Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (863)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nancy Meyers .. Které hovado (bez pardonu) jako první napadlo přirovnat tuto vyumělkovanou báchorku ke klenotu Love Actually?? ___ Sex všechno komplikuje, říká jedna z postav - a něco na tom bude: příběh Amandy je takový ten tuctový; krásná žena potká krásného muže, následuje sex a pak teprve rozvíjení možného osudového vztahu. Celkem laciné, ale na ženy zaručeně fungující, je pozdější použití Sophie a Olivie, pro potvrzení kvalit muže a omluvu jeho předešlých činů. Zato příběh Iris je sice upozaděn, přesto mnohem zajímavější. Je protkán postavami, motajícími se a kolem mechanismů v Hollywoodu, které jí vnese do bídného soukromého života trochu světla, upevní hodnoty a dají určitou naději na lepší zítřky. Obě romantické linie mají určitou sílu a i přes vlny klišé prostoupí trocha těch hřejivých emocí. Bohužel film zcela propadá v komediálním rozměru, pousmál jsem se pouze výjimečně a to převážně v linii z LA (návštěva videopůjčovny apod.), humor mohl dostat větší prostor vůči natáhlé stopáži - ono pištění holek či cupitání ve sněhu opravdu zábava není (příště raději více stříhat, prosím). ()

nunka 

všechny recenze uživatele

No čo...Komentovať vzťahové peripetie a ľudské osudy a vôbec scenár ako taký v romantických komédiách veľmi nemá zmysel. Paušálne nám ponúknu to, čoho sa chceme nabažiť - čo naplnili aj Meyersovej Prázdniny. Príjemne to odsýpalo a mierna americká naivita sa dala odfiltrovať. V podstate celkom dobrý priemer vo svojom žánri. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Prázdniny jsou o mnoho víc milé než absurdní. Zvláštní výměna domů, aut, životů a odstupů od toho, co jedna z žen nevnímá nebo bere jako samozřejmost a druhou to oslní. Chaloupka v Surrey byla moc útulná, ale kdyby tak stála v LA - v sousedství dědouška z Hollywoodu a jeho scénářů a filmových i životních doporučení - to by byla moje soukromá volba. I instruktáž Jack Blacka byla fajn, moc fajn a já jsem si - jako už tolikrát proti rozkazu, že NE - musela jít pro kapesník. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Ou.... Kdyz to vezmu jako dva odlisne filmy, co natocili dva odlisni reziseri, vznikl britsky, uzasny sladak, ktery se mi libil. A taky hollywoodsky prumerny obyc. romant. film. ... Law a Diazova jsou naprosto bezkonkurencni, druha dvojice spis nudila a ten film zbytecne natahovala. Skoda, ale jinak hezka podivana na Vanoce. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jen zřídka se povede USA takhle dobrá romantická komedie. Celý film mi přišel šíleně upřímný. A na to, že má přes 2 hodiny, jsem se ani chvíli nenudila. Úžasná čtyřka doplněna o kouzelné momenty a situace. Mě tu nechybělo opravdu nic. Žádná scéna, kde bych si řekla "Nooo, tak tohle mělo být jinak". Jedním slovem (a to nepřeháním) - DOKONALÉ. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (26)

  • Natáčení probíhalo od 4. ledna do 15. června 2006. (lapatata)

Reklama

Reklama