Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kouzelná školka je cyklickým a inspirativním pořadem pro děti předškolního věku. Důraz je zde kladen na jemnost, „hladivost“ a především srozumitelnost nejmenším divákům (3-6 let). Jeho posláním je děti zaujmout, navázat s nimi dialog, povídat si o světě, který vidí kolem sebe, seznamovat je se základními etickými hodnotami a přitom jim nebrat dětství a pomocí her a „hraní si“ v nich rozvíjet jejich fantazii. Pořad je doplněn dvěma až třemi pohádkami a snahou je, aby jedna byla zahraniční provenience a druhá z tradiční české školy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

montenegro 

všechny recenze uživatele

Na to, aby se někam na chvílo odložilo dítě, je to asi dobré, ale fakt nechápu, kterého chytrolína napadlo, že je dobré na předškolní děti v televizi šišlat- patlají i tak samy dost. Jednu hvězdu za Michala, který je schopen něco i sám vymyslet. Pravda je, že se mě to již několik let netýká, takže všechny ty hodné babičky dědy a jiné hodné strýčky a tetičky neznám, ale občas někde letmo zahlédnu a zaslechnu- a zdá se mi to pořád stejné= trapné. ()

lele 

všechny recenze uživatele

Není to úplně blbé, ale ani naše děcka to moc nebaví. Odvíjí se to vesměs od kvality pohádek (nic moc) a výplňového programu. Ten je většinou otravný a záleží na moderátorovi. Osobně mě irituje ekoterorista Nesvadba se svými kvanty izolepy, ale zase to kompenzuje nápaditostí "vynálezů". Jitka mě i děti nudí, Lucka je asi nejlepší. No a František, tady mám problém, jako u většiny dětských pořadů, s dabingem. Františka přiškrceným hláskem mluví nějaký pán a je to pro mě stejně trapné jako když dětské herce dabují pitvořící se dospělé ženy. Jinak ten nápad s loutkou je takový neškodný. Přínos Fanynky a toho červeného ušatce mi zatím naprosto uniká. ()

Reklama

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Ty čtyři hvězdičky dávám za kouzelnou školku v mém dětsví. Protože v současnosti už opravdu neví co by a jde vidět že jedou podle vzoru amerických režisérů. Co tak najednou tam třeba přibyl duhový a trochu postižený skřítek Filípek? Hm.. A jsme u toho. František už asi nestačí tak jako kdysi. Ten teď asi zastává úlohu přirozeného heterosexuála a na základě správné genderové vyváženosti, tam tím pádem musí být i nějáký cizí Filípek co reprezentuje LGBT. No a Františka je jasná. Feministky si taky musí přijít na své. Načež jenom čekám, kdy tam přibyde černo-hnědý trans maňásek aby ten pořad ještě nedejbože nezrušili. Včetně toho přeplácaného interiéru studia. Za mého dětství bylo takové elegantní. To už je holt všechno pryč. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Jak já ten pořad milovala, když jsem byla malá! Když se začala Kouzelná školka vysílat, byla jsem právě v tom ideálním věku a vyrůstala jsem na ní. Po letech to ale zmizelo. Nemyslím si, že by to byla moje vina, že bych už moc vyrostla, ale změnou moderátorů (či jak jim mám říkat) se to strašně pokazilo. Na pana Zindulku ani Kostelku se (při vší úctě) prostě nedá ani zdaleka tak dobře koukat a tři změny interiéru a stylu (copak nikomu pořád nedochází, že děti chtějí všechno pořád stejné, aspoň dokud to funguje?!) to strašně shodily dolů. Škoda, protože jako předškolní a školní holčička jsem ten pořad vážně zbožňovala. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím provedení samotného pořadu, respektive studia, na kterém evidentně ČT velmi šetří. beru to spíše v globálním pohledu. Nic podobného, co by provázelo děti nějakými dětskými pořady není a proto hodnotím kladně. Je tomu co vytknout, ale jendoduše není konkurence, takže jsem rád, že i pro nejmenší je v TV pořad, ve kterém na ně někdo promluví a nekvíčí z obrazovky jen Pikaču a další hmyz z Japonska. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (11)

  • Michal Nesvadba s nápadem na gag se samolepící barevnou páskou přišel v obchodě, když pozoroval muže, kterému nešlo zabalit balík. Gegy se samolepícími barevnými páskami předvedl v roce 1997 na festivalu v Japonsku a měl tam velký úspěch. Na světě prý nikdo nic podobného nedělá a Michal umí s lepicí páskou udělat cokoliv a kdykoliv. (TomasSlach)

Reklama

Reklama