Reklama

Reklama

Jason Bourne se vrátil do New Yorku, ohrožuje celou CIA a ta začíná konat. Ukončuje programy Black Briar a Outcome, do kterého patří i agent Aaron Cross. I on je určen k likvidaci, stejně jako ostatní agenti rozesetí po celém světě, kde služba operuje. Aron je na tréninkové misi na Aljašce, kde se mu podaří před vrahy uniknout. Musí ale vynaložit veškeré úsilí a využít své schopnosti k tomu, aby všemocnou tajnou organizaci překonal. Ocitá se na útěku, je opět sledován nejmodernější technikou a musí kličkovat mezi sprchou smrtících kulek. Cross se poté shledává s doktorkou Shearingovou, u které kdysi podstupoval léčbu jako agent. Té jediné může věřit. Proti nim stojí šéf tajných operací, který má obrovský zájem na likvidaci všech vylepšených agentů. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (962)

Cival 

všechny recenze uživatele

70% a zahnanej pocit, že tenhle film byl zbytečnej. Je to spíš doplňková jednohubka, která nemá drajv a nábor damonovský trilogie, ale řemeslně na výši, s výbornejma akčníma scénama, cool Rennerem a pěkne narýsovaným milostným příběhem. A i to napojení na původní trilogii nepálí, spíš prohlubuje známý obraz. Škoda toho plonkového motofinále. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci s Bournem zkoušejí něco nového. Nebojí se naskočit do rozjetého vlaku, zatímco divák už netráví čas po boku okolnostmi zmateného Bournea, ale jiného vycvičeného bouráka Aarona Crosse, který s puškou nebo holýma rukama právě přežívá v zasněžených horách, zatímco se divák mezi hlavouny pokouší rozplést další pletichy vládní chobotnice. Akce do toho moc není, takže i na zívnutí je naneštěstí prostor. Ne vždy to ale vadí. Vadit může někomu spíš to, že Tony Gilroy si postavil hlavu a jeho nový Bourne dělá věci prostě jinak. Někoho to může naštvat natolik, že před sálem kina roztrhá líbivě originální plakát, jiní to vezmou jako fakt a příslib do dalších dílů série, které rozhodně přijdou. Upřímně mě Jeremy Renner už nějaký ten pátek hodně baví, sličné a civilní doktorce Rachel Weisz by to slušelo, i kdyby byla knihovnicí v obci s padesáti obyvateli a modré pilulky podporující inteligenci prostě tak nějak musíme přejít. Škoda i slabého rozjezdu a místy nervózního stříhání, jinak ale tenhle čtvrtý příspěvek potěší razancí (výslech u Rachel doma, kaskadérské kousky, běhání po střechách, honička v Manile) a celkovou atmosférou. Úplně jisté čtyři hvězdy to určitě nejsou, ale i tak je dám!! PS: Stále méně zajímavý Norton zoufale šlape vodu.. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $125miliónovTržby USA $113,203,870Tržby Celosvetovo $276,608,758Tržby za predaj Blu-ray v USA $23,013,382 //počet predaných kusov 1,056,036Tržby za predaj DVD v USA $19,038,237 //počet predaných kusov 1,037,511║ Tak nakoniec to Tony Gilroy(po otrasnom počine Dvojitá hra ) celkom zvládol, drží sa v zabehnutých šľapajách stanovených Paulom Greengrassom, na ktorého aspoň v medziach trošku siaha, príbehovo to slušne odsýpa, akcia fajn, herci a ich vzťahy fungujú, takže v rámci série dosť dobrý doplnok. /videl v kine: 80%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tony Gilroy si tak dlouho stěžoval, že jeho scénáře pod Greengrassovou režií nevyzní tak, jak by si zasloužily, až vzal kameru do ruky sám - a vykradl všechno, co předchozí trilogie nabídla. A když první půlhodinka nepřipomíná nic jiného, než nějakou pořádně dlouhou vystřiženou scénu z Bournova ultimáta, tušil jsem, že je zle. Při pohledu na překvapivě ukecaného a adekvátně ostrého Rennera to ale pořádně zamrzí. Jeho ruční práce s nepřítelem totiž bere dech a chemie s Rachel Weisz jakbysmet. Bohužel ve chvíli, kdy se tempo druhé poloviny rozpumpuje na maximum, přijde extra hloupý zvrat (Larx) a s ním i vystřízlivění, které v hlavě chtě nechtě bzučí až do konce. U samostatného příběhu bych asi měl mnohem menší problém, ale ono přisátí na profláklé značce celé Legacy zabíjí. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

The Bourne Legacy aneb takhle děti, takhle vypadá vykastrovaný akční film. Mimo faktu, že tento film vznikl a má v názvu "Bourne", jsou právě nudné akční scény hlavním problémem tohoto (zbytečného, přiznejme si to) snímku. Teď pozor, neříkám, že je film zas tak špatný. Je to ucházející akční snímek, který má super ústřední duo (mám rád jak Rennera tak Weisz, takže tady žádné námitky nemám) a na to, že má přes dvě hodiny, tak ani výrazně nenudí. Bohužel problém mám s tím, jak si "podává" Bourneův svět a jak se musí ospravedlnit (viz. "Bourne byl jen špička ledovce.") a, jak už jsem předeslal, z akčních scén, které, řekněme si to na rovinu, Greengrass točit umí a ještě doteď si pamatuju, jak jsem viděl poprvé The Bourne Ultimatum a hned po pár minutách mě Paul dokázal nabudit a adrenalin mi proudil v žilách, jak to u správného akčního filmu má být. Zkráceně řečeno - nebýt zde duo Renner a Weisz, jdu pravděpodobně mnohem níž. 50 %. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Při natáčení scény s vlky měl Jeremy Renner v kapse kuřecí játra. Kdyby došlo k nepříjemnostem, vlci by volili maso, nikoliv herce. (Petrasuvicka)
  • Ve filmu zazněla stejně jako ve zbylých 3 dílech filmové série skladba "Extreme Ways" skladatele Mobyho. (Xgeno)
  • Scéna naháňačky, kde sa Aaron (Jeremy Renner) s Martou (Rachel Weisz) spustí motorkou po zábradlí, bola točená veľmi bezpečne, kompletne na závesných lanách. Urobiť to bez nich síce bolo možné, ale nie so spolujazdcom. To bolo a je podľa viacerých odborníkov takmer nemožné. (gogo76)

Související novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama