Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek je určen pro téměř všechny věkové kategorie. Především pro střední generaci a seniory. Příběh sám o sobě poukazuje na život současných osmdesátníků. Všichni prožívají stejný věk, přesto ho každý prožívá zcela jinak. Každý je jinak psychicky a fyzicky svěží, prožívají jinak přítomnost a přesto mají něco společného - minulost. Bývalí spolužáci se scházejí po šedesáti letech na školním sraze, nepochybně posledním, v tváří tvář spolužačce Milušce Bínové. Bínová, kdysi nejoblíbenější spolužačka, dnes přijíždí po letech do rodného města, rozhodnutá zjistit, který z jejich spolužáků ji kdysi zničil život. Bínová se ovšem nevrací pouze po letech do rodného města a ke spolužákům, ale musí si také najít cestu ke své rodině a k vnukovi, který se pokouší sraz zorganizovat. Přesto film není o pomstě, ale o životě dnešních seniorů, o jejich vztazích s rodinou, se společností a vzájemných vztazích mezi generacemi... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

honz 

všechny recenze uživatele

Úsměvný příběh o stáří, ve kterém se objeví celá řada hvězd našeho hereckého nebe (jen Vladimír Brabec si moc nezahrál, jeho postava profesora sociologie zemře hned na začátku filmu). Příběh má zpočátku dobře našlápnuto jako celkem slušná realistická tragikomedie. V závěru je však dost ochuzený, omezuje se pouze na postavu jedné ze spolužaček (vynikající Libuše Švormová), která se nikdy nesmířila s životní křivdou, od které jsou alespoň zde očištěni spolužáci, do té doby zatrpklou ženou podezíraní. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jemný a klidný snímek o stáří a vyrovnání se s minulostí. Herecký koncert především výborné Libuše Švormové. Tomášovi Magnusekovi se povedl vynikající kousek. A to dostat do jednoho filmu herecké legendy filmového plátna. Nejmladší Jaroslav Čejka a nejstarší Zita Kabátová. Příběh je jednoduchý s kapkou poetismu a jemného humoru. Film vhodný především pro seniory a pamětníky. Mladší divák tento počin zcela nepochopí. Podle mého je dobře, že takový snímek vznikl. Je to ohromná pocta všem těmto hercům a herečkám. A nám divákům již jen zbývá jim všem poděkovat za jejich role ať ve filmu či v divadle, a že nám filmové záznamy jejich činů stále dělají radost. ()

Reklama

frings 

všechny recenze uživatele

Když jsem přetrpěl těch prvních 20 min, tak nevím, jestli jsem si na tu formu a styl zvyknul, nebo čím to bylo, že jsem to dokoukal. Místy "kameňákové" (nejen panem Skopečkem), místy - obzvlášť hudbou "účastníkozájezdové", ale nenudilo to. Jen jsem pozoroval a užíval si ty herecké bardy s jakou lehkostí hrají a ty křečovité hrůzy kolem nich. PROBOHA proč pořád někdo někam strká psychiatra CIMICKÉHO???!!! Je strašný a zřejmě nesoudný...to byla ta děsná scéna na začátku, co mě odradila. ()

fredisek odpad!

všechny recenze uživatele

Další amatérský film, který potvrdil všechna očekávání...nuda, nuda a zase nuda. Příběh téměř žádný, křečovitý pokus o ukázání křivd komunismu (opět, to téma už mě začíná vytáčet), i tak to mohlo být zajímavé, místo toho tu byla víc než hodina důchodcovských sedánků a klišé a nakonec jedna teatrální scéna o udávání v padesátých letech. Účast herců jako Květa Fialová, Josef Somr... v tomhle snímku musela být čistá charita, jiné vysvětlení pro to nemám... ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem Magnuskovi fandila. Doufala jsem, že to nebude tak hrozné, jak se líčí ve zdejších komentářích. Bohužel to bylo tak strašné. Tomík měl mít tu odvahu a přenechat námět nějakému zkušenému scénáristovi. Dialogy byly doslova a do písmene utrpení. Povedla se mu jenom babka Bínová, těm ostatním se do huby netrefil. Povedlo se mu dostat na plátno skoro neuvěřitelnou sestavu. Dostal na plátno Zitušku Kabátovou v neuvěřitelných 96 letech. Prostě zplichtil film na koleni a dostal ho do kin. Frajerský kousek, pravda. Ale koukat se na to moc nedá. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Ideou k natočení filmu byl odchod hereckých legend Lukavského a Vinkláře, které přiměly tehdy ještě učitele Magnuska k natočení filmu, kde by zachytil herecké bardy pohromadě. Na film si půjčil a dluhy dlouhé roky splácel. (sator)
  • Roli Františka Křesťana měl původně hrát Jiří Holý, ze zdravotních důvodů ji odmítl. (petr.trep)

Reklama

Reklama