Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Film mi sednul, letecké souboje byly skvělé. Red Baron a Blue Max mají konečně po řadě let sourozence. Filmů o první světové se zrovna moc netočí a o letcích už vůbec ne, s tím se tak nějak skončilo v sedmdesátých letech... Tohle dílko mne velmi potěšilo. Letadla byla provedena výborně, digitalizaci se nebráním - shánějte dneska někde funkční Gothu ....* * * ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

V zásadě velmi příjemné překvapení. Vcelku reálný pohled na První světovou válku (a na válku obecně), dobrá kamera i herecké výkony, krásné, byť ne zcela reálné letecké souboje z doby, kdy většinu letadla tvořilo plátno napjaté na dřevěné kostře a špetka vcelku nekýčovité romantiky navrch. Ano, je pravda, že celkový průběh leteckých bitev je do značné míry očekávatelný a je pravda i to, že používá mnohá klišé, ovšem film si pomáhá jedním velmi chytrým tahem, který je nutné ocenit. Neočekávatelný totiž je průběh již zmiňovaného partnerského vztahu a divák tak do poslední chvilky netuší "jak to dopadne". Tohle podle mého není jenom dovedný mix romantiky a válečného dramatu, ale velmi účinný způsob budování děje. Obě složky se dobře doplňují, aniž by jedna překážela té druhé... PS: Narozdíl od Rentona si nemyslím, že nehrdinskost toho filmu je na škodu. Naopak, ta civilnost mi velmi vyhovuje a filmy o hrdinství a hrdinech mě štvou. Tohle opravdu není nějaký další Pearl Harbor s hrdinstvím a romantikou ukapávajícími v každém záběru a já jsem za to tvůrcům filmu rozhodně vděčný... 65% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Spíše takový pozitivně laděný snímek z neotřelého prostředí první světové války. Ačkoli ukazuje strasti války, měl jsem pocit, že se drží co se týče syrovosti a krve hodně při zemi a většina situací, do kterých se parta letců dostane, dopadá dobře. Nechybí ani nějaká ta typická milostná zápletka, tentokráte s překrásnou a vcelku neznámou Jennifer Decker. Pro milovníky letadel naprostá povinnost, pro ty ostatní velice obstojný válečný film. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Přestože byla letadla vynalezena teprve nedávno, rychle se stala nástrojem války. A zrodil se nový typ hrdiny..... Sympatičtí hrdinové, dobrý zvuk a to nejlepší přichází, když dojde na letecké souboje. PARÁDA! Je to taková pohádka o rytířích, princezně, dracích a lásce, prošpikovaná dobrodružstvím, napětím a špetkou humoru. Já byl spokojen. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V našich kinech prolétly prakticky bez povšimnutí, televizní obrazovka jim přece jenom sluší mnohem více. Příběh eskadry mladých pilotů na území Francie přesto příliš radosti nepřinese, logicky to v ní často nesedí, neubrání se chlapáckým gestům, POŘÁDNÝM nánosům patosu a typicky vystavěnému scénáři. Ale dá se to přežít. Sestavička z klasických figurek skrze onen scénář naseká desítky kýčovitých dialogů a prolije litry slz, jen aby uspokojila celou rodinu, která se na kanape v přítmí obýváku jen tak tak namačkala. Filmařsky ne tak často navštěvovaná první světová válka naopak překvapí milostnou linií. Nejenže neotravuje, ale je i relativně roztomilá. Jazyková bariéra i kouzlo Jennifer Decker jí dodává na půvabu a svěžesti. Ve výsledku se producent Dean Devlin přepočítal (finance šly z jeho kapsy a zdaleka se nevrátily), dosud spíše televizní režisér povrchní hrátky s letadýlky naštěstí tak tak „ucoachoval“, jen dosti neúnosná délka divákovi nadělá další a další vrásky!! ** až *** ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Jelikož letadla, která použili ve filmu, byly autentické kusy z muzeií či podle původních plánů postavené stroje, natáčení představovalo pro tvůrce problém. Aeroplány mohly startovat a přistávat jen při dobrých povětrnostních podmínkách a herci v odkrytých pilotních kabinách museli zvládat nepříjemné nápory studeného vzduchu. (imro)
  • Na základě filmu vznikla i počítačová hra "Flyboys Squadron". V těto hře je možně vidět některé obrázky z filmu. (ČSFD)
  • Rytíři nebes jsou vůbec prvním snímkem, ve kterém se pomocí techniky motion capture snímala letadla. (imro)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama