Reklama

Reklama

Jason Bourne se vrátil do New Yorku, ohrožuje celou CIA a ta začíná konat. Ukončuje programy Black Briar a Outcome, do kterého patří i agent Aaron Cross. I on je určen k likvidaci, stejně jako ostatní agenti rozesetí po celém světě, kde služba operuje. Aron je na tréninkové misi na Aljašce, kde se mu podaří před vrahy uniknout. Musí ale vynaložit veškeré úsilí a využít své schopnosti k tomu, aby všemocnou tajnou organizaci překonal. Ocitá se na útěku, je opět sledován nejmodernější technikou a musí kličkovat mezi sprchou smrtících kulek. Cross se poté shledává s doktorkou Shearingovou, u které kdysi podstupoval léčbu jako agent. Té jediné může věřit. Proti nim stojí šéf tajných operací, který má obrovský zájem na likvidaci všech vylepšených agentů. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (961)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JASON BOURNE BYL ŠPIČKA LEDOVCE....“ /// Rozporuplný pocity jako už dlouho ne. Fajn je dlouhatánskej úvod, kdy kecy (chápu, že musej něco vysvětlit) střídaj hory, hory kecy, až to celý přejde do téměř dokonalýho napínavýho akčňáku. Tuny osvětlujících informací – s tím zase takovej problém nemám. Přes všechnu dobrou akci - v létě, v zimě, v autě, na motorce, pěšky…. čovek zjistí, že je to vlastně jen taková hra na honěnou, prošpikovaná supertajnejma kydama, který jsem už možná i někde (někdy) slyšel. Kvůli Rennerovi bych strašně chtěl fláknout 4*. Ale nějak to ze mě nejde. Fakt! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V ,,kolbence“ do mě rvou modrý prášky. 2.) Zajímá mě co se dělo potom, když ty čuráci sejmuli Simona Rosse. 3.) Su zamilovaná(nej) do Jeremy Rennera. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Asi jako jediný ve svém širokém okolí jsem nešel do kina na nového Bournea, ale na nového Gilroye. Bohužel jsem to dostal přesně naopak. Začínám se obávat, že Michael Clayton byla povedená náhoda, protože tohle je špatně kočírovaná podívaná, která neví, jestli chce být osobním dramatem dvou jedinců před všemocnými chapadly vládní chobotnice, nebo akčním sprintem za svobodou. Ani do jednoho nenakročí ani na minutu, takže od momentu ‚Forrest Gump na drogách‘ se to definitivně zlomí v šedivou nudu. Což bolí o to víc, když si divák uvědomí, že ač si Gilroy načrtl svět téměř neomezených možností, vydá se cestou nejmenšího odporu, tedy směrem okopírovaného schématu, který dějově předchozí tři filmy vyšťaví do jedné dvouhodinovky. Chápu, že Frank Marshall ví, z jaké značky se dají vydolovat prachy, ale propříště ať na plac aspoň nažene úderného dramaturga. Tady neselhal jenom ten Moby. 2 a ½. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $125miliónovTržby USA $113,203,870Tržby Celosvetovo $276,608,758Tržby za predaj Blu-ray v USA $23,013,382 //počet predaných kusov 1,056,036Tržby za predaj DVD v USA $19,038,237 //počet predaných kusov 1,037,511║ Tak nakoniec to Tony Gilroy(po otrasnom počine Dvojitá hra ) celkom zvládol, drží sa v zabehnutých šľapajách stanovených Paulom Greengrassom, na ktorého aspoň v medziach trošku siaha, príbehovo to slušne odsýpa, akcia fajn, herci a ich vzťahy fungujú, takže v rámci série dosť dobrý doplnok. /videl v kine: 80%/ ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zas a znovu veľmi príjemné akčné špionážne béčko, no už nie to špionážne "áčkové béčko" s Mattom Damonom a skvelým scenárom. Tentoraz trochu suchšie, naivnejšie, hlúpejšie a iritujúcejšie pod taktovkou scenáristu pôvodnej trilógie, ktorému pravdepodobne pri režírovaní nezostal čas na zaujímavejšiu zápletku. Tak či tak, Renner možno nedosahuje agentských kvalít Damona, no potvrdzuje svoj status dobrej voľby do akčných thrillerov, hlavne tých solídnejších, v ktorých ho v poslednej dobe vídame (a rovnako sa nejedná o jeho prvý stret so touto tematikou - stačí spomenúť na najnovší diel Mission Impossible, kde si strihol nie práve nedôležitú rolu). Rachel Weisz je výborná a ani ostatní na tom nie sú zle, s výnimkou jediného - Edwarda Nortona. Zaznamenal som to už pri Neuveriteľnom Hulkovi a ten pocit sa mi znovu vracia - Norton by si už mal dať od filmu pohov. Pôsobí dosť divne, v tvári je z neho jemne strašidelný zjav a celkovo začínajú prevládať narastajúce nesympatie. Filmu by som ešte vytkol zopár zásadných chýb v scenári, ako napr. fakt, ako sa dozvedeli, že raketový útok prežil práve Cross, ale to je asi tak všetko. Slušné, ale mierne sklamanie. Možno ak sa nabudúce vrátiš aj s Damonom, Tony... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Napriek vychytaným muchám tretieho Bournea, ktorými bola napríklad nejasná akcia a nie príliš ucelený scenár, je štvrtý film nesúci agentovo meno predsa len slabšou náhradou za duo Damon-Greengrass. A to aj napriek tomu, že scenáristický ocino všetkých predchádzajúcich troch dielov sa sám chopil réžie. Dej je trošku prekombinovaný, zo začiatku zbytočne zdĺhavé, viac o slovách ako akcii. Napriek tomu ale nadštandardný thriller, ktorý si stále drží svoje renomé. 80%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Zbraň, kterou Aaron (Jeremy Renner) používá během tréninkové mise na Aljašce, je Nemesis Arms Vanquish. (Adrai)
  • Na Aljašce si Aaron Cross (Jeremy Renner) lepí k boku kovový tácek obalený alobalem, aby zabránil vysílání signálu štěnice, kterou má v sobě zašitou. Vzápětí však ulehá s puškou na zem, čímž na své cloně leží, a štěnice tak může signál vysílat. (Thommy91)
  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Marcher. (vander19)

Související novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama