Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (771)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Já ten film prostě zbožňuju:) Mistr velkolepých katastrofických eposů Roland Emmerich ukázal, že v Hollywoodu musí do budoucna počítat s tím, že New York od něho schytá pořádné destrukce. Příběh, zpracování, perfektní hudba Davida Arnolda, skvělý scénář a dialogy. Godzilla přináší zároveň i zábavnou podívanou, aniž by humor působil směšně, či přehnaně. A ten casting!:) Roztomilý vědec Niko Tatopoulos v podání Matthewa Brodericka, odvážný Viktor v podání Hanka Azarii, charakterní "pojišťovák" z majetkové pojišťovny La Roaché, Francouz Philippe Roaché, jehož ztvárnil Jean Reno, či "seš prostě moc hodná" Audrey v podání Marii Pitillo. A pro mě také skvělé postavy sympaťáka seržanta O'Neala (ten je prostě nejlepší:) či plukovníka Hickse v podání Kevina Dunna. Když ho v nějakém filmu spatřím, už napořád si ho budu pamatovat jako "plukovníka z Godzilly." A samozřejmě hlavní gigantický hrdina, samotná Godzilla, které jsem vždycky fandila a proto nemám ráda její tragický konec. Její zpracování je dokonalé. Její vzhled působí tak realisticky a skutečně jako třeba dinosauři v Jurském parku díky tomu, že tvůrci si, kromě použití zeleného plátna, především vyhráli s animatronickými částmi Godzilly. Efektní podívaná, kterou jsem prvně viděla v době, kdy jsem ještě netušila, kdo je to Roland Emmerich. Parádní song Come With Me od Puffa Diddyho se mi líbil léta předtím, než jsem vůbec věděla, že je to původní píseň od Led Zeppelin:) Jeden z těch filmů, které znám téměř nazpaměť a na které se dívám zásadně s dabingem, ten je dokonalý. "Zase nějaká přehlídka." - "To nebude přehlídka.", "Kde jsi ho našel?" - "Je z Francie.", "Měli bychom jít." - "To není špatný nápad.", "Vypadá to americky.", "Vy neumíte mluvit?" - "To si piš, kámo." 😁 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Roland Emmerich týmto snímkom divákom ponúka ďalší z radu jeho popkornových filmov. So štedrým rozpočtom sa mu opäť podarilo splniť očakávania. Nenáročný, ale zaujímavý námet o obrovskom zmutovanom monštre vyčíňajúcom v New Yorku. Dobré herecké obsadenie, plus európska hviezda ako bonus (Jean Reno). Filmové triky samozrejme na vysokej úrovni. Americký popkorn na tento spôsob mám celkom rád. *** ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na prvý krát ma to oslovilo trochu o niečo viac. Podla mňa to nieje zas až taký špatný film, priznávam, že je tu ale kopec nezmyselností. Emmerich ma rád veľké veci a tu je to vidno.Veľká Godzilla, veľké deštrukcie ... Niektoré akcie sa mi celkom páčili.Inak hlavné herecké obsadenie je celkom fajn - Reno s Broderickom. 65% - 3* ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Dávám téměř plné hodnocení pouze za efekty a zvuk. Jinak jde samozřejmě o sračku největšího kalibru. Velkou sračku. Hloupost zde nezná mezí. Nejhloupější film, jaký jsem kdy viděl. A to prosím mám poctivě odkoukanou celou čtvrthodinu z Rodinných Pout. I přes neuvěřitelnou hloupost jsem se bavil. Ano, lví podíl na tom má Jean Reno, který je kouzelný. Hvězdy tedy za efekty a zvuk, a sympatickou Mariu Pitillo. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Arnold: 1. Heroes ,2. Come with Me ,3. Deeper Underground ,4. No Shelter [Godzilla] ,5. Air ,6. Running Knees ,7. Macy Day Parade ,8. Walk the Sky ,9. A320 ,10. Brain Stew [The Godzilla Remix] ,11. Out There ,12. Undercover ,13. Opening Titles ,14. Looking for Clues , ()

Galerie (74)

Zajímavosti (58)

  • Natáčení filmu v New Jersey přerušilo tornádo, které se prohnalo městem 6. května 1997. Hank Azaria, jenž ztvárňuje Victora Palottiho, položil řečnickou otázku: „Kde byla moje přítelkyně,“ (herečka Helen Hunt ze snímku Twister,1996) „když jsme ji potřebovali?“ (HellFire)
  • V závěrečné honičce jedou hrdinové taxíkem, označeným MN 44, což je narážka na Emmerichův starší film Měsíc 44 (1990) neboli Moon 44. (NIRO)
  • Natáčelo se v New Yorku, New Jersey, Los Angeles a na Havaji. (PaTeXx)

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama