Reklama

Reklama

Šílenec

(neoficiální název)
  • USA Madman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dětský tábor, skupinka lidí kolem ohně si vypráví strašidelné historky na dobrou noc. Když tu jeden drzý mládežník zvolá jméno místního masového vraha. Podle legendy se totiž traduje, že onen „Madman Marz“ kdysi pozabíjel celou svoji rodinu a byl oběšen, jenže jeho tělo do rána zmizelo z oprátky. A tak běda tomu, kdo ho přivolá… A také že ano, naši hrdinové začnou být jeden po druhém masakrováni. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V campu uprostřed lesů táboří parta mladých. Historkou o jedné z legend - šíleném vrahovi - ožijou zlo, které je začne jednoho po druhém kydlit... Povedený táborový slasher, který se zhlédl v sérii Friday the 13th nebo dokonce v obdobném, méně známém hororu The Burning. Strašidelné příběhy u ohníčku, noční les s nádechem sytě modrým, spousta teenagerů na porážku a jeden pomatenec se sekerou, který se nám stará o krvavou zábavu. Celý film se odehrává za tmy, sem tam nějaké to slušné gore, no prostě nostalgická cesta do doby, kdy se podobný kousky uměly točit. 7/10 ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Řekl bych slasher bez fantazie. Proč? Protože půlka stopáže jsou jen dramatické záběry na vrahovu přerostlou špinavou ruku a na nohy obětí, které táhne do lesa. Toho už jsem měl na konci opravdu plné zuby. Z podžánru táborových vyvražďovaček nejslabší bráška z tria Madman,The Burning a Sleepeway Camp. 45% ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Mezi mé oblíbence Jasona Worheese a Michaela Myerse přibyl další, Madman Marz, který nelítostně likviduje každého, kdo mu stojí nebo nestojí v cestě. On si prostě každého najde a jeho sekyrce nikdo neuteče. Neměli vyslovovat jeho jméno, kdysi vyvraždil svoji rodinu a lidi ho oběsili, do rána však z oprátky zmizel...Dost dobrý slasher s výborným skučícím zabíjákem, dobrým hudebním doprovodem, atmosféra tam prostě je, škoda jen těch nesympatických postav a otřesných dialogů. Ale i to se dá překousnout, protože je jasné, že Madman Marz se o ně určitě postará.... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Madman je koukatelný béčko které ale díky mnohem větším a lepším konkurentům zapadlo. Nicméně i tak si vyslouží uznání. Je to dobře natočené a hlavní záporák je fakt hajzl. Sice tu nejsou zas takový jatka jako třeba v Burning, ale film má svojí osobitou atmosféru a scény v Marzovym baráku jsou parádní. Scéna kdy je Marz na stromě je skvělá. A film celý je prošpikován parádníma scénama, ale bohužel plno scén je nezajímavá výplň. A proč vždycky když se ukáže vrah se spustí tak debilní nehodící se hudba? Slabší 4*, ale bavil jsem se dost. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Typický slasher z 80´ rokov, kedy filmové plátna "zavalil" samý nadprirodzený, sériový vrah, ktorý pokiaľ nechcel vyvraždiť celú svoju rodinu (Halloween), nenosil uniformu (Maniac Cop), rozhodne zašiel do "pionierskeho tábora", kde to zrátal všetkým iskričkám. Boh vie, či z toho divák nebol unavený už vtedy, lebo v dnešnej dobe je "Madman" viacmenej voľbou z nudy. Každopádne, aj po 35 rokoch, sa nato dalo pozerať... - 55% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Ilustrácie, ktoré doprevádzajú úvodné titulky vytvoril herec Paul Ehlers (Madman Marz) a pôvodne mali byť aj na filmovom plagáte. Producenti sa nakoniec rozhodli pre iný motív. (beso74)
  • Vzhledem k tomu, že se film natáčel v zimě, tak musel filmový štáb malovat listy na stromech na zeleno. (Chatterer)

Reklama

Reklama