Reklama

Reklama

Resident Evil: Infinite Darkness

(seriál)
  • Japonsko バイオハザード: インフィニット ダークネス (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (69)

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Bohužel naprostá zbytečnost. Resident Evil je už prostě kultovní záležitost a po posledních velmi vydařených dílech v nestárnoucí videoherní sérii je to jeden z mých nejoblíbenějších světů. Nicméně podobně jako Zaklínače, Netflix neuchopil správně ani toto (poslední dobou je to na Netflixu bohužel kvantita na úkor kvality). Zaprvé jsem nepochopil vůbec podstatu toho, proč se jedná o seriál. Mohli to vydat jako obyčejný hodinku a půl dlouhý film a hotovo. Zbytečně to kouskují na 4 části bez jediného důvodu. Animace také není žádná pecka a asi bych se radši díval na filmečky z nových dílů her než na toto. Příběh je politický dort od pejska a kočičky, do kterého nasypali Penamstán a slova jako terror a fear (v každým díle padne jedno z těchto slov minimálně 10x). Claire je pro příběh naprosto zbytečná nastrčená figurka, Leon ztratil své charisma a působí jen jako terminátor bez špetky osobnosti. Upřímně bych si radši prošel šestý díl na všechny 4 průchody, než znovu ztrácet čas touhle blbinou. 40% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást, v zásadě se pořád jedná o animovaný celovečerní FILM z resident evil univerza, jen je rozkouskovaný na 4 díly (zhruba 80 minut čistého děje). Tohle mě ve výsledku mrzí, při prvních trailerech jsem doufal tedy v delší podívanou, ale co už. Infinite Darkness se může opřít zejména o dva spekty: Leona S. Kennedyho a Claire Redfield. Já jako fanoušek herních předloh uvítal jejich přítomnost na obrazovkách, to vše ještě umocněné jejich originálním dabingem. Potěšilo pár narážek na hry, výborná akce (fakticky některé scény top, třeba útok zombies na Bílý dům či zmutované krysy v ponorce). Jen je za mě škoda, že se scénář drží v zažitých kolejích a nesnaží se experimentovat, ten děj vás doopravdy nemá čím překvapit. A to finále se dost podobá ostatním animovaným filmů série. Takže tahle, průser nenastal, ale to promo pro Netflix týkající se tohoto projektu holt vystřelilo má očekávání výše. Za mě 6,5/10, pokud nejste fanouškem, tak si bod dolů strhněte ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jako jednohubka budiž,ale ambice to mělo očividně větší a fanouškům her (ale i filmů) to vlastně nedá vůbec nic.Animace je ok,ale atmosféru to nemá prakticky žádnou a finále je takové nijaké.Vlastně se to ani nedá brát jako seriál,ale spíš jako další z RE animáků,tentokrát rozdělen do čtyř částí...60% ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

Residen Evil jsem v době, kdy vyšel první teaser trailer nehrál a je vtipný, že mě seriál díky traileru na hru nalákal a zahrál si ji díky němu. Musím ale uznat, že jsem čekal od seriálu hodně a ten nijak extrémně nezklamal, ale také mě vůbec nepotěšil. Příběh je urychlený, postavy jsou v jistých momentech divný, animace mi už od prvního dílu nesedla a vím, že i Netflix umí udělat lepší. 4. díly fakt nestačí, seriál ale není taky tak extrémně špatný, že by ho fanoušci série nenáviděli. Má to pár dost dobrých scén nebo i překvapivých momentů, které seriál tahají nahoru společně s Leonem a Claire ale není to nic extra (nechápu, že tam nebyla Ada Wong a místo ní tam dali její napodobeninu). 6/10 ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Keď aj cut scény z Resident Evil: Nemesis (1999) vyzerajú lepšie ako tento seriál, tak je niečo zle. Ono však ten seriál celý akoby uviazol v dobe pred 20 rokmi - akcia je neskutočne umelá, postavy sa buď tvária prehnane drsne ako policajt na dedinskej zábave alebo hláškujú aj v najnevhodnejších situáciach, ich dialógy sú na bolehlav a celý príbeh je niečo tak nezaujímavé a zameniteľné s ľubovoľným dielom z hernej série RE, že skutočne nechápem prečo mal potrebu niekto toto spracovať. Vyzerá to akoby sa tu nikto ani kúsok nesnažil, zobral súbory z hry, naanimoval z toho pár ďalších sekvencií na 90 minút a zostrihal to celé do 4 epizód, aby sa to tvárilo ako seriál pre Netflix. Pre tvorcov asi easy money, pre diváka absolútna zbytočnosť určená ledva tým najskalnejším fanúšikom série a aj tým to nepredvedie nič nové. CELKOVO: 4/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Resident Evil: Infinite Darkness v příběhu zabírá místo několik měsíců po Harvardville Incidentu v listopadu 2005 („RE Degeneration“) a pravděpodobně probíhá ve stejném období s „Lost in Nightmares“ z poloviny roku 2006 („Resident Evil 5: Untold Stories“). (ScarFace_V8)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Reklama

Reklama