Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zombie ovládly Zemi. Na celém světě už zbývá jen pár míst, kde se dá ukrýt. Hrstka vědců a vojáků zvolila podzemní bunkr na Floridě a snaží se pomocí nejrůznějších experimentů na polapených zombie přijít na to, jak zvrátit osudnou chorobu, která způsobuje přeměnu nakaženého člověka v zombie. K některým experimentům jsou však zneužiti i vojáci a to způsobí rozkol uvnitř komunity. Ale ještě než se stačí věci vyřešit, vniknou do bunkru zombie, kteří konečně našli skulinku v obranném systému. Teď už hraje každý sám za sebe a jediným cílem je přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Natocilo se to dva roky po mem narozeni. kdyz jsem se na to dival, nevedel jsem o co jde. Kamera se mi zdala cista, ale postavy mi pripadali jak ze stareho filmu. Hodne mi to pripominalo volne pokracovani 28 dni pote, ci Zemi mrtvych. Pak jsem ale zjistil ze jde o film 22 let starej, zrenomovanej a tak mi to docvaklo. Takze popravde za dve, ale na to stari a bez pocitacovych efektu za tri. Vetsina deje se odehravala v podzemi, az jsem z toho malem dostal klaustrofobii. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Romerem. Zombies získaly vládu nad světem. Zbytky lidstva přežívají v izolovaných opevněních. Film se soustředí na jednu takovou skupinu přeživších. Několik vojáků a vědeckých pracovníků se ukrývá před přesilou nemrtvých v podzemních laboratořích. Dr. Logan zde dělá pokusy na chycených zombících. Je posedlý myšlenkou zcivilnění nemrtvých a částečně se mu to daří u zombíka Buba. To se však nelíbí vojákům a situace na základně se začne čím dál více vyostřovat. Po většinu filmu sledujeme neradostný život obyvatel podzemí, kteří mají rozdílný pohled na výzkum a jak svou situaci řešit. Atmosféra houstne a je jen otázkou času, kdy lidský faktor selže, hladoví zombíci se dostanou dovnitř a začne ten pravý splatter mazec. Na ten nás Romero nechá čekat poměrně dlouho. Někoho to otráví, ale mě to moc nevadilo. Život v laboratořích je zajímavý, postavy a jejich konflikty uvěřitelné. Nejvíce zajímavý je však převychovaný zombák Bub. Jeho herecký part je parádní. Gore scény ke konci filmu jsou nechutné a detailní, přesně tak, jak mají u zombie horrrorů být. Ale ten konec, Boha jeho! To si Romero mohl odpustit. Day of the Dead je hodně slušný představitel žánru, který však trochu doplácí na roztahanost a menší dávku ingrediencí, které většina horrorových fandů od zombie filmu vyžaduje. 7/10 ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Vskutku dobrý ročník, to se hned pozná kvalita a taky je vidět rozdíl mezi tehdejším myšlením a tím současným, když jen namátkou vzpomenu Světovou válku Z, kde měl Brad vize o tom, jak zachrání svět.. a tady? SPOILER tady se na konci hrdinové válí na pláží a užívají života, hmm, kterou verzi bych si vybrala já? KONEC SPOILERU Celkově se jedná o příjemnou záležitost, kde vskutku nechybí krev a vzhled zombie je vychytaný, dokonce mě bralo i takové to vojenské šikanování vědců, prostě správný zombie horor na večer. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nejlepší zombie film. Úvod je (jak už zde bylo řečeno) geniální. Následují velmi dobré herecké výkony a inteligentní dialogy. Nejsilnější scény se tentokrát neodehrávají mezi lidmi a zombies, ale hlavně mezi lidmi a lidmi. Přesto nelze ignorovat, že v některých scénách jsou zombies skutečně mimořádně strašidelní. Skvělá atmosféra neustálého napětí, kterou ještě umocňuje dramatická hudba. Velké finále v podzemí. Jen úplný závěr mi původně trochu kazil celkový dojem, dnes už ale tuším co znamená. Resumé: Kdo chce vidět inteligentní postkatastrofický snímek, má možnost. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ten film je skvělej. Velmi napínavé, postavy luxusní a prostředí zajímavé... ukazuje že oživlé mrtvoli jde naučit civilizovanému chováni. Hlavní postava Captain Rhodes je geniálni z jeho hlášek jsem měl záchvaty fakt skvělý. Ale i ostatní Dr. Logan alias Frankestein, Steel a Rickles a hodnej zombík Bub měl taky vyborné scénky. Celé je to skvělé film jsem viděl snad 1000krát a mužu na to koukat furt dokola! Nevím proč je to hodnocení tak nízke je to skvělej film a zaslouží si větší respect když je to klasika... ()

Galerie (106)

Zajímavosti (44)

  • Zvuk poplašného alarmu je vypůjčen z filmu Věc, který šel do kin o tři roky dříve. (HellFire)
  • Když letí hlavní hrdinové vrtulníkem nad městem a koukají dolů, je možné vidět hned dvě jedoucí auta v čase 00:01:22. Jedná se o chybu, protože ve městě by podle filmu neměl být nikdo živý krom+ oživlých mrtvol. (SeBig)

Související novinky

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Remake Day of the Dead

Remake Day of the Dead

10.11.2005

Zakladatel a klasik zombie žánru v jednom, George A. Romero o sobě v poslední době opět dává vědět. Loni k nám přisprintovali zombie v remaku Zacka Snydera Úsvit mrtvých, tento měsíc v českých kinech… (více)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (více)

Reklama

Reklama