Reklama

Reklama

Carter Chambers a Edward Cole jsou zcela odlišní. Jeden je černoch, druhý běloch, jeden je prostý automechanik, druhý bohatý vlastník miliardového obchodního impéria. Jeden prožil příkladný život s jedinou ženou, dětmi a přáteli, kterým vždy pomáhal, jak mohl. Druhý má za sebou několik krátkých manželství, má jedinou dceru, s níž se nestýká, a s oblibou terorizuje své okolí. Jeden chtěl být profesorem historie a je pyšný na své vědomosti, druhý chtěl vydělávat peníze a je pyšný na to, kolik jich má. Dvě věci však mají společné. Nepříjemnou zprávu o zdravotním stavu a nemocniční pokoj, do kterého je svede osud a Edwardovo rozhodnutí, že v nemocnici, kterou vlastní a málo podle něj vydělává, budou všechny jednolůžkové pokoje nahrazeny dvoulůžkovými. Přes všechny rozdíly se muži pomalu sbližují a jednoho dne Edward objeví zmačkaný papír, na který Carter začal psát, čeho chtěl v životě dosáhnout a co chtěl prožít. Přesvědčí ho, že by měl seznam naplnit, a přidá do něj několik svých položek. Potom na vlastní zodpovědnost opustí nemocnici a s pomocí Edwardova asistenta Tommyho vyrazí. Absolvují seskok padákem, automobilový závod, nechají si udělat tetování, zaletí si do Francie, dají si kafe na vrcholku egyptské pyramidy. Společná cesta kupodivu není jen sérií výstředních zážitků, ale má pro oba mnohem hlubší význam. Vede je k úvahám o smyslu života, sebezpytování a pokusu o napravení chyb, kterých se v životě dopustili. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (960)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Než kopnu do tý bedny, tak bych určitě chtěl procestovat Thajsko, podívat se na vrcholky And, vydat se proti proudu Amazonky a spoustu dalších skopičin. Hlavně bych si však přál konečně vidět film kde by Nicholson neztvárnil svou stoprvou variaci nafrněného cynického morouse a Freeman by po dvaapadesáté nehrál moudrého rodinného dobráka. Pak bych nepohrdl vidět na vlastní oči finále mistrovství světa v kopané, ale klidně bych to obětoval za možnost, že se konečně po letech dočkám od Reinera dobře zrežírovaného filmu s nějakým vlastním nápadem a ne jen řemeslně odvedené rutiny. A ještě mě napadá, že vidět naší matičku Zemi z oběžné dráhy by taky byl pohled za všechny prachy. Rozhodně lepší než sledovat promarněnou příležitost v podobě střední pasáže tohohle filmu. Nepochybuji sice, že mým rodičům se to bude velmi líbit, ale ten nevyužitý potenciál a sázka na tuctovou jistotu z toho smrdí na míle daleko. A přitom stačilo tak málo. Třeba prohodit obsazení dvou hlavních rolí a sehnat režiséra, který není za svým zenitem a nebál by se tomu dát koule. Jo a ještě mě napadá, že bych chtěl vidět pyramidy s takovou viditelností jako mají ti dva lazaři. Při mé návštěvě byla několik dní (respektive již let) trvající neprostupná hradba smogu nad celou Káhirou s viditelností sotva na pár desítek metrů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Edward a Carter bojujú s rakovinou a prvé desiatky minút vyzerajú na umretie, lenže potom sa rozhodnú, že si posledné mesiace poriadne užijú a zázrakom sú z nich chlapi plní života, ktorí majú lepšiu kondičku ako hocikto zdravý a časové rozdiely prekonávajú lepšie, ako hráči KHL. Našťastie ich hrajú Nicholson s Freemanom a tak sa nedá si ich aspoň čiastočne neobľúbiť. Jednoduchosť a predvídateľnosť scenára ale nedokáže zakryť ani zástup ich oscarov. Z tohoto filmu žiadna šanca získať nejaký ďalší sa vďaka scenáru nenaskytla a tak mi je viac ľúto hercov, že sa tak snažia, ako ich postavy, ktoré sú už aj tak dosť staré nato, aby sme v ich osude videli nejaký ťažký údel. Naivné a patetické preslovy striedajú tie trefné a nenajbože aby ste boli ateisti, potom si budete po filme pripadať ako blbci. 50%. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Celkom dobry namet, ale z tohto sa dalo vytrieskat omnoho viac. Mozno si Rob Reiner myslel, ze uplne staci obsadit dvoch veteranov Nicholsona a Freemana a bude to skvely film, ale nastastie som vedel, co mam ocakavat a nemal som teda ziadne velke ocakavania, takze nedopadlo to u mna az tak najhorsie. Bol to celkom dobry napad, natocit film o dvoch starcoch, ktori si pri poslednych mesiacoch zivota potrebovali zazit nejake dobrodruzstvo, ale prislo mi to strasne urychlene a ani hudba nebola postacujuco emotivna, respektive nezostala mi v pamäti tak, ako v inych filmoch. Mala to byt mozno aj komedia, ale bolo tam len par usmevnych scen, takze netreba mat prehnane ocakavania. Skuseny reziser Rob Reiner natocil aj tieto filmy: STAND BY ME / STUJ PRI MNE (1986), PRINCEZNA NEVESTA (1987), KDYZ HARRY POTKAL SALLY (1989), MISERY NECHCE ZEMRIT (1990), PAR SPRAVNYCH CHLAPU (1992) uz v tomto filme Jack Nicholson spolupracoval s reziserom, alebo aj AMERICKY PREZIDENT (1995) s Michaelom Douglasom... 18.11.2010 ________ Jack Nicholson - (Edward) +++ Morgan Freeman - (Carter) +++ Sean Hayes - (Thomas) +++ Beverly Todd - (Virginia) +++ Rob Morrow - (Dr. Hollins) +++ Alfonso Freeman - (Roger) +++ Rowena King - (Angelica) +++ Produkcia: Rob Reiner +++ Hudba: Marc Shaiman +++ ()

predators 

všechny recenze uživatele

...za předvedené herecké výkony. Nic víc nečekejte! Žádné kaskaderské kousky, našlapané triky, svištící kulky ze všeho co střílí, nic takového! Jde jen, pouze a především o dialogy obou protagonistů. Nad některými stojí za to popřemýšlet nejen před tím Než si pro nás přijde a některé i lehce pozvednou vaši bránici. Pěkná pohodovka se skvělým obsazením a chytlavým příběhem.80% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro někoho kýčovitá a předvídatelná hra na city, pro mě herecký koncert vždy dokonalého Morgana Freemana a Jacka Nicholsona. Kdysi jsem z něj byl stejně vyplesklý jako dnes. Podobné motivační snímky zbožňuji, a pokud jsou podány stejně výpravně a citlivě jako Bucket List, naplno se do něj pohltím a do samotného závěru už nepustím...95% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (24)

  • Do některých kin byl film dodáván pod falešným názvem Roads to Paradise. (SONY_)
  • Pretekársky okruh, kde si hlavní aktéri plnia jeden zo svojich snov sa nachádza v Kalifornii a jeho názov je Auto Club Speedway – 9300 Cherry Avenue, Fontana. (MikaelSVK)
  • Stejná fotka mladého Morgana Freemana (Carter), jako je na obrazu u pohřbu Cartera, se objeví i na začátku filmu Frajeři ve Vegas (2013). Jedná se o skutečnou fotografii Morgana Freemana z jeho mládí, když byl v armádě. (MrAldridge)

Reklama

Reklama