Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tenhle pohled jsem viděl už mockrát. Bude po jejím." Tak to máme s panem Tuohym společné - jsme nezpochybnitelnými vládci domácnosti a to až do okamžiku, kdy se ženy vrátí domů. A když se rozhodnou změnit postavení sedačky, přepnout televizní kanál nebo adoptovat několikatunového černocha, tak bude po jejich. Takže se doma najednou může objevit Michael, který je hrdým vlastníkem IQ 80 a 98% ochranných instinktů, což z něj může udělat i hráče NFL? Já s tím tedy souhlasím, protože americký fotbal považuju za zábavu velkých a silných debilů a v tom příběh nemá slabinu. Další jeho výhodou je skutečnost, že na dramatickou strunu brnká velmi umírněně a vyvažuje ji lehkým humorem. Svět je tedy v rovnováze, Michael na hřišti a mně snad ukápne jedna upřímná slza dojetí. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock se po nepříliš blyštivé kariéře vrací zpět do první ligy a hlásí dokonce útok na Oskary. Naposledy se ukázala ve filmu, který spojuje sportovní stránku (odsunutou bohužel do pozadí) a příběh o nabídnutém americkém snu jedné z mnoha ztracených duší Ameriky. Spousta klišé a patosu, na zakázku vytvořenému pro americké publikum překvapivě funguje i mimo "zemi neomezených možností". Já byl spokojen, jen toho sportu mohlo být malinko více. Více na etparadise. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Nie je to pribeh vymysleny z hlavy o americkom sne, ktory sa moze stat iba vo filme. Krasne na tomto filme je prave to, ze sa to naozaj stalo, az je to neuveritelne. Pri kazdom inom vymyslenom filme je to iba oddychovka, ktory ked skonci sa vratim zase naspät do tvrdej reality, avsak po skonceni tohto filmu som mal prijemny pocit, ze aj v tom realnom svete existuju dobri ludia. Sandra Bullock je skvela herecka, v tejto ulohe bola razantna, odvazna, pripadala mi ako hlava rodiny, pricom jej manzel iba posluchal a preto ma tesi, ze dostala Oscara za najlepsiu herecku. Film bol nominovany aj za najlepsi film roka, avsak Oscara v tejto kategorii dostala vojnova drama od Kathryn Bigelow SMRT CEKA VSUDE (2009)... 11.11.2010 ________ Sandra Bullock - (Leigh Anne Tuohy) +++ Tim McGraw - (Sean Tuohy) +++ Quinton Aaron - (Michael Oher) +++ Jae Head - (S.J. Tuohy) +++ Lily Collins - (Collins Tuohy) +++ Ray McKinnon - (Tréner Burt Cotton) +++ Kathy Bates - (Pani Sue) +++ Hudba: Carter Burwell +++ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tenkrát nikdo nevěřil, že by vesměs nenáviděná Sandra Bullock mohla natočit dobrý film. Co více, že by dokázala natočit skvělý film, navíc ověnčený oscary. Ovšem stalo se. Sandra totiž velice chytře vsadila na projekt, který alespoň s trošku schopným režisérským vedením zkrátka nemůže zklamat a jako bonus dokáže řadů diváků dojmout. Měl jsem trošičku problém s tím, že jde Blind side až moc přímočaře za tím dojemným vyvrcholením a leckeré reálie byly pozměněny ve prospěch filmu, čímž z toho scénárista a režisér v jedné osobě skoro vytvořil červenou knihovnu. Každému musí být jasné, že život se nedrží zaběhlých hollywoodských klišé a některé situace byly až příliš přehnané. Přes to všechno jsem si řekl, že je to až překvapivě hodně dobře natočené a Quinton Aaron naprosto fenomenální volba, že jsem v konečném důsledku nakonec tu pátou hvězdu přihodil...82% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Co já se v těch komentářích nedočtu..americký film je příliš americký! Vážně? To je asi tak stejně stupidní jako říct, že párek chutná nějak moc jako párek... Toť k omezenosti lidí. Film sám o sobě je cukrkandlový až běda, pravda, ale mě teda dostal. Big Mikea bych si vzala asi taky k sobě domů, být majetná panička :-) Pro ten jeho psí pohled. Sportovní pozadí, které později bylo nějak moc v popředí mě tedy nezaujalo, ale příběh je to krásný. Neviděla bych v tom tolik snahu vyždímat z lidí slzy jako spíš ukázat, že i v tomhle zvráceném světě existuje dobro (to jsem tak nějak potřebovala vědět..). A Sandra Bullock (která mě KONEČNĚ přesvědčila, že umí hrát a jak) si pro sebe sice ukradla každou scénu, ale představitel Mikea zase srdce diváků.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Počas prvého zápasu si môžeme na tabuli so skóre všimnúť označenie pre hostí "VISITOR", no o chvíľu už tam je "GUEST". (ShortyIC)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama