Reklama

Reklama

VOD (1)

Dodge Connnolly je šarmantní majitel týmu amerického fotbalu. Poté, co jeho mužstvo opustí sponzor a celé lize hrozí smutný konec, přemluví agenta, aby získal do týmu vycházející fotbalovou hvězdu Cartera Rutherforda. Carter je válečný hrdina, který na konci první světové donutil kapitulovat mnoho Němců. Když je na hřišti, tak rozdává okouzlující pohledy přítomným slečnám a protihráče trápí neskutečnou rychlostí. Spolu s Carterem se u týmu objevuje i půvabná a inteligentní novinářka Lexie, která přijíždí s jediným úkolem: vyšťourat na Cartera nějakou špínu a odhalit pravdu o jeho nezasloužené pověsti hrdiny. Lexie si svou krásou Cartera i Dodge naprosto podmaní. Dodge bude muset bojovat nejen o její srdce, ale i o to, aby udržel své hochy pohromadě. Překvapivě zjišťuje, že láska a fotbal mají podobný scénář, a proto si jeden skvělý manévr schovává až na poslední čtvrtinu... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (193)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Mám moc ráda staré romantické komedie z 30 let a zdá se, že George Clooney je na tom podobně. Natočil totiž velice stylový film, který dodržuje daná pravidla - jednoduchý příběh, vtipné dialogy a kousek morálního poselství ohledně manipulace s pravdou. Podařilo se mu udržet rytmus celého vyprávění, dobovou atmosféru i typově přesné herecké obsazení. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Svými dvěma předchozími celovečeráky nasadil George Clooney laťku tak vysoko, že vyvolal velké očekávání, které Tvrdé palice tak úplně nenaplnily. Určitě nejde o špatný film, ale tahle romantická komedie ze sportovního prostředí neměla určitě ani ambice útočit na oskarové vavříny nebo změnit pohled na kinematografii. Je pár sportů, které přímo programově nemusím, jako např. box nebo právě americký fotbal, ale naštěstí tvoří prostředí amerického fotbalu jenom východisko pro rozehrání konverzačních přestřelek mezi Georgem Clooneym a Renée Zellweger, které filmu výrazně napomáhají. Příjemná oddechovka se solidním hereckým obsazením a řadou slušných vtípků. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

George Clooney konečne posunul hranice filmu so športovou tematikou tak, kam ešte žiadny iný film nedošiel a zároveň v ňom dal obávanému slovku 'klišé' hodinovú výpoveď. Úžasná, milá a šik kombinácia žánrov, v ktorej si každý nájde svoje miesto, takmer dokonale zapadne a Clooney vytiahne tú správne žánrovú kombináciu takmer v každej scéne, či situácii. Nebojí sa robiť si srandu v tých najvážnejších situáciách, či zamiešať romantické pletky do čisto chlapskej futbalovej atmosféry. Herci sú príjemný, dej nenudí, občas si to pýtalo viac humoru, ale ten pocit za po chvíli vytratí. Dobrý pocit z filmu však pretrváva ešte dlho po jeho skončení. 85%. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

In the beginning, the rules were simple. There weren't any. Ztreštěný žánr screwball komedií na rozdíl od pravěku amerického fotbalu svá přísná pravidla měl- a jedním z nich je chemie mezi hlavními postavami. Jakkoli je poznat, že většinu scénáře George Clooney přepsal (a žádal o credits WGA, nicméně ta mu jeho žádost zamítla a on se následně vzdal hlasovacích práv), v snímku plném rozkošných situací, parádních hlášek a carygrantovského fluida Mr. COOLneyho je jeden navíc. Hlavní ženská hrdinka Renéé Zellweger, které chybi drzost Katharine i roztomilost Audrey, krása Grace i oduševnělost Ingrid. Stejně jako v životě, i na plátně to George zvládá s přehledem sám. Jen by měl pochopit, že film je kolektivní hra, kde musí mít i ostrostřelec jako on slušného přihrávače. Náramně jsem se bavila, ale coby milovník nejen filmových přestřelek mezi pohlavími se přimlouvám za reparát. 80% je tentokrát výjimečně mááálo. I když souhlasím s Adrianem: yummy. George je, s prominutím, k sežrání. Skoro tak jako člověk, který leží vedle vás a dává vám vzpomenout, že i když na plátně jsou screwballs ohrožený druh, realita jimi nešetří. :) ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Clooney ma ešte nikdy nesklamal pred ani za kamerou. Dokonca si dovolím tvrdiť, že na oboch frontoch patrí medzi elitu. Precízny výber látky a adekvátne prevedenie s vystihnutou dobovou atmosférou. Tento film má jednoducho šmrnc po každej stránke. A hudba, mňam. 80%, ako dobre vyzreté a vychladené vínečko. Už teraz sa teším, čo tento skúsený kozák prinesie najbližšie. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Postava George Clooneyho měla svůj reálný základ ve skutečném hráči amerického fotbalu Johnym "Blood" McNaillym. (Rodriguez)
  • John Krasinski kvůli natáčení změnil svůj účes. Změna pak byla zapracována i do seriálu Kancl (od r. 2005), ve kterém současně účinkoval. (Rodriguez)

Reklama

Reklama