Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Kaka 

všechny recenze uživatele

The Pursuit of Happyness na druhou, akorát místo burzy tu máme rugby. Je jasné, že přitroublým američanům střední třídy, kteří jsou slepě plní těch pravých hodnot v jakémkoliv podání, přičemž preference je v tom co nejjednodušším a nejsrozumitelnějším (tedy doslovně jak pro blbé), se tohle strašně líbilo a chodili na to do kina po kýblech. Ale komplexně vzato nemá tahle reklama na to "jak to má správně vypadat" dramatický oblouk, ani punc realističnosti. Všechno je až přiliš zkratkovité, jednoduše přímočaré, bez komplikací, jdoucí si jednoduše levelovitě start - cíl. Jedinci, kteří si ale musí v životě vybojovat něco víc než standart velmi dobře ví, že takhle to přesne nefunguje. Sandra Bullock ale herecky maximálně úsporná a přesně trefená - její interakce s postavami, to je fantazie. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nejsem nikterak zaujatý proti pozitivním filmům. Občas se dokonce nějakou tou sentimentální limonádou nechám dojmout rád, ale všechno má své meze. Sledování Blind Side zvyšuje svou oslňující sluníčkovostí hladinu cukru v krvi pětinásobně nad běžnou smrtelnou hranici a tváří se u toho natolik nenápadně, že mu senilní Akademie nabídla nominaci za nejlepší film. Tohle hřejivé pohlazení zkrátka hřeje tak moc, že by usmažilo i průměrného plejtváka obrovského a ve svém vlídně unylém příběhu nabízí menší vzruch až v cílové rovince (nepříliš úspěšně). Skutečný příběh, dle nějž film vznikl, je fajn, ale oblbování diváka zvolenou formou připomíná jedno nejmenované video firmy MCDonald's. Jistě, technicky vzato je všechno OK, hezky to vypadá, herci dobře hrají, svoje poselství film nese... ale co z toho, když je výsledkem plochá sladkobolná agitka - a to rozhodně příběhem úctyhodné dobrosrdečnosti nikterak nepohrdám. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Sandre se tento rok opravdu vydaril. Po hodne zdarile a vtipne (ne trapne vtipne, takovou komedii v dnesni dobe jiz tezko najdete) komedii The Proposal prichazi jeste zdarilejsi film - drama z prostredi americkeho fotbalu, cernosskych ghet a ukazuje nam to, kam to Amerika opravdu dopracovala. I kdyz se mozna cernosi maji lepe tam, nez by se meli v Africe, stejne jich žije hodne v otresnych podminkach a ti nestastnici, kteri nemeli tolik stesti, jako vsichni ti basketbalisti, fotabalisti i herci, se mockrat nedoziji stari. A je mi to opravdu lito. Jak by se na svete zilo, kdyby se vsichni lide chovali jako Leigh Anne. Tu Sandra hraje opravdu perfektne, chvili sem si musel sice zvykat na jeji jiny vzhled, ale pote sem se uz uplne vzil do deje. Opravdu jsem prekvapen, jak i belosi mohou byt litostivi a krasne soucitni. Ja osobne nevim, jestli bych dokazal to, co ona. Jsem rad, ze Mikeův pribeh dopadl tak dobre (ano, celou dobu sem se o neho bal, hlavne v ty scene v ghettu, nakonec si je ale Mike podal peknym stylem ala Bourne :-). Quinton Aaron ho hraje opravdu skvele, mozna by se hodila nominace i jemu (ja vim, tech hercu je moc, a akademie da prednost vice znamym, ale stejne..) Tedy film vetsi prekvapeni nez sem cekal a mozna me povzbudil tak, ze se podivam i na Precious. I kdyz to vypada mnohem depresivneji.. 5 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh, který umí zahrát na tu správnou citlivou strunu. Jediné co bych vytknul je slabší závěrečná půlhodinka, která mi trošku kazila celkový dojem. Sandra Bullock si střihla velice výraznou ráznou ženskou, které není radno odporovat. Americký fotbal je pro mě stále nepochopený sport, ale tady naštěstí o nějakou propracovanou taktiku hry nešlo, takže jsem se v tom dokázal orientovat. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Americký sen, který se stal. Nekompromisní Sandra Bullock si bere velký kus filmu sebe, ale Michael zase srdce diváka. Někdo řekne typicky americký slaďák, ale tohle je víc. Tohle není žádný rasismus, žádné vnucované poučení, jen prosté zamyšlení, že svět není tak špatný, jak se zdá a že se jen lidé nechovají tak, jak by měli. Velmi jemné naťuknutí akutních amerických sociálních problémů v pozadí velkého životního příběhu. Nedivím se, že tento příběh má v Americe úspěch, vždyť je to až neuvěřitelné... Emoce se spojují v silném a skutečném příběh mladého černocha, který měl hodně talentu, ale potřeboval pomoct. Jako fanoušek amerického fotbalu jsem si nepřál více. Tady máte skutečné postavy tohoto příběhu originály. PS: tělo Sandry Bullock nezestárlo za posledních 15 let ani o den... jak to dělá?:) A její peroxidní hlavinka? Bylo by i na Hollywood dost hloupé, kdyby hrála peroxidní blondýnu s černými vlasy...:) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Mnoho trenérů si ve filmu zahrálo sama sebe: Phillip Fulmer (bývalý trenér Tennessee), Lou Holtz (bývalý trenér Jižní Karolíny, později televizní komentátor), Houston Nutt (bývalý trenér Arkansasu, pozdější trenér Ole Miss), Ed Orgeron (bývalý trenér Ole Miss, pozdější asistent v Tennessee), Nick Saban (bývalý trenér LSU, pozdější trenér v Alabamě), Tommy Tuberville (bývalý trenér Auburnu, pozdější ternér Texas Tech). (HellFire)
  • Počas prvého zápasu si môžeme na tabuli so skóre všimnúť označenie pre hostí "VISITOR", no o chvíľu už tam je "GUEST". (ShortyIC)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama