Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 2

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabý horor, ktorý je rozhodne najhorším dielom tejto vydarenej série. Má iba priemerný príbeh o Jasonovi, na ktorého je prichystaná pasca, armáda ho rozstrieľa, jeho telo je zničené a tak si všetci myslia, že už je s ním koniec, ale jedna jeho časť to vydržala a prechádza z človeka na človeka, ktorých ovláda a potrebuje nájsť svoju sestru, ktorá ho ako jediná môže znovuzrodiť. Ale jej priateľ chce tomu zabrániť. Spracovanie je ale dosť slabé, celý tento nápad o zničení Jasona a jeho premenu na červa, ktorý prechádza do ľudí je veľmi zlý a v tejto sérii nemá čo robiť, ale aj napriek tomu sa na to ešte zo začiatku dá pozerať a možno až polovicu filmu si to určitú úroveň udrží, ale potom už je to len nuda, kde až na pár výnimiek ako napríklad úplne poslednú scénu s odkazom na konkurenčnú sériu vôbec nič nezaujme. Hororových scén tu je pomerne dosť a nie som s nimi až tak moc spokojný, ale nie sú najhoršie. Mierne napravujú dojem z nezáživného deja, sú celkom slušne krvavé a páčia sa mi aj masky, teda hlavne jedna z druhej polovice, ale výraznejšie ma zaujala iba likvidácia v stane. Herecké obsadenie ma zaujalo len minimálne, jedine Steven Williams vo vedľajšej úlohe za niečo stojí, zvyšok ani nestojí za reč. A aj Jason v tých pár minútach vyzerá jednoznačne najhoršie z celej série. Réžia je veľmi slabá, ale aspoň technická stránka je bez väčších problémov, hlavne efekty sú celkom slušné. Takéto poníženie si postava Jasona určite nezaslúžila, ale tento film nestojí za pozornosť ani ako samostatný film. Objektívna kvalita filmu- 35%, film sa páči mne na 38%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jason Voorhees se opět vrátil. Jeho tělesnou schránku už hnilobné procesy poznamenaly natolik, že mu nesedí ani jeho pověstná hokejová maska. K zakrytí své bobtnající hlavy by ji zřejmě potřeboval minimálně o číslo větší. Jeho podivně pozměněnou vizáž si však příliš neužijeme, z našeho zabijáka se tu totiž vykulil démonický panáček, a tak vše nabere od zbytku série naprosto odlišných nuancí. Kdo viděl třeba Cravenova Shockera, jistě tuší, kudy se vydáme. Ač není devátý příspěvek žádným filmovým zázrakem, rozhodně si nezaslouží zdejší hodnocení. Ve vodách béčkového hororu se pohybuje s nezpochybnitelnou dávkou řemeslné kvality, minimálně nabízí slušnou porci gore opentlenou zdařilými triky, zde je nutno zmínit zejména krvavě orgastickou scénu ve stanu či rozpadajícího se hostitele zabijákova a potěší i odkazy na další slavné horory, fanoušky asi nejvíc předzvěst pozdějšího crossoveru s Freddym. Žádný velký průser se prostě nekonal, asi jsem koukal na jiný film než většina hodnotících. Edit komentáře a hodnocení trapně už po 6 letech (původní komentář shnil, původní hodnocení na protest zvýšeno o jednu hvězdu) Reedit: A teď koukám, že jsem aspoň viděl stejný film jako darkrobyk, vypíchl lautr to samý. Neopisoval jsem! ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Už zezačátku kde je JAson rozsračkován na maděru, my došlo že tohle bude špatné béčko. Tohle je prostě Pátek 13 bez Jasona, místo Jasona je tu jakýsi červ, který nutí vraždit(pretty funny worm). Je úplně jedno jestli jste nikdy nějaký díl viděly, protože tohle je prostě "nová éra" a vydala se špatným směrem kterým pokračoval ještě horší remake. TAdy je špatně téměř všechno po naprosto příšerný příběh až po tragické herecké výkony, zdálo se mi že ani nevědí co mají dělat. Jediné co se dá jakž takž pochválit je hudba(jako vždy samozřejmě) a poměrně hezké béčkové efekty pana Bauchlera. Ještě málem bych zapoměl, moc se mi líbil konec s Freddym:-) Ale z podprůměru mu to jednoduše nepomůže. Tak nám bohužel zbývá doufat že nikdy v budounosti vzikne ještě nějaké aspoň průměrné pokračování. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

První pokus o jakýsi hororový multivesmír ala Avengers na počátku 90. let. Bohužel tak došlo u filmu, který byl zaslouženým propadákem. A je to škoda, protože Pátek třináctého, Noční můra v Elm Street a Evil Dead a Hellraiser měli na to aby se vzájemně propojili. Bohužel se tak nestalo a i vinu na tom má tento snímek. Přeci jen když stavíte sérii na Jasonovi, kterého v úvodu zabijete a jinak celý snímek stavíte na nějakém červu co mění těla, není to to pravé ořechové. Zvláště když porušujete dříve nastavená pravidla a sdělíte, že Jason měl najednou sestru. To a plus nezajímavé charaktery s nezajímavým scénářem, to už si o průser koledovalo a zaslouženě tak Jasona poslalo do oficiálního důchodu. Ostatně stejně tak v té době skončil i Freddy Krueger. Palec dolu a hurá na Freddy vs. Jason. 45% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jediný devadesátkový Pátek - a není divu. Prvních cca. 20 minut dobrý, ale pak už je to hrozná zamotanost. Z Jasona je teď prakticky parazit, jehož zlá duše se vtěluje do různých obětí. Takže ho vlastně většinu filmu ani neuvidíme, vraždí nějací blbové s posedlým výrazem! K tomu je tu černošský lovec masových vrahů, Jasonovi příbuzní, no prostě demence. Plusem je jedna dobrá stanová vražda a celkem povedené odkazy na EVIL DEAD, HALLOWEEN a NIGHTMARE ON ELM STREET (to jsem docela čuměl, že [SPOILER] Kane Hodder si tím pádem vlastně zahrál i Freddyho(!) - jo, ta ruka na konci je jeho [/SPOILER]). Jinak ale píčovina, pro mě bez debat nejhorší FRIDAY THE 13th - 3/10. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama