Reklama

Reklama

Sidney Prescott, nyní autorka nové self-help knihy, se vrací domů do Woodsboro, které je poslední zastávkou jejího turné k vydané knize. Tady se opět spojí se šerifem Deweym a Gale, kteří jsou nyní manželé a její sestřenicí Jill a tetou Kate. Naneštěstí její návrat přiláká zpátky i Ghostface a tím se Dewey, společně s Jill, jejími kamarády a celým městečkem Woodsboro dostávají do nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (815)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pořádně na mě dýchla nostalgie, ale jen díky tomu nadhodnocovat nehodlám. Emma Roberts je příjemný a tolik potřebný svěží vítr, který série potřebovala, bohužel jsou přítomny také únavné faktory v podobě Courteney Cox a Neve Campbell. Emmě však pomáhají vždy výborný David Arquette a Hayden Panettiere, která mi rozhodně svým novým účesem učarovala. Wes Craven asi udělal dobře, když se po sérii hovadin vrátil k jednomu ze svých největších dítek, škoda jen, že to muselo trvat celých jedenáct let. Narážky na dnešní Hollywoodskou impotenci, hororové klasiky a klišé zapříčinily, že se na čtvrtý Vřískot určitě ještě minimálně jednou podívám, ale jinak jde o čistokrevný průměr. PS: Emmu Roberts tímto začínám sledovat o něco podrobněji. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Končit se má v nejlepším a to Wes Craven splnil. Velice působivá scéna Emmy Roberts a její masochistické záběry (scéna s nožem do ramene byla vynikající), velmi pozoruhodná postava Courteney Cox! Jako celek SCREAM 4 má skvěle propletený děj, který se rozsukoval v divákově myšlence v celé kráse, ale působivý závěr nepomůže první polovině (v té se Lucio Fulci jen v záhrobí nudí). Ani jediná důvěřivá postava mezi vyšetřovateli zákona, kde to zachraňoval Cox - škoda. Litry krve, střeva bijící do očí, všechno ve stopách prvního dílu - prostě tak jak to máme rádi. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hned první desetiminutovka ukáže, že tenhle film si hodlá sám ze sebe těžce utahovat, s tím se tak nějak počítá, některé části se opravdu vydařily (vyvražďovačka polišů) a mě samotnou překvapilo, kolikrát jsem se u filmu nahlas zasmála (pochybuju, že se u kteréhokoli dílu někdo bojí, to snad ani nejde), na druhou stranu je to tu počtvrté a přesně jak jsem čekala, nepřichází tudíž nic nového a film de facto s každým pokračováním jen víc a víc kopíruje sám sebe, ikdyž se značnou nadsázkou. Ten nadhled se tu doopravdy povedl, ale konec (cca posledních 40 minut) už je tak přehnaný, že jsem měla problém to vůbec dokoukat, natož se ještě bavit. Kdejaké béčko má lepší rozuzlení, ale s pointama už tady scénaristům zjevně dochází dech. Velké plus za mou oblíbenkyni Marley Shelton a zatraceně sexy Hayden Panettiere. Holky vyhráváte pro dvouhvězdičkový film třetí hvězdu a Wesi, ty holkám poděkuj, protože bez nich by skoro nebylo na co koukat. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#4 Scream. Po velmi dlouhé pauze skutečně přišel regulérní čtvrtý díl. Žádný restart, ale normální starosvětské pokračování. A i když by to nikdo nečekal, film funguje na výbornou jako samostatný horor a zároveň jako nový díl letité série. Ostří se mezitím dočkalo už sedmého pokračovaní, doba se změnila, ale to hlavní zůstalo při starém. Hlavní trio je sehrané, Sidney napsala novou knížku Vystoupit z temnoty a ta slouží jako ideální důvod pro návrat domů. Nejmladší generace už bez mobilů nedá ani ránu, všichni jsou nonstop online a mění se tím pádem i dynamika vraždění. Výborné vedlejší role tu mají Shenae Grimes, Anna Paquin nebo Kristen Bell. Z nováčků jsou velmi dobré Hayden Panettiere a Emma Roberts. A jak to tak vypadá, po seriálu přijde na řadu i regulérní pátý díl. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Scre4m aneb online horor pro generaci 2.0. Novomediální gore fest, který dokáže vyrazit dech, zastavit srdce a rozechvět bránici, aby byl divák hned v zápětí resuscitován vlnou neokoukaných nápadů a neoposlouchaných hlášek. K dokonalosti dotažený a proklatě hravý sequel/remake, který se může hrdě postavit po bok jedničky a utvořit tak perfektní elektrizující oblouk probíjející do všech stran. Spolu s Limitless zatím to nejlepší, co rok 2011 přinesl. Any last words? Clear! PS: pokud by měl někdo vyvraždit celý Hollywood, pak by to měl být Wes Craven!!! ()

Galerie (84)

Zajímavosti (50)

  • Když se Jenny (Aimee Teegarden) a Marnie (Britt Robertson) dívají na film Mord 7, kamarádka začne bodat do holky, která tvrdí, že Mord 6 je nesmysl. Když do ní bodne poprvé, ukápne jí z pusy kapka krve. V dalším záběru si lze ale všimnout, že má od krve celou bradu. Následně si můžeme z dalšího pohledu kamery všimnout, že má na bradě jen drobnou kapku a z levého koutku trocha krve vyteče. Poté má opět celou bradu od krve. (Worry77)

Související novinky

Vřískot popáté a naposled, pak televize

Vřískot popáté a naposled, pak televize

07.10.2013

Vřískot 4 měl být úvodní částí nové trilogie, ale s rozpočtem 40 milionů dolarů utržil celosvětově necelých 100 milionů a zůstal tak daleko za očekáváním produkční společnosti Dimension Films. Tu… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama