Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (562)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem daleko větší průšvih. Takto to komediálně drží hlavně Hank Azaria a jeho skvělý Gargamel. Ten tak předvádí výstupy z páry a kouře, ksichtí se a bezdomovce nazývá místními čaroději. Šmoulové pak jsou jen doplňkem filmu (!), kteří jen zpívají a zpívají a zpívají. Film si na tohle taky postekne. Docela mě nesedil Neil Patrick Harris do roli starostlivého otce. Mám ho v hlavě pořád jako Barneyho nebo sama sebe v trilogii Harold a Kumar. Takto je to jako celek slušnou rodinnou záležitostí, kde však některé vtipy či narážky pochopí spíše rodiče. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Stupidita naprosto stejného ražení, jako např. Alvin a Chipmunkové. Ostatně tyto dva filmy jako by vznikly přes kopírák - jsou ve všech směrech naprosto STEJNÉ, - pouze chlupatý Teodor je vystřídán modrým Nešikou (ale obávám se, že takových id(io)entických filmů je celá řada. Děj, provedení, indoktrinace dětí špatným vkusem... Jsou postavičky šmoulů tak roztomilé záměrně, aby překryly příšerný puch uleželého hnoje, ve kterém se usměvavě válejí? Téměř nesnesitelné. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Takmer guilty pleassure. Skoro každý po oznámeni hranej adaptácie a prvých traileroch očakával fiasko ale výsledok je vlastne celkom milým prekvapením. Navzdory tomu, že ide film skôr pre deti, tak je výsledok viac než znesiteľný a občas aj nečakane zábavný. Slabších miest sa síce nájde viac, Hank Azaria v roli Gargamela tlačí na pílu až príliš ale i tak sa u mňa po skončení dostavil pocit príjemne strávenej hodinky a pol a to k šmoulom neprechovávam nijak zvlášť výraznú nostalgiu. A to sa počíta. 70% ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní guilty pleassure! Kdo by neznal Šmouly? Šmoulové jsou určitě kultem a fenoménem. To že autoři přišly s večerním filmem byl skvělý nápad a výborný tah, jak z nás diváků dostat co nejvíce peněz, protože děti Šmouly milují a věřim, že v některých rodinách se na Šmouly šlo i vícekrát. Dokonce i já ve svém věku jsem se bavil královsky. Příběh je skvělý a některé kousky těch malých modrých mrňousů jsou velice vtipné. S určitou nadsázkou by se dalo říct, že jde o "šmoulí avatar". Herecké obsazení mi však lezlo na nervy. Ne že by Neil Patrick Harris byl špatný herec, ale mám ho zaškatulkovaného jako Barneyho Stinsona ze seriálu Jak jsem poznal vaší matku. A to je prostě špatně! Vůbec se mi na tuto roli nehodil. Ovšem Gargamel v podání Hanka Azaria neměl chybu! Šmoulové si zaslouží 4*, protože až se budu nudit, nebo bude deštivý den a já nebudu mít co dělat, tak po nich s chutí sahnu. Těším se na druhý díl! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Netuším, jak bych výsledek vnímal být mi deset let. Ostatně někdo na seriálu vyrostl, jiný hopsal u pološílených šmoulích songů, další modré špunty skoro nezná. Trikové stránce asi moc vytknout nelze, živí herci naopak docela děsí a přidanou hodnotu hledat nemůžeme. Ale beru, že nejedna rodinka se nad padajícím popcornem a ulepenou Colou dokonale bavila. Nekritizuju a rozhodně ani nezávidím. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Většina šmoulů jsou známé tváře z dřívějších zpracování. Panikář, Šílenec a Nebojsa jsou však postavy zcela nové. (Holusacek)
  • Šmolkov v roku 1958 vytvoril belgický karikaturista Pierre Culliford známy ako "Peyo". Ten ich po prvý raz svetu predstavil na stránkach komiksového časopisu "Le Journal de Spirou". Príbehy malých modrých škriatkov, na ktorých striehne zlý černokňažník Gargamel so svojím kocúrom Azraelom, sa v 80. rokoch stali populárnym animovaným seriálom v produkcii spoločnosti Hanna-Barbera Productions. (marek.stone)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama