Reklama

Reklama

Jason Bourne se vrátil do New Yorku, ohrožuje celou CIA a ta začíná konat. Ukončuje programy Black Briar a Outcome, do kterého patří i agent Aaron Cross. I on je určen k likvidaci, stejně jako ostatní agenti rozesetí po celém světě, kde služba operuje. Aron je na tréninkové misi na Aljašce, kde se mu podaří před vrahy uniknout. Musí ale vynaložit veškeré úsilí a využít své schopnosti k tomu, aby všemocnou tajnou organizaci překonal. Ocitá se na útěku, je opět sledován nejmodernější technikou a musí kličkovat mezi sprchou smrtících kulek. Cross se poté shledává s doktorkou Shearingovou, u které kdysi podstupoval léčbu jako agent. Té jediné může věřit. Proti nim stojí šéf tajných operací, který má obrovský zájem na likvidaci všech vylepšených agentů. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (962)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JASON BOURNE BYL ŠPIČKA LEDOVCE....“ /// Rozporuplný pocity jako už dlouho ne. Fajn je dlouhatánskej úvod, kdy kecy (chápu, že musej něco vysvětlit) střídaj hory, hory kecy, až to celý přejde do téměř dokonalýho napínavýho akčňáku. Tuny osvětlujících informací – s tím zase takovej problém nemám. Přes všechnu dobrou akci - v létě, v zimě, v autě, na motorce, pěšky…. čovek zjistí, že je to vlastně jen taková hra na honěnou, prošpikovaná supertajnejma kydama, který jsem už možná i někde (někdy) slyšel. Kvůli Rennerovi bych strašně chtěl fláknout 4*. Ale nějak to ze mě nejde. Fakt! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V ,,kolbence“ do mě rvou modrý prášky. 2.) Zajímá mě co se dělo potom, když ty čuráci sejmuli Simona Rosse. 3.) Su zamilovaná(nej) do Jeremy Rennera. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Další z kategorie filmů, které se mi v době premiéry vůbec nelíbily, ale postupem času se mi rozležely v hlavě a občas se k nim vracím. Pořád tedy platí, že žádný Einstein nebyl při výrobě filmu přítomen a napojení na příběh Davida Webba je velmi slabé, ale to platilo už pro Ultimátum, které bylo na první dva filmy napláclé velmi neorganicky, protože z mého úhlu pohledu příběh logicky skončil dvojkou a v trojce se už všechno hodně opakovalo/vykrádalo. Ale Jeremy Renner je můj oblíbenec a to asi určilo, že jsem dala Odkazu druhou šanci. "Cameo" Oscara Issaca potěší, a vůbec celé intro ve zmrzlé pustině je super. ("He's probably got a rifle.") Bitka v rekonstruovaném velkém domě mě taky baví, stejně jako závod s časem při cestě za cílem, ozvláštněný tím, že vidíme i detailní práci lovců využívajících každou vyčmuchanou stopu, z toho by mohl být člověk snadno paranoidní. Zde čestná zmínka pro Eda Nortona, jehož skutečná "údajná" nepříjemná osobnost se pro tuto postavu skvěle hodí, a pro Donnu Murphy, která je jako stručná schopná žena v pozadí úplně fantastická. Věčná škoda, že to všechno vyústí do banální honičky s publiku i postavám ve filmu neznámým Terminátorem, která se navíc děsně táhne a postrádá jakýkoliv wow faktor. I tak ale tento film hodnotím výš než eponymního "Jasona Bournea", který vyšel pár let po něm. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Problémem odkazu není vůbec to, že by byl špatně natočený nebo sehraný, problémem je to, že skutečný Bourneův odkaz nikam neposouvá - Cross má k hlavní příběhové linii trilogie jen volný vztah, sám žádná zásadní témata a zvraty nepřináší a to nejzajímavější (tedy další osudy Pamely Landyové a její souboj se systémem) ujde cestu od "asi se stane něco špatného" k "něco špatného se opravdu stalo". Mezitím sledujeme ne zrovna oslnivou pouť výtečně sehrané postavy bez tajemství za prášky. Konečná otázka "ztratili jsme se?", kterou klade hrdinka hrdinovi, je celkem k věci. Těžko totiž říct, co s postavami bude a zda celý odkaz není jen truc projekt, který má zlobivým odpadlíkům ukázat, že to půjde i bez nich. Našlapování kolem hlavní příběhové linie o tom svědčí. Jinak OK, některé scény jsou skvělé (celá bitka v domě, epizoda na Aljašce), jiné prozrazují, že Gilroy by se neměl tlačit do greengrassovské kinetické jízdy, na níž nemá oko ani míru (celá závěrečná honička s šikmookým Terminátorem). Prostě film zbytečný dost snesitelným způsobem. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale porovnání s předchozími díly se zkrátka vyhnout nemůže. Na Bourneově odkazu je nejlepší Rachel Weisz, herečka, kterou by série bývala potřebovala už dříve (hlavně tedy v prvním dílu), a mrazivá scéna v laboratoři. Jinak tu není skoro nic, co bychom už neviděli dříve (poskakování po střechách, eskapády na motocyklu. fingování vlastní smrti, skrývání se a útěk), a když ano, je to spíš k smíchu (vlk). Navíc kdykoliv zaznělo jméno "Bourne", připadal jsem si jako při sledování Cimrmanova Hamleta bez Hamleta. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Přece si nenechám ujít další Bourneovku i když už bez Matta Damona. A i kdybych měla brát tenhle díl jako určitý separát, tak jsem byla víc než spokojená. Jeremy Renner se své role zhostil na jedničku, byl suprovej a já si ho vychutnávala po celou dobu i když Matt nasadil hodně vysokou laťku. A asi se přidám k některým uživatelům s tím, že jsem si nejvíc užívala v gradující závěrečné části tu skvělou, pohodovou a relaxační jízdu na motorkách a určitě se mnou budete souhlasit, že těm smutně prosícím očím krásné Rachel Weisz by neodolal snad žádnej chlap. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Marcher. (vander19)
  • Scéna naháňačky, kde sa Aaron (Jeremy Renner) s Martou (Rachel Weisz) spustí motorkou po zábradlí, bola točená veľmi bezpečne, kompletne na závesných lanách. Urobiť to bez nich síce bolo možné, ale nie so spolujazdcom. To bolo a je podľa viacerých odborníkov takmer nemožné. (gogo76)
  • Počas letu ponad Tichý oceán sedia hlavní aktéri v lietadle typu Boeing 747. Po pristáti však vystupujú z lietadla Boeing 777. (MikaelSVK)

Související novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama