Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už jsem o tomto starém slasheru slyšel opravdu dost (jak chvály, tak i kritiky), přesto jsem si jej šetřil na „lepší časy“. To samé bych mohl říct i o remaku, ovšem dneska jsem se rozhodl, že už není na co čekat a šel do něj. Těch cca devadesát minut uběhlo jako voda a popravdě jsem byl hodně překvapený, cože to mnozí považují za „kultovní“ záležitost. Již sami tvůrci řekli, odkud čerpali nápady a které starší kousky se pro ně stali inspirací, takže jde jen o další kousek, který se svezl na tehdejší vlně úspěchu. Každopádně bych nechtěl filmu upřít pěkné prostředí, ve kterém se z části film odehrával. Samotné doly ve mně vzbuzují spíš „odpor“ z té špíny a hlavně nebezpečí, které tam dole číhá, takže horníkem bych se určitě živit nemohl. Jednou jsme byli na exkurzi v Ostravském regionu (mimo jiné i v jednom dolu) a stačilo mi to. Obdivuju jejich nadšení z „fárání“, ale já byl rád, že jsem odtamtud vypadl. Netrpím klaustrofobií, jeskyní komplexy mi nevadí, ale ta přítomnost metanu…No abych se vrátil k tématu, pro natočení hororu je to však skvělé místo. Dokonce bych chtěl tvůrce pochválit i za vytvořenou atmosféru, která místy skutečně nabrala ty správné obrátky a napětí houstlo, jenomže se tu na můj vkus objevilo až moc nelogických prvků a to především co se „časového“ vnímání týká. Pokud nebyl náš horník s krumpáčem superman, nebo neměl boty na tryskový pohon, prostě neměl šanci všechno stíhat (roznášet Valentýnky, vraždit, chlastat – přesouvat se na různá místa, aby tam naaranžoval své oběti,…) a ještě sebou tahat ten krumpáč. Tyhle do očí bijící kiksy a ohromně „šokující“ závěr snížili mé hodnocení na průměr. Za určitých okolností bych byl schopný dát tomu i víc, ale to by se k tomu nesměli ještě přidat ty údajně „skvělé gore scény“ (potažmo efekty). Podotýkám, že jsem viděl UNCUT verzi a některé mord scény byly gumové až běda. Samozřejmě že ne všechny, ovšem i těch pár mi docela zkazilo náladu. Naštěstí tam byla ona scéna s pračkou a pohledná Lori Hallier. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Klasický slasher ze zlatých 80. let, kdy se tyhle snímky rojily jako houby po dešti. Tenhle kousek rozhodně patří mezi ty lepší, skvělá atmosféra a krásné mordy! Ovšem jedině uncut verze, pamatuju si, když film vysílala Tv stanice Nova a byl tak zásadně sestříhán, že nestál ani za zlámanou grešli. Nevystříhaná verze je pravým šálkem osmdesátkových vyvražďovaček. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Díky shlédnutí cenzurovaných scén dělá z tohoto hororu,opravdu zajimavý film se solidní dávkou brutality. Navíc vrah v masce se nedá ani moc kopírovat a je blbost všechny horory záčátkem 80.let s vrahem přirovnávat k Halloweenu a Pátku 13.tém. I tento horor se na vás vrhne a je na vás jak ho vezmete,já ho vzal dobře. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Měl sem to potěšení si dát uncut verzi a musim říct, že DJ Obelix má pravdu, cut verze musela být kvůli vystříhání gore scén slabá, ale ta správná nezprasená uncut verze je fakt výbornej osmdesátkovej slasher se skvělým zabijákem v hornickým úboru, plynový masce a s perfektně božskou zbraní v podobě krumpáče, kterou vraždí absolutně parádně, nemilosrdně a v uncut verzi pěkně drsně, což je ještě podporovaný hodně vydařenýma trikama. Jediná slabší chvilka nastane na konci, kdy odhalení opravdu neni šokující a pointa je trošku trapná, ale jinak to v mnohým předčí i takový parády jako Pátek třináctýho nebo Halloween. Fakt se neni čemu divit, že to je oblíbenej horor Quentina Tarantina ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z těch lepších Hororových retro kousků, který jsem za poslední dobu viděl. Sice jsem očekával o něco víc, když už jsem se díval na UnCut verzi, ale to už mám ve zvyku, čekat něco víc u těchto starých Hororů a pak si uvědomím, že se dívám vlastně už na fakt starší počin, kde bylo prostě Gore ještě v plenkách (triky zde nejsou ale špatné). Nechybí zde dobrá atmosféra, slušní herci, ale za co strhávám hvězdu je za totální absenci nahoty (Slasher bez koz, to prostě nejde) a to tu jsou herečky pěkný, hlavně blonďatá Lori. 2009tku, jsem viděl před cca 8 lety a měl jsem ji v plánu zhlédnout znovu, nó tak hold příští rok, zase třeba před Valentýnem :o) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Film se natáčel v autentických dolech, sahajících až 275 metrů pod zem. V dolech mohlo být použito pouze specifické osvětlovací zařízení kvůli potencionálnímu nebezpečí výbuchu metanu. (Zdroj: ČSFD)
  • Carl Marotte prohlásil, že když měl na sobě nanesen makeup pro scénu, ve které jeho postava ve filmu zemře, nikdo nemohl svačit v jeho blízkosti. (Zdroj: ČSFD)
  • Až v roce 2009 vyšel první release v naprosto UNCUT verzi, s mnoha dříve vystřiženými gore scénami!! Neúspěch filmu byl původně způsoben mnoha cenzorskými zásahy. Naštěstí se podařilo zachovat vystřižené scény a do nového "special edition release" je znovu navrátit ... (Flipnic)

Reklama

Reklama