Reklama

Reklama

Zombies: Den-D přichází

  • USA Day of the Dead (více)
Trailer

VOD (1)

Video film na motivy slavné předlohy George Romera vypráví příběh o smrtící (no, smrtící... jak se to vezme) nákaze, která se objevila v malém městečku. Armáda zablokovala všechny výjezdy z města za záminkou armádního cvičení. Nic netušící občané však začnou mít podezření, že tu není něco v pořádku. To pravé peklo propukne až se soumrakem... (jamesjimbo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Aykokotjambo! Pokud jsem psal u Úsvitu mrtvých z roku 2004, že by vám zombíci ukousli prdel dřív než si upšouknete, tak u těchhle ne-zombie bych musel prohlásit, že tu prdel jste ztratili dřív než vás kousli. Až tak rychlí zde zpočátku jen nakažení virem druhu SARS cov. 3 byli. Kdyby však byl tenhle Sonicsyndrom jedinou vadou na kráse, neposral bych se z toho, na rozdíl od ostatních jsou mi postuláty o chování nemrtvých či nakažených zcela jedno nebo tedy u té ukousnuté prdele. Bohužel Miner pokračoval a sázel jednu, no ano, pičovinu, to se jinak napsat nedá, na druhou. Vegetariánská a zamilovaná zombie, haha, gangsta drsnej "hláškující" černoch (nebo negr, vole?), jak já tenhle typ postavy nesnáším, zombie skákající po stropě, ale ženskou visící půlkou těla z ventilace v místnosti zvíci maximálně dvou metrů výšky nesejmou ani v hojném počtu, protože hlavní postava přece! atd. K tomu šílený střih a při útocích nemrtvých nevíte kdo je kdo ani co je hlava, ruka nebo zadek (vlastně zde jsem vulgární, tedy prdel) a čí to všechno vlastně je. Zombie guláš, kde ze sebe vytlačím maximálně jeden covid za mrtvého Rhamese, ten byl fajn. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Původní Romerův film jsem neviděl, ale toto se mi líbilo. Pustil jsem si to jen proto, že jsem chtěl vidět nějaký film o zombících, který jsem ještě neviděl a to, co jsem viděl mě velice překvapilo. Dokonce se mi to líbilo víc jak Resident Evil Apokalypsa. I děj mi sedl a celkově to bylo velice svižné, místama zabavné a dokonce se zde našla i nějaká ta originalita. Zombíci byli taky udělaní dobře a k tomu i známější herci. Jo jo rozhodně lepší film v kategorii Zombie Movie. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Sice velmi svižný, nicméně blbě sestříhaný remake, jehož veškerý potenciál je utopen jak ve špatné gradaci, tak v nulové absenci pamětihodných scén/dialogů/charakterů. Žánrové harcovníky potěší pěkné gore efekty a vděčné zombie propriety, ale chybí tomu patřičná atmosféra a potřebná syrovost. Snaha o „další“ oživění zombíků prostřednictvím obřích skoků a schopnosti lézt po stěně/stropě působí komicky a i když se příběh odehrává na ploše celého města, působí neuvěřitelně kulisně. Nová verze Day of the Dead je zajímavá maximálně tím, že Mena Suvari hraje vojandu… ale to na vyhonění (nejen) hodnocení opravdu nestačí. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Zhodou okolností som tento počin videl v ten istý deň ako Romerov "Day of the Dead". To, že by sa malo jednať o remake sa dozvedám až tu a ani na chvíľu mi to tak nepripadalo. Skôr som si miestami myslel, že mám dočinenia so zombie komédiou (šprintujúci zombie, zombie bez nôh plaziaci sa ventilačnou šachtou). Nehovoriac o tom, že po scénaristickej stránke film kríva ako zombie strelený do predkolenia. Kdeže je tá bezútešná atmosféra a pocit stiesnenosti, ktoré som mal pri pohľade na originál? Pri sledovaní Meny Suvari v maskáčoch sa síce dostavili isté pocity, ale tie by som skôr nazval rozpačitosťou. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně nezáživná blbost. Tento snímek je exemplárním příkladem hrubě nefunkčního hororu, ba dokonce i hrubě nefunkčního filmu. Pár scének rozhodně nezachrání zbytek plný absolutního zhnusení snad nad vším. Směšnými herci počínaje a těžce ubohým příběhem končeje. Nevěřím, že se tahle hovadina mohla někomu třeba jen malinko zamlouvat. Moc nechybělo a chcípl jsem nudou. Škoda jakýchkoli dalších slov. Zhlédnutí jen na vlastní nebezpečí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Rhodes (Ving Rhames) má ve filmu zbraň Beretta 92FS ráže 9x19 mm. (dc125)
  • Pri úteku z nemocnice používa Sarah (Mena Suvari) pištoľ M9, ktorý má kapacitu zásobníka 15 nábojov. Môžeme si všimnúť, že Sarah z neho vystrelí 23 krát bez toho, aby zbraň nabila. (ShortyIC)

Související novinky

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Reklama

Reklama