Reklama

Reklama

Resident Evil: Lék

(seriál)
  • USA Resident Evil
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (146)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sotva průměrný zombie seriál si rovnou podřezává žíly tím, že z obsáhlé videoherní předlohy zneužívá jen pár jmen a monster, jinak ji sprostě ignoruje. Proč, sakra?! Jako nejedná se o kompletní diletantskou tragédii a nevypadá úplně marně, jenže neskonale hloupých kravin, nad kterými nikdo dospělý zjevně nepřemýšlel, protože tohle mají mladí (konzumenti Netflixu) určitě rádi a zdá se to efektní, obsahuje mraky. Hlavně však namísto atmosféry, hororu/survivalu a gore řeší (školní) trable dospívajících dcer Alberta Weskera (pominu-li naprosto zcestný casting, tak jako vždy skvělý Lance Reddick) v jedné časové linii, a umanuté utíkání a jakési hledání léku v budoucnosti zamořené nemrtvými v té druhé. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Nové Resident Evil je absolutním propadákem na všech frontách. Na tomto seriálu je toho tolik špatného, že udělám spíše jen takový jednoduchý výčet - a to jak z důvodu, aby komentář nebyl dlouhý jako čekání na Godota, tak rovněž abych s tímto téměř odpadem neztrácel ještě více svého drahocenného času. Co je teda všechno tady špatně: nesympatické postavy s ultra idiotským chováním, u nichž nikdy nevíte, co za 3,14čovinu příště vymyslí; neuvěřitelně stupidní děj s mnoha logickými dírami, u kterých se snad tvůrci ani na vteřinu nepozastavili - to je, jako byste to nechali psát šimpanze!; slaboulinká akce, s níž se šetří, jako kdyby to byl šafrán, kaviár nebojánevímco; rozdělení na dvě dějové linie (minulost, přítomnost), kdy nevíte, která z nich vás „zajímá" víc, když ve ve výsledném srovnání jsou obě dvě stejně o hovně; celkový počet 8 dílů na tak zbytečný prostoduchý námět neposouvající RE nikam dál; obecné Netflixovské prznění mé oblíbené RE značky. A co to zachraňuje před odpadem, že dávám 1⭐?: dá se na to jakž takž koukat, když člověk hooodně vypne. Mně ale za to 8 dílů nestálo, a tak jsem vydržel 4. Celkově tedy za sebe seriál nikomu nedoporučuju - fanouškům RE, náhodným divákům, Netflix odběratelům - a doufám, že se příštího RE ujme konečně někdo zkušený - ne jak u tohoto seroše nebo nedávného remakeu. Vyhodnocení: Stejně je tenhle koment delší, než jsem původně  zamýšlel ()

Reklama

Philcze odpad!

všechny recenze uživatele

Kolekce memů a rádoby provokativních hlášek napsaných pro sdílení na TikToku a Twitteru marně vydávaná za seriál. Ubohá netflixizace herní série, která svou stupiditu nosí hrdě na prsou jako medaili, přičemž přichází z místa upřímné lásky pro béčkové zápletky, zvraty a hollywoodsky perfektní postavy s vizáží devadesátkových sexbomb. Přitom ale umí zatahat za nervy, když se jí zachce, a i po pětadvaceti letech vystrašit. Filmové ani seriálové adaptace nezvládnou nic z toho. Ta nejnovější je pak novým dnem, které už tak bylo umístěné dost hluboko, ovšem Lék se rozhodl jej prorvat a zarvat drápy do hlíny pod ním. Paralelní dějové linie fungují jako samostatné jednotky, které se takřka vůbec tematicky ani symbolicky neprolínají a nevytváří absolutně žádné napětí, z nichž ta v minulosti disponuje bezpochyby nejotravnějším duem protagonistek poslední doby, zvýrazňujícím už tak naprostou marnou snahu v pěstování zajímavého příběhu. Do toho všudypřítomná snaha přitáhnout Gen Z diváky, mnohdy ovšem zcela bizarně miskalkulovaná (zmínky o Clannadu, torrentových stránkách na anime, čtení Zootopia porna?). I Billie Eilish v podkresu zní o pár let opožděně, padnoucí tak akorát do seriálu, který ani podsouvání mladším nezvládne se ctí. Zatímco nedávné Welcome to Raccoon City bylo poctivým pokusem o vystižení herní atmosféry a specifického stylu, byť ne vždy úspěšným, Lék svou látku v podstatě zesměšňuje. Díkybohu za Lance Reddicka, světlo na konci tunelu, jehož herecký stoicismus ustojí i sebehorší dialogy. I s ním je to nekoukatelné a prohnilé, ale v záblescích snesitelné. Navzdory jeho kreacím přemýšlím, jestli jsem někdy viděl horší seriál s tak kompetentní technickou stránkou. S1 – 0 % ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Naprosto nehorázná nuda s otřesným scénářem. Netflix neumí točit adaptace známých knižních nebo herních titulů. Místo toho, aby se pokusil o věrnou adaptaci původních her, vyhodil oknem peníze na nesmyslný seriál, který s předlohou nemá nic společného. To co udělali s Weskerem je nepochopitelné. Ta postava je velice špatně napsaná a se svým předobrazem nemá nic společného. Všechny charaktery jsou na tom podobně. Není zde jediná zajímavá postava a casting se také nepovedl. Ella Balinska se sice snaží, ale její postava je nudná a hrozně napsaná, takže nemá co hrát a jen se trápí. Na celém obsazení je vidět, že pro tvůrce bylo důležitější naplnit rasové kvóty než obsadit skutečně dobré herce. Děj se více soustředí na woke agendu než na kvalitní příběh, a na něco takového u seriálu pod názvem Resident Evil nikdo není zvědaví. Netflix se opravdu nemůže divit, že mu ubývají předplatitelé, když je schopen vypustit do světa něco podobného. ()

El.Negros 

všechny recenze uživatele

Slabé jako dech zombíka v mrazáku. Nevyrovnané jako pitný režim Dády Patrasové. Téměř klasická zombie platforma se propadla, díky trendycool antiwhite and lgbt++ nápadům, ušitým pro multigender-stricly-vegan-loosers-club jménem NeoNetflix, téměř na úplné dno. Post-apo část, odehrávající se v budoucnosti docela jde i přes úpornou snahu tvůrců, poslat ji svými vyložené dementními zvraty přímo do análního otvoru rozkládající se zombie prostitutky z Chomutova. Škoda, že byl Baxter (nejzajímavější charakter) poměrně brzy (v nejzábavnějším 4. díle) popraven rasistickým Netflixem jako bělošský heterák (tfuj tfuj a krížek do vzduchu). Část příběhu odehrávající se v minulosti, v kontextu se značkou Resident Evil, vážně nechápu. V těch flashbacích jde o multigender vztahovku, problémy dospívaní, daddy issues a (opět) scénáristickou debilitu. Pro běžný televizní seriál na Prima Love pro mladé, pubertální, pohlavně nevyhraněné masturbátory(ky) asi vpoho…Klidně by se to mohlo jmenovat Weskers junior high – black is new white.  Proč to ale nasírat do zombie klasiky, kde člověk taková témata  prostě nečeká a “kuurva” fakt nechce ? Zajimavé, že na tomto projektu dělal Andrew Dabb, týpek co má na svědomí mnoho dílů úspěšného a populárního Supernatural…..Asi došly prachy za koks a VIP shemaly, tak udělal tuhle hrůzu na objednávku NeoFlusu. Vždyť oslovuje celých 10% lidi na planetě včetně zahořklých paniců ověšených medailemi typu genderlooser roku. Každopádně celá série vyznívá tak, že si všechny problémy naše afroamerické hrdinky způsobily samy svými vysoce imbecilními nápady. Za to jedna hvězda nahoru. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (21)

  • V čase 26:31 můžeme slyšet tzv. Wilhelm scream. (LUKICKK)

Reklama

Reklama