Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

imf 

všechny recenze uživatele

Hadraplánový Top Gun se srdcem na dlani, tunou digitálních stíhaček a tváří naivního desetiletého hošíka. Jedno klišé střídá druhé, ale svižná režie navozující dojem kýčovitě vybarvené retrofotky vás udrží ve střehu po celé dvě hodiny. Nečekejte realismus nebo hluboké citové výlevy. Tady si jen chtěl někdo zablbnout s letadýlky a uspokojit teenagery. V tomhle ohledu to vyšlo na jedničku. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Drobátko kýčovitý, neralistický, naivní a přesto symaptický a zábavný rodinný snímek o pilotech v první světové válce. Příběh běží v předem stanoveném rytmu letecký souboj + pokec v letištní hospodě + zbytečná (ale ne hloupá) romantika. V leteckých scénách sice mlátí do očí naklíčovaná pozadí a celek je vůbec příliš digitální, stejně jako jsou postavy a jejich vzathy připitomnělý, ale z filmu natolik čiší dětinská radost z letadýlkových soubojů (podpořená svižnou režií), že si u mne Rytíři nebes poctivě vybojovali statut nejoblíbenějšího 'brakového' filmu. Taková příjemná rodinná oddychovka rozhodně jednou za čas neškodí. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nuž v popise filmu napísať "v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války" je pre mňa tak trochu cez čiaru, čo je už na zabíjaní a vojne atraktívne: To už k seriálu o leteckých katastrofách môžu napísať "dokument o pútavých pádoch lietadiel s pôvabnými scénami paniky a hrôzy". Nuž ale k tej aktraktivite. Tie zábery z lietadla sú tak trápne štúdiové, že v počítačových hrách to vyzerá reálnejšie a to platí aj pre rok 2006. Myslím, že tie zábery sú vizuálne tak na úrovni spred polstoročia, ak nie viac. Efekty na úrovni braku. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že filmy s Jamesem Francem nedokážu hodnotit objektivně, stačí, aby na tváři vykouzlil ten svůj neodolatelný úsměv a já jsem ochotna přimhouřit oko a šoupnout o hvězdu víc. Ale tentokrát to nejde. Rytíři nebes je film průhledný až běda, skvadra pilotů taky ničím nepřekvapí, navíc nám scénaristé jejich motivace naservírují hned v úvodu filmu, to asi abychom se už později nerozptylovali, milostná linka jakoby vypadla z nějaké telenovely... Aspoň že ty souboje ve vzduchu stály za to. Promiň, Jamesi, tady by mi nestačílo ani tucet úsměvů. Dneska palec dolů. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento film ve mně už po prvním shlédnutí zanechal rozporuplné pocity. Uběhl nějaký ten rok, dal jsem si reprízu a zjistil jsem, že mám se snímkem ještě větší problém než poprvé. Vzdušné boje byly velmi pěkně animované (až na nesmyslné opičárny) a s klidem bych je ocenil čtyřmi hvězdičkami, ostatní děj měl povětšinou jen na dva kousky, ale pak tady byl ještě odpadový materiál (černošský pilot- pochopitelně potomek otroka, záchrana sestřeleného kamaráda z území nikoho, evakuace čtyřčlenné rodiny z nepřítelem obsazené vesnice). Znovu také došlo na typický americký přístup- zatímco ve filmech z období druhé světové války se vyskytuje jako německý tank pouze Tiger, tady němečtí stíhači létali pouze na Fokkerech Dr.I (a to ještě ve valné většině rudých), Albatros nebo Pfalz se neobjevil ani jeden, takže jo, bylo to zklamání. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Rytíři nebes jsou vůbec prvním snímkem, ve kterém se pomocí techniky motion capture snímala letadla. (imro)
  • David Ellison si na své peníze dohlížel i jako herec, ztvárnil pilota Eddieho Beagla. (imro)
  • Na základě filmu vznikla i počítačová hra "Flyboys Squadron". V těto hře je možně vidět některé obrázky z filmu. (ČSFD)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama