Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Sice animovany, ale už jenom kvuli tomu je to lepši, než hrany. Za prvé si to drží vzhled hry (kterou jsem sice nikdy nehrál) a myslim, že atmosféra je fakt pomalu lepší, než ve všech hranejch dílech Resident Evilu dohromady. Leon je sice moc velkej manekýn, ženský jsou skoro stejný a příběh mi místama přišel jako že mi něco uniklo, ale to možná taky proto, že jsem u toho dělal aji něco jinýho. Monstra a akce, obojí bylo přehnaný, ale v animovaným to právě až tolik neva a nejsou aspoň poznat tragický digi efekty, který vídáme ve filmech... Z mé strany posilám plus. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Pro mě se jedná o nejkoukatelnější záležitost ze vešch Resident Evil filmů. Kdysi dávno, když jsem ještě paříval, jsem otočil prní tři díly této ságy a tak mě těší, že tento film z her nejen vychází, ale dokonce na ně přímo navazuje. RE: Degeneration má lepší příběh, než celá americká série s Millou Jovovich, i když to až zase až tak obtížné není. Jsem rád, že zde došlu na G-virus, který byl ve hrách jedna z nejlepších záležitostí. Techické zpracování je již téměř dokonalé, jediné co schází je větší realističnost grimas. Obstojná. mírně nadprůměrná podívaná. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Jako až fanatický fanda herní série Resident Evil bych měl sto důvodů, proč tenhle celovečerní CGI předkrm před fantasticky vypadající herní africkou pětkou poslat do pekel podprůměru. Ale neudělám to, jelikož se mi Rozklad celkově docela zamlouval. Možná je to i otupělostí z faktu, že jakkoliv je božský RE převeden do celovečerní podoby, dokonce i samotným Capcomem, má výsledek s hrami (pra)málo společného. Jen nechápu, proč mi postavy podobou, animací a mimikou mají ještě v roce 2008 připomínat ty z časů GameCube. Capcome, a proč, sakra, skoro všude rveš jako finálního bosse další variace na Tyranta?! ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Fanoušek zaplesá, laik pláče.....Opravdu, jako velký fanoušek herní série musím konstatovat, že jsem se náramně bavil, nehledě na to, že hlavního hrdinu Leona S. Kennedyho mám ze všech dílů herní série nejradši....Jinak ale zapomeňte na předešlé filmové Resi, protože až TENTO film se hře opravdu podobá...a díky za to, dobrá zábava!!! ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Tento film je mi mnohem milejší než celá trilogie hranejch filmů s Milou...Je to prostě mnohem víc zaměřeno na fandy starýho dobrýho Residentu, což jsem samozřejmě já....Co já jsem se jako kluk probděl bezesnejch nocí právě kvůli RE. Jinak k samotnému filmu. Grafika je velmi pěkná, není mnohdy oslnivá, ale zajímavá je určite. Postavy jsou povětšinou ploché, nic jim nevěříte..je to prostě hromada polygonů. Pravda je že v závěrečné scéně, kdy stojí Leon, Claire a Angela na náhorní plošině....tak moje oči směřovali pouze na určitou hromádku polygonů slečny An....ta se tvůrcům moc povedla :D kdo viděl, ví co myslím...Příběh taky není zrovna oslnivý, ale dejchlo to na mě atmosférou 90 let a survival hororu jako takového, a to se cení. I když , kdyby natočili remake nějakého z prvních dílů, konče Veronikou X, tak bych byl mnohem nadšenejší. Hail Resident Evil, hra jako taková nebude nikdy překonaná... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Úplně první – kompletně počítačem generované – celovečerní „Skryté zlo“, jehož děj se odehrává rok po událostech ve hře Biohazard 4 (2005) pro Nintendo GC. (Benjamin-L)
  • Jediný film série produkovaný firmou Capcom, ktorá je zároveň tvorcom aj hernej série "Resident Evil". Filmové adaptácie majú na svedomí produkčné firmy Screen Gems a Sony Pictures. (beso74)
  • Claire Redfieldová, jíž namluvila Alyson Court, si vezme deštník (anglicky umbrella), který má tutéž barevnou kombinaci jako logo společnosti Umbrella – předchůdce farmaceutické WilPharmy. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama