Reklama

Reklama

Surfaři

  • USA Shelter
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Romance o dospívání a hledání vlastního místa.
Zach je mladý a pohledný umělec. Musí ale zanechat školy, aby pomohl sestře s výchovou nemanželského dítěte. Volný čas pak tráví s přítelem Gabem malováním nebo na surfu. Přijíždí Gabův bratr Shaun, který Zacha velmi zaujme. Zach se musí vyrovnávat nejen se svými životními prioritami, ale také se svou sexuální orientací. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Molly 

všechny recenze uživatele

Takhle průměrnou romanťárnu s tuctovými dialogy jsem - navnaděná vašimi nadšenými ohlasy - rozhodně nečekala. Téma sbližování zkušeného muže se zmateným chlapcem je samo o sobě zajímavé, aby však zanechalo hlubší dojem, musel by být scénarista invenčnější a odpustit si některá otravná klišé (možný spoiler: ukončím vztah, následně zjistím, že mi přítel podal přihlášku na školu a já prozřím - záleží mu na mě, je to ten pravý etc. - nudaaa!), od věci by nebylo ani víc rozpracovat jednotlivé charaktery - já bych třeba ráda poznala i odvrácenou tvář hlavních hrdinů, kteří jsou divákům představováni jako dobrota sama - nudaaa podruhé. U mě holt surfaři dobrou vlnu nechytli. Třeba příště. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný film na sobotní dopoledne. Trochu plochý jako surfařské prkno, ale myšlenku má… i když zřejmě byla jen záminkou k natočení exhibice osvalených polonahých mládenců. Dokonce i když dva hlavní hrdinové spolu vedou dialog… mezi nimi je v záběru polonahý svalovec bedlivě zkoumán dívčím dorostem. Špatný film to není, ale stejně dobře se pobavíte, pustíte-li si na svém kompu spořič obrazovky (s obrázky surfařů ;o). O hodně více se pobavíte, pustíte-li si Ovečku Shaun. ()

Reklama

Sagara 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že ma táto dráma a navyše s gay tematikou tak zoberie. Veľmi dobre napísaný a excelentne zahraný príbeh so sociálnym podtextom odohrávajúcim sa na californskom malomeste. Umelecky založený Zach obetuje svoj život pre syna svojej sestry, ktorému sa snaží byť otcom a jeho sestra to patrične využíva. Okrem toho Zach tuší, že je iný a katalizátorom sa stane brat jeho najlepšieho kamaráta Shaun, ktorý sa vracia do mesta. Postupne sa medzi nimi vybuduje pekný vzťah, ktorému však bráni nielen Zachovo tápanie vo vlastnej sexualite ale aj strach z reakcii jeho blízkych. Najviac mu však nohy podkopáva práve sestra a Zach sa bojí, aby jeho orientácia nemala zlý vplyv na synovca. Trevor Wright sa zhostil úlohy Zacha majstrovsky. Uveril som mu každú emóciu a každú vetu. Ten chalan má v sebe obrovský talent. Film však robia krásnym ešte dve podstatné veci. Už dávno som nevidel s takou poetikou točené zábery Californie, oceána a surfovania. Tieto nádherné scenérie dotvárajú umelecký dojem filmu. Druhým plusom je nádherný soundtrack. ()

Addam 

všechny recenze uživatele

Jen více takových filmů, kde není podporován nesmyslný stereotyp gaye jako zženštilé šišlající karikatury kroutící zadkem a mluvící přitepleným hlasem. Shelter je velice příjemná romantika, která utekla tak rychle, že jsem se nestačil ani rozkoukat. Herci v hlavní roli podávají velice solidní a uvěřitelné výkony, vedlejší role už tak senzační nejsou, ale to se tomuhle filmu prostě musí odpustit. Jsem gay, takže nemůžu jinak než dát 5* :) Pro zájemce o podobný žánr bych ještě doporučil film Patrik 1,5. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Přestože se tam našlo dost hluchých míst, v druhé půlce se film přeci jen rozběhl a nakonec to nebylo špatné. V poslední době oblíbené téma matky, která výchovu dítěte nezvládá a své povinnosti přesouvá na mladšího bratra, který se zrovna nachází v období, kdy se musí rozhodnout, jestli se bude chovat tak, jak to okolí od něj očekává, nebo jestli půjde za "hlasem svého srdce" a zvolí tu těžší cestu, na které bude muset přiznat především sobě a následně i blízkým, že je gay. Silně romanticky přibarveno, chápe ho jeho nejlepší kamarád i bývalá dívka a šťastnému páru je svěřen do péče synovec (tak to už vážně pochybuji, že by to šlo reálně udělat i v té "bývalé" nejsvobodnější zemi). ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama