Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nikolaev: ,,Hele mám supr námět na seroš. - Vememe pár známejch xsichtů, dáme k nim ňáký roštěnky, posadíme je do kánoí a necháme je jet vodu...To musí fungovat, bude sranda občas je necháme se cvaknout... '' Bohužel to moc nefunguje. Těm kdo jezdí na vodu bude seriálová parta připadat jako banda exotů i když si někteří z nich hrají na kované vodáky a pálí jednu drsnou hlášku za druhou. Nevím co na to pan Šmíd, mně se to zdálo nemastné, neslané plné mouder bez širšího pochopení souvislostí. Na Štechovou i Kainarovou se sice dobře kouká, ale o tom to asi nemělo být. Chválím skvělou píseň (dnes už hit )- Tak nějak málo tančím - Richarda Krajča. V souhrnu kladně hodnotím snahu tvůrců o seriál ze zajímavého prostředí, které není všem až tak známé. Z několika záběrů ze známých míst se mi doma zachtělo ucítit řeku, houpání lodi pod sebou a zanořit pádlo do hnědozelených vod Lužnice či Vltavy.... :-) Dávám dvě konve. * * ()

ivamka 

všechny recenze uživatele

Seriál mně pobavil, řeka opravdu čaruje. Výstižně zachytil partu, problémy partnerství. Na vodu nejezdím, knihu jsem kdysi koupila manželovi, neb je zarytý vodní živel a jen jsem do ní nakoukla, je nabitá vtipem. O to bylo těžší natočit něco takového a podle mně se to podařilo. Bylo to pořád v přírodě, takže něco jako K2, ale počesku, řeka, louka, les, trochu hospoda no co se dá dělat, tam je taky sranda. Chvilku jsem fandila klukům a asi jednou holkám. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Další seriálová křeč.. chvílemi jsem jen hleděl s otevřenou pusou.. Herecky odfláknuté, dramaturgicky nezvládnuté, scénáristicky plytké.. Už jenom herecké výkony odpovídají charakteru ztvárňovaných postav i (ne)pevnosti jejich ukotvení v příběhu. Vtipu je pomálu, samotné dialogy znějí nepravděpodobně, leckdy na hranici parodie a karikatury. Ona zoufalá snaha o humor musí vyvolávat úsměv na rtech. Ostatně samotné chování postav působí dosti záhadně a nejasně. Mám opodstatněný strach z toho, že je seriál Petra Nikolaeva odsouzen k zániku ještě před startovním výstřelem. Vody je málo, tohle bude hóóódně drhnout.. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dojem z prvního dílu mírně řečeno rozpačitý. Že se televizní adaptace nevyrovná předloze jsem očekával, ale tohle je křeč. Na holky se hezky kouká, chlapci se snaží, ale moc jim to nejde - herecké výkony žádná velká sláva. Humor příliš nefunguje, hudba by ušla, ale škoda, že tvůrci nesáhli po muzice inspirované přímo knížkou "Proč bychom se netopili" od Šmídových kamarádů z Hop Tropu. Takže zbívá krajina a trocha té vodácké romantiky. Zatím je to dost málo. Další díly neuvidím, neb 2. 2. začíná jarní část kuželkářské sezóny a v pondělí jsou zápasy, takže až na další zůstanu u dvouhvězdičkového hodnocení. Až někdy shlédnu seriál celý, třeba ho přehodnotím - ačkoliv 10 dílů mi připadá jako podezřele dlouhá stopáž. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Voda, Sluníčko, hezký holky v bikinách, Vaculík - člověk by řekl, že na tom se nedá nic zkazit a hle - absolutně impotentní nefungující seriál. Hlášky a vodácké rady možná na papíře se čtou hezky, ale zfilmované to je stupidně až rušivě. Už po dvou dílech mne iritovalo co vodák říká, co má dělat a jak se chovat. Nějaká sexy chemie mezi klukama a holkama ( mimochodem měla dle mého názoru být vybrána mladší parta s ohledem na rádobyvtipné vylomeniny - mimochodem některé kousky jsou spíš idiotské ) vypadá okatě uměle a celkový dojem je rozpačitý. fandil jsem tomu a přál si aby se to každým dalším dílem nějak vylepšilo, ale je mi líto. Dvě hvězdy dávám za vodu, hezký holky v bikinách a někdy i bez nich - famózní Markéta Štechová ( ač teda toho mohlo být víc, když už dějově to je nic moc) a za velký návrat Vaculíka ve své době ( teda ten je namakanej, až o něm psali v Blesku ). ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Seriál se natáčel od 29. dubna 2006 do 4. září 2007 v Ostravě, na Lužnici, ve Vysokých Tatrách a na Jindřichohradecku. Seriál se také točil na Nežárce, konkrétně u obce Hamr, kde vznikla i závěrečná scéna. Dále se štáb pohyboval v obci Drahov, Malenovice nebo městě Veselí nad Lužnicí. (Sony1994)
  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)
  • Ústřední písnička seriálu je „Tak nějak málo tančím“ od skupiny Kryštof. (SONY_)

Reklama

Reklama