Reklama

Reklama

Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna

(TV film)
  • USA The Librarian: Return to King Solomon's Mines (více)

Obsahy(1)

Při návratu domů ze své další mise zjistí čerstvě dvaatřicetiletý knihovník Flynn Carsen, že mu někdo prohledal jeho byt a ukradl z něj listinu, jež ukazuje cestu k Dolům krále Šalamouna. Flynn se musí postarat, aby zloděj nenašel zbytek, protože v Šalamounových dolech je ukryta kniha, která dá svému čtenáři schopnost ovládat prostor a čas. Je vyslán do Maroka, aby našel část klíče k záhadě. V římských rozvalinách se setká s krásnou a velmi chytrou archeoložkou Emily Davenportovou. Protože je posedlá Šalamounovou manželkou, královnou ze Sáby, přidá se k němu a společně odhalí část klíče k mapě. Jeden z pomocníků jim pomůže uniknout přepadení a prozradí, kde hledat zbytek klíče. Když další den, poté co se s Emily do sebe zamilují, pokračují v cestě, Flynn překvapeně zjistí, že krajina připomíná jeho dětské kresby. Uvědomí si, že otec musel o Šalamounových dolech vědět a s pomocí pohádek mu do paměti zafixoval cestu. Navíc mu poskytl amulet, který mu zajistil pomoc zednářů, střežících tajemství knihy. Flynnovi a Emily se podaří najít jeskyni, kde je ukryt Šalamounův poklad, ale dostihnou je pronásledovatelé, kteří mají s sebou strýce Jerryho a chtějí ho vyměnit za Knihu Šalamounovu, jež je součástí pokladu... (TV Prima)

(více)

Recenze (195)

jasiska 

všechny recenze uživatele

Druhá časť série je podobná blbosť ako tá prvá, ale narozdiel od nej, dvojka postráda to čaro, čo jednotku povyšuje z blbosti na príjemný film. Neviem či je to inou herečkou, vtipmi, ktoré sú originálne asi ako "krabie tyčinky", alebo jednotka vyčerpala všetko, z čoho chcela ťažiť aj dvojka, ale Návrat do baní kráľa Šalamúna je len podpriemerný film, ktorý by som si v živote nepozrela, keby sa mi tak nepáčila Honba za kopijou osudu. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička byla zábavným dobrodružným filmem (přiznaně) těžícím z Indiany Jonese a působilo to dobře, ve dvojce je právě tato spojitost s notoricky známým archeologem a učitelem na půl úvazku až příliš do očí bijící a už ne tak zábavná... paradoxem je, že se tento film hodně podobá právě tomu zatím poslednímu dílu (křišťálová lebka:-). ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný Indiana Jones, který si mě celkem získal. Svérázné pojetí, nadsázka a zábavnost je vyvážena tak akorát, že si nepřipadám ani jako sledovat trapný plagiát Indyo ani jako pokus o lobotomii od Lary Croft. Dobře nastavené a funkční (proč by jinak existovala další dvě pokračování co se mi líbila úplně stejně?). Teď "copy" a "paste" ještě 2x zde a zde :). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Buď opatrný! Nenechej se zabít! A šetři peníze!" Knihovník Carsen se vrátil a já k tomu mám jednu velkou výhradu. Kde je nějaká sexy dračice, aby toho moulu chránila? Proč byla bodyguardka Nicole vyměněna za trhlou vědkyni Emily? Tohle zkrátka nebyla změna k lepšímu, ale já chci být pozitivní, takže mě bavil svévolně útočící meč Excalibur a obrana čokoládou před hrochy. Jinak padouch byl jasný na první pohled a Flynn svých 22 titulů tentokrát nedokázal řádně využít k mému pobavení. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

To bylo tenkrát, když jsem ještě hltala americké akční a dobrodružné filmy jako na běžícím páse, když jsem tohle brala jako urážku, nedokázala jsem se na to koukat a rozhodně jsem to nedokázala pochopit ani s oběma očima přivřenýma. Teď už se naštěstí dokážu upřímně zasmát. Jako správná parodie to má všechno, co má mít každý pořádný hollywoodský trhák. A jelikož Flynn Carsen určitě 1. zachránil svět vícekrát než kdokoliv jiný 2. má více vysokoškolských diplomů než kdokoliv jiný 3. má víc ušlechtilých předků než kdokoliv jiný 4. má větší smysl pro čest než kdokoliv jiný a 5. měl víc ženskejch než téměř kdokoliv jiný. A o to tu přeci jde, že? ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Keni a Jihoafrické republice. (Varan)
  • Ve scéně, kdy se Flynn Carsen (Noah Wyle) a Emily Davenport (Gabrielle Anwar) loučí s domorodcem a poté kráčí savanou, má Emily na zádech modročerný batoh. Ještě při setmění batoh stále má, avšak druhý den oba kráčí bez něj. V následující scéně, kdy dvojice dorazí do města, má Emily batoh opět na zádech. (zdeny99)

Reklama

Reklama