Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Jackie Moon se vrací do rodného města, kde chce trénovat svůj basketbalový tým. Jenže Flint Michigan Tropics jsou nejhorší v lize a pokud chtějí přežít, musí zvítězit.
V roce 1976 se Americká basketbalová asociace ABA ocitá na pokraji kolapsu. A právě tehdy se vrací do rodného města Jackie Moon, který se prosadil díky úspěšnému hitu Love Me Sexy. Nyní chce naplnit svůj dávný sen a koučovat basketbalový tým. Jenže ten, na který získal licenci - Flint Michigan Tropics - je nejhorší tým v lize a hrozí mu vypadnutí, zvláště když ABA ohlásí plánované spojení s konkurenční NBA. Pokud chtějí přežít, Jackie a Tropics musí dokázat zdánlivě nemožné - zvítězit. V hlavních rolích americké komedie režiséra Kenta Altermana hrají Will Ferrell, Woody Harrelson, Will Arnett, André Benjamin ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (152)

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Obrovské, nečekané a demoralizující překvápko! Přitom první čtvrthodinka je přesně taková, jak jsem se bál - pupě nezábavná, šíleně trapná, plná otravných nepadnoucích a přehrávajíchc herců, a režiséra, který evidetně nemá zdání, co točí. Už jsem se chtěl zvednou a odejít, což jsem zatím při promítání nikdy neudělal ale něco mi říkalo, abych jim dal ještě chvíli šanci... A jak jí využili! Will Ferrel v roli excentrického miláčka davu Jackieho Moona je dechberoucí. Lepší než Ron Burgundy a Mugatu dohromady;) . Všechny taškařice časem skvěle gradují do velkého finále, které je výtečné, a jenom díky němu věřím, že by v budoucnu mohlo i z Altermana něco pořádného být. Podle mě tu nejde o to, že tu chybí vypointované scénky a řádné("inteligentní") fory či momentálně oblíbená satira. Jde tu o to, že jsem se skvěle bavil a moje bránice to pocítila víc, než značně. Řeči o tom, že Ferrelovky ztrácí dech, lžou. Možná se jedna dvě nepovede, ale příští léto se Will vždycky vrátí, aby vás o mých slovech přesvědčil. Nevím, jak vy ale já se těším na další match. Tohle Ferrel vyhrává zcela jasně, 85 ku 100 b. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem, bavil jsem se. Hlavní trio nemá chybu stejně jako některé vedlejší postavy. André Benjamin mohl snad více mluvit. Po dlouhé době mě nějaká současná hraná komedie skutečně rozesmála a ne jedenkrát. S chutí bych si to pustil hned znovu, možná na druhou projekci tedy dojde. Samozřejmě: scénář je fádní, ale doprovázen perfektní sedmdesátkovou atmosférou ( která na mě dýchla - slušně), již podporuje vypečeně povedený soundtrack - vůbec celá zvuková stopa způsobuje masakr, nenadělá tolik neplechy. Škoda jen nepotřebné souložící scény, k tomu naneštěstí vůbec nezvládnuté a pár až moc fekálních ftípků. Jenže scény s medvědem ( 'jestli máte někdo mimino, použijte ho jako štít'.. 'dokud budu živ' ..), scény přímo ze hry (skutečně perfektně zvládnuté oproti jiným sportovním komediosnímkům) a mnohé další, co rozechvěli mojíí bránici, vše vyvažují. Slabší 'slušné':) čtyři._jedna dolu - lepší průměr ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell je živel, který dokáže vytřískat ze svých postav maximum, ale Semi-pro je pouze óda na jeho vlastní narcismus, který je protivný už od počátku. Navíc tahle dokonale vysušená story o bandě loserů, jež to někam dotáhla, trpí těžkou absencí opravdu dobrých hlášek a zapamatování si hodných scén, což je druhý velký problém. Tím prvním je ale nakonec Woody Harrelson, který se tváří, že je na place omylem… a ten účes ve stylu Antona Chigurha mu fakt nepřidává. ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell dokáže v pohodě sám utáhnout celou komedii, ale v tomhle případě se to moc nepovedlo. Předvídatelná komedie o basketbalu, kde to tým loserů může dotáhnout do NBA. Po pravdě jsem se u této komedie ani moc nebavil, spíše se jsem se nějak donudil až do konce. Takže dvě hvězdičky, ale Will umí lepší komedie. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Láska k basketbalu v malém americkém městečku ztělesněná hráčem/trenérem/majitelem Willem Ferrellem, jemuž zdatně sekundují André3000 a Woody Harrelson, aneb povedená taškařice v kouzelném retro hávu sedmdesátých let, během kterých se na basketbalových palubovkách ABA běžně odehrávaly kromě pohledných akcí i rvačky a další "radovánky". Možná ze mne mluví právě ona láska k basketbalu, ale já se při sledování party Flint Tropics dobře bavil! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Tropics hrajú v roku 1972 proti Anaheim Amigos a Spirits of St. Louis. Amigos však v Anaheime odohrali iba jednu sezónu, 1967-68, potom sa presťahovali do Los Angeles, kde si zmenili názov na Stars a v roku 1970 prešli do Utahu, kde hrá dnešný klub Utah Stars. Na druhej strane Spirits začali pôsobiť až v roku 1974 (predtým Houston Maverics a  Carolina Cougars). (Arsenal83)
  • Film sa natáčal vo Flinte (Michigan, USA), Los Angeles (Kalifornia, USA) a Minneapolise (Minnesota, USA). (Arsenal83)
  • Michael Westphal, jeden z náhradníků Tropics, je syn bývalého hráče a trenéra NBA Paula Westphala. (Caszidy)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama