe a musím říct, že začátek jeho dobrodružství byl ještě milejší. Je to docela zábavná představa, že se z nemožného kluka, co se strašně rád učí, může stát zachránce světa. Kyle MacLachlan mi přišel jako záporák vyloženě dobrý, jen mi malinko vrtalo hlavou, proč zrovna on byl knihovníkem, protože zase tak schopný nebyl. Takže závěrem je to fajn oddechovka a docela příjemný dobrodružák s velmi humorným nádechem a je docela zábava sledovat, čím vším že se to tvůrci nechali inspirovat. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Když je Flynn (Noah Wyle) doprovázen po schodech z knihovny ke svému prvnímu úkolu, strčí si knížku i s letenkami do tašky. V následujícím střihu, kdy je opět záběr na tašku, drží knížku v ruce. (Kubula333)
  • V místnosti s létajícími šípy a kyvadly říká Nicol (Sonya Walger), že jde o waltz a musejí si cestu protančit. Jenže následná melodie, která jim k tomu hraje, je valčík "Na krásném modrém Dunaji" ("An der schönen Blauen Donau") od Johanna Strausse syna. Tyto dva rytmy nejsou zcela totožné. (Robbi)
  • Když se Flynn (Noah Wyle) ptá Judsona (Bob Newhart), kde jsou mariňáci, odhalí Judson tetování na hrudi a dodá: "Semper fi". Jde o latinský výraz Semper fidelis (Vždy věrný), který v oné zkrácené podobě používá americká námořní pěchota. (Robbi)

Reklama

Reklama