Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Jason se již dávno zařadil po bok takových kultovních postav, jakými bezi sporu jsou Michael Myers, Fredy Krueger či James Bond, s tím má více společného, než by se na první pohled zdálo, neboť právě tento, již v pořadí pátý díl, bude mít v Jasonove krvavé sérii stejné postavení, jako u Jamesa film Nikdy neříkej nikdy, je totiž jiný, dokonce i porušuje stanovené pravidla hry a to málo kdo odpouští, věrní diváci tedy určitě ne. Je vždycky zajímavé, s jakým fíglem tůrci přijdou, aby mohli Jasona opětovně vzkřísit z hrobu, tady v podstatě žádné není, i když to není uplně pravda, jen je trochu jiné, než by si běžný divák představil a závěrečné rozuzlení, ke které celý film směřuje, se dalo očekávat, byť se nás tvůrci snaží trochu zmást. Hodně lidí to určitě nasralo, já byl na rozpacích, ale neodstřelím film jen kvůli tomu, pokud bych se na to podíval nezaujatě, byla to dobrá, krvavá vyvražďovačka, s moji oblíbenou postavou v hlavní roli, jen je trochu jiná, než jak ji známe a milujeme. Herce bych rozhodně nenechal hrát Aischylovi tragédie (či cokoliv jiného) a ta místy až moc na pilu tlačící Manfredini hudba, ubírá filmu na lesku, ale berte to tak, přece něco musím zkritizovat. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dobrý úvod s cameem Corey Feldmana a nápadité gore (řemen, kadibudka, světlice), ale jinak jeden ze slabších dílů, který mi místy přišel až sebeparodický. Sice se odehrává v ústavu pro problémová děcka, což by mohlo přinést potenciálně zajímavé postavy a konflikty mezi nimi, ale ten motiv samozřejmě zůstává nevyužit. A navíc - SPOJLER! - tu ani nevraždí Jason, kurva. Taky škoda, že Tommyho nehrál zase Feldman. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Mohl to být nejlepší díl. Scénář byl konečně obdařen chytrou zápletkou a režisér 2/3 filmu mate diváka tím, že si nedává nahlédnout pod karty vrahova vzhledu. Jenže závěr je obkreslení schématu z předchozích dílů, což nejenom že sebere na atraktivitě, ale zároveň vytáhne i nejhorší možné rozuzlení s těžkým cliffhangerem pro další díl. Chybí tomu invence a autorštější přístup. Sérii mají na povel pouze samí béčkoví babráci. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Pátek třináctého 5 s názvem Nový začátek. Tento díl jsem viděl zase od tátovýho kamaráda na kazetě, ale viděl jsem ho myslím až po šestém díle. Pamatuju jak jsme s tátou byli u jeho kamaráda a já prohrabával v jeho videokazetách a narazil jsem na tenhle díl, měl to nahraný z Novy. Nový začátek ale úplně k hovnu, hned napíšu proč - Gore scény udělali úplně trapně a neni tu pravej Jason ale nějakej magor co ho jenom napodobuje a nosí jeho hokejovou masku. Jo začátek má dobrou atmosféru a ukáže se tam opět Corey Feldman jako Tommy a Jason jak vyleze z hrobu, ale byl to jenom jeho sen. Tommy se probudí už jako dospělej a hraje ho John Shepherd. No a pak film stojí za hovno, falešnej Jason a ten konec byl úplně debilní, když se pak podíváte na začátek šestky, pochopíte proč. No jsem aspoň rád že jsem tam viděl herce z mýho oblíbenýho béčka Návrat oživlých mrtvol, objevil se tam Mark Venturini, je tam jen na začátku a byl to psychouš :D A pak Miguel A. Núńez Jr. Ten tam hraje víc. Film je i ze stejnýho roku. Taky tam byla kunda se slušnejma ceckama, jinak tenhle díl je fakt slabota. Režisér Danny Steinmann natočil nejhorší díl ze série. Pro někoho je nejhorší devátej a desátej díl, pro mě je nejhorší tohle, zbytečnej díl o Jasonovi. ()

topi 

všechny recenze uživatele

V pátem dílu se Jason kamsi vytratil a zůstala jen legenda. Timmy, který v předchozím díle Jasona umlátil mačetou je po pobytu v ústavech převezen do jakéhosi psychiatrického centra mládeže, kde panuje samostatný režim - v podstatě si může dělat, co chce. Když jednomu chovanci rupne v kuli a sekerou rozšmelcuje druhého chovance, začnou se dít podivné věci, rozuměj mord za mordem. A docela drsnými mordy! Kdo to tedy vraždí v hokejové masce, když to Jason není? Rozhodně se s tím vůbec nepáře a bodycount je mnohem vyšší, než když byl Woorheese na scéně. Pro mě výborné pokračování kultovní legendy Pátek třináctého. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Roli Tomyho Jarvise měl opět ztvárnit Corey Feldman, pro kterého byla role napsána, ale herec mezitím začal natáčet snímek Buráci (1985). Scénář byl tedy poupraven a Feldman se ve filmu objeví jen na chvíli jako 12letý Tommy na začátku filmu. Staršího Tommyho hraje John Shepherd. (Stocki)
  • Violet (Tiffany Helm) tančí ve svém pokoji a Jason (Tom Morga) k ní pomalu přichází se zakrvavenou mačetou, ale když ji vráží mačetu do břicha, tak je čistá. (Stocki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno