Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (562)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Šmolkovia" boli v osemdesiatých rokoch minulého storočia veľmi populárni. Deti ich milovali. Bol to doslova fenomém. Postupne sa na nich pomaly už zabudlo. Až v roku 2011 ich vzkriesil celovečerným kino filmom režisér Raja Gosnell. Kombinácia animovaných postavičiek a klasického hraného filmu bol dobrý nápad. Prienik šiestich modrých šmolkov do reálneho sveta, priamo do New Yorku, bol zábavný. Najmä keď mali v pätách zlého čarodejníka Gargamela s jeho kocúrom Azraelom a pomáhal im sympatický Neil Patrick Harris. **** ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

"Šmoulí parou vpřed!" Jelikož mě sestra chce zítra vytáhnout na dvojku, rozhodl jsem si jedničku pustit, ikdyž jsem se jí celou dobu vyhýbal. Zbytečně! :) I přes rozporuplné komentáře zde se mi film od začátku líbil. Sice je to "klasický" formát těchto filmů, ale šmoulové tomu, aspoň pro mě, dodávají daleko jiný nádech (jako Toy Story 1 a 3) a film jsem si užíval, s čímž jsem naprosto nepočítal. Gargamel mi sice moc nesedl, ale zato jeho kocour Azrael byl po celou dobu filmu naprosto perfektní. Gosnell vyšmouloval moc příjemnou rodinnou komedii, která sice upřímně moc originality v žánru nepobírá, ale rozhodně neurazí. A ikdyž Patricka Harrise moc nemusím, zde mi ani trochu nevadil. Hezky udělaný snímek pro děti, u kterého se ale baví i dospělí, kteří vyrůstali na Šmoulím seriálu. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Postavičky Šmoulů jsou roztomilé, vtipné (pokud si člověk nestáhne špatně přeložené titulky) a celkově film hezky zapadá do škatulky rodinných animovaných, trochu přiblblých, průměrných filmů. Pozitivum jsou Šmoulové; lidské postavy (s výjimkou skvělého Gargamela) jsou dětinsky trapné. # nezapomenu: Azrael, are you dead? ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Snažíl som sa "toto" nekomentovať... no nesúhlasím s kecami, ktoré tu čítam. Znesiteľné, zábavne ba dokonca poučné?! aáa (zdesený výkrik do tmy), môj skromný názor - absolutné zbytočné, chápem nadšenie detského publika, pretože som na tomto taktiež vyrastal (čoš nechapem) no Šmolkovia v 3D filme?! Ozaj? celkový dojem 3/10. V hodnotení prevláda nostalgia a pár úsmevov za výstup Gargamela. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Takmer guilty pleassure. Skoro každý po oznámeni hranej adaptácie a prvých traileroch očakával fiasko ale výsledok je vlastne celkom milým prekvapením. Navzdory tomu, že ide film skôr pre deti, tak je výsledok viac než znesiteľný a občas aj nečakane zábavný. Slabších miest sa síce nájde viac, Hank Azaria v roli Gargamela tlačí na pílu až príliš ale i tak sa u mňa po skončení dostavil pocit príjemne strávenej hodinky a pol a to k šmoulom neprechovávam nijak zvlášť výraznú nostalgiu. A to sa počíta. 70% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Muž, který "ubytuje" Šmouly, se jmenuje Patrick, tedy stejně jako jeho dabér Neil Patrick Harris. (cze.Oi)
  • Ve filmu je možné všimnout si několika frází, známých ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku (od r. 2005), kde jeden z dabérů filmu Neil Patrick Harris také působí. Jsou jimi například "Taťka je doma" nebo "Pojď si plácnout pětku, teda čtyřku", (petangola)
  • Většina šmoulů jsou známé tváře z dřívějších zpracování. Panikář, Šílenec a Nebojsa jsou však postavy zcela nové. (Holusacek)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama