Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Claw 

všechny recenze uživatele

Dvojka jako by okamžitě navazovala na první díl a díky kvalitě ve všech ohledech tak tvoří alespoň pro mě první dva filmy ucelený "dvojfilm"... Dvojka je již tradiční slasher, Michael si od začátku nebere servítky, bodycount je proti prvnímu dílu značně vyšší. Ovšem i atmosféra a napětí se stále drží na velmi vysoké úrovni. Díky tomu se jedná o perfektní, mrazivý, ovšem již typicky americký slasher otvírající "umírněná" 80. hororová léta... /85%/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Všeobecne sa považujem za priaznivca horrorovej tvorby. Či už literárnej alebo filmovej. Preto si viem meno Michael Meyrs ihneď zaradiť do kategórie chladnokrvných slasher hrdinov. Kult osobnosti tohto tichého, mentálne narušeného zabijaka sa zrodil v roku 1978, kedy natočil americký režisér John Carpenter úvodný, kultový film. O tri roky neskôr sa vydal Michael na ďalšiu vražednú púť v pokračovaní, pod ktorým je podpísaný Rick Rosenthal. Oproti prvému dielu je to o trochu slabšie, ale aj tak sa jedná o hodne kvalitný, nadpriemerný vyvražďovací slasher horror. Bohužiaľ v ďalších pokračovaniach to začalo so sériou "Halloween“ stagnovať a postupne pomaly upadať. **** ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

vhupli sme do osemdesiatych a teda: klavír v hlavnom hudobnom motíve sa zmenil na synťák, pribudol celkový počet vrážd a zmenila sa aj ich kvalita - už sú to vraždy rôznorodé, sem-tam sa objaví aj nejaký ten maskérsky efekt a pokocháme sa aj fajnovými cickami... stále si to však uchovalo atmosféru prvého dielu a tu treba produkcii ia réžii pochváliť výsledok a síce, že po troch rokoch dokázali znova vierohodne oživiť tú istú noc - 31.10.1978: pozeral som jednotku a dvojku po sebe a je to teda naozaj na nerozoznanie. najlepšia je zrejme tá desivá atmosféra prázdnej nočnej nemocnice a samotná figúra mikea myersa, nezničiteľného, nepriestrelného, azbestového - až pri tomto dieli som si uvedomil, ako veľmi je celý jason vorhees lacná, béčková kópia svojho staršieho brata s haddonfieldu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Málokdy druhý díl předčí první, ale tato výjimka potvrzuje pravidlo. Už začátek má senzační rozjezd, a to když plynule naváže na scénu, kterou končila jednička, jako by mezi oběma díly neuběhly tři roky, ale nanejvýš tři hodiny. Postava bezduchého vraždícího monstra Michaela Myerse zde vyspěla do opravdu zlověstné podoby a jeho řádění v nemocnici se řadí do mé pomyslné top 20 horrorového žánru. Když jsem film kdysi hodně dávno viděl poprvé, byla pro mě jeho nesmrtelnost opravdu nadpřirozeně děsivá, a scéna oslepeného strojového šermování nožem jakbysmet. A skoro nemůžu uvěřit letopočtu vzniku filmu - je nadčasový. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Dosť dobré pokračovanie prveho dielu. Mychael Myers má zas chuť niekoho sejmut a aký je deň?.....No predsa halloween. Ale jednička bola lepšia. Ale ten Mychael je riadny bujak. 6 ran z revolveru a on sebe normalne ujde. Aj ja by som tak chcel. Tá jeho nesmrtelnost mi tu trošička vadí totiž mohli to natočiť trocha reálnejšie. Ale keďže to má byť aj tak vymyslený a hlavne "horor" tak nech je po vašom. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Mluví se zde o vraždách, které se staly v ulici Orange Grove. Tak se skutečně jmenuje ulice, kde byl natáčen tento film i původní Halloween (1978). (Chatterer)
  • Natáčelo se v nemocnici Morningside Hospital v Los Angeles, která již byla uzavřena a připravena k demolici. (HellFire)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama