Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (286)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najväčšou chybou Halloweenu III je to, že sa volá Halloween III. Season of the Witch je skvelé naivné 80s béčko s bohovským Carpiho soundtrackom. Je tu kompletné klišé osemdesiatych rokov od malomestskej Ameriky, počítačov, vraždiacich robotov, laserov, synťákovej hudby, či povrchnej kritiky konzumerizmu, až po totálne bizarné veci ako druidi, vraždiaca televízna reklama, či ukradnutý kameň zo Stonehenge. A navyše Tom Atkins čoby céčkový Tom Selleck! PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Střihač prvního dílu sepsal scénář, který si posléze i zrežíroval, aby na pidestalu s názvem Halloween vymodeloval úplně novou mytologii, která jaksi nepočítá s Michaelem Myersem. Odvážný krok, zvláště při přihlédnutí k faktu, že atmosféricky to docela funguje (byť se jedná o nebetyčnou vykrádačku Carpyho postupů), ale dějově to začne padat na hubu už po pár minutách, takže se postupem stopáže rodí jedno z nejpodivnějších pokračování filmového univerza. Sepsat a zrežírovat si to Carpenter sám, byl by z toho stoprocentní zářez do jeho sbírky kultovních béček. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Áno, hlavným problémom tohto snímku je, že je vlastne pokračovaním série, ktorá patrí výhradne Michelovi Myersovi a keďže táto časť je o niečom inom preto si tu vyslúžil odpad. A pritom si ho vôbec nezaslúži. Až Carpenterovská réžia spolu s jeho hudbou a Terminátorovský look dodávajú snímku solídnu apokalyptickú atmosféru o spoločnosti snažiacej sa o likvidáciu detí na Halloweena pomocou vlastnej kolekcii masiek a nasadením chytľavo nepríjemnej reklamy. Keby sa aj dozvieme príčinu tohto plánu hlavného záporáka bol by som spokojnejší, ale zrejme to bol nejaký mimozemšťan pripravujúci inváziu ufóncov =) Film si pamätám aj zo svojich hororových začiatkov a už som vedel že i bez MM to bol slušný horor. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Že by to bol až taký trash, ako som čakal, to sa nedá povedať. Na začiatku by som atmosféru potemnelej nemocnice a jej okolia nevedel moc odlíšiť od tej z dvojky. Je ale fakt, že pár scén bolo strašne odfláknutých, až smiešnych. Napríklad hneď prvá vražda. Alebo zblíženie dvoch hlavných postáv. Ale záver s telefónom a obrazovkou bol v pohode. Aj Carpenterova hudba, prirodzene, aj keď mimo filmu by som ju asi nepočúval. Bola totiž správne neurotická. K 21%nému hodnoteniu by som povedal len toľko, že fanúšikovia Mikea a Laurie boli sklamaní, že tu nevideli Mikea a Laurie. Myslím si, že keby sa z názvu vypustil "Halloween", bolo by tu omnoho vyššie hodnotenie. Ja sám by som si zaspeakoval, že for me takých 49%. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Jít do toho s nadšením, že uvidím pokračování dvou kultovních horrorových věcí, nejspíš bych Season of the Witch vytočeně odstřelil k jedný hvězdě. Vzhledem ke zdejšímu hodnocení ( 19% v březnu 2010 ) jsem čekal o poznání horší film. Jako horror s Halloweenským tématem je to dobré hlavně díky ucházející atmosféře, která mi dost připomínala první filmové Kukuřičné děti. Noční scény ( s hudbou místy jak vystřiženou z částí soundtracku ke Carpenterově THE THING ) byly docela strašidelný. Celkový dojem je mezi 2-3 hvězdičkama, ale když vidím těch napařenejch odpadů, přikloním se ke třem, i když si za to mizerný celkový hodnocení mohou tvůrci hlavně sami tím nepochopitelným a drzým názvem. [5.5/10 březen 2010] ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • Seznam hostů v motelu, který prohlíží Daniel Challis (Tom Atkins), obsahuje jména štábu. (HellFire)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 14,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama