Reklama

Reklama

Televizní noviny

(pořad)
Publicistický
Česko, 1994, 30 min

Režie:

Václav Svoboda

Účinkují:

Lucie Borhyová, Mirka Čejková, Pavla Charvátová, Renáta Czadernová, Jan Antonín Duchoslav, Pavel Zuna, Pavel Dumbrovský, Markéta Fialová, Eva Jurinová (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Televizní noviny na TV Nova jsou dlouhodobě nejsledovanější zpravodajskou relací. Každý den je shlédne více než dva miliony lidí. Moderuje je vždy dvojice moderátorů (vždy muž a žena). Ucelené zpravodajství doplňuje web tn.cz, který se za krátkou dobu stal jedním z nejnavštěvovanějších zpravodajských serverů u nás. Diky tomu může divák získat ten nejúpnější přehled o domácím i světovém dění. (TV Nova)

(více)

Recenze (687)

nirvanafan odpad!

všechny recenze uživatele

Po velmi dlouhé době jsem místo čtení zpráv na internetu naladila Novu a...Ono to ani před lety nebyla žádná sláva, ale co tam dělají teď? Více živých vstupů vede jenom k většímu množství přežbleptů a žvanění o ničem. Dle mého názoru je využití živých vstupů nejlepší u právě probíhajících podstatných událostí a ne, že se podíváme živě na místo nehody, kde už před dvěma hodinama všechno uklidili, no co kdyby tam náhodou zbyla nějaká skvrna od krve, že? Nedávno jsem novácké zpravodajství ani nezvládla dokoukat poté, co jsem zjistila, že už asi deset minut sleduju reportáž z pohřbu, v níž se každá vesnická babka vyjadřuje o tom, jak je smutné, že zemřely dvě malé holčičky, co měly život před sebou. Ano, je to smutné, ale člověk by se rád dozvěděl třeba i o tom, jak to vypadá s kašpary hrnoucími se na hrad a jiné podstatné informace. Kdybych byla muž, přihodím možná jednu hvězdu za výstřih Lucky Borhyové, ale takhle vážně pardon. ()

Jara.Cimrman.jr odpad!

všechny recenze uživatele

Černá kronika na Nově, která dokáže sehnat hromadu neštěstí i ve špatných dnech, kdy nikdo nikoho nezabil, nikdo nic nezpronevěřil a nikdo nikde neraboval. Nicméně nováckým zprávám bezmezně věřím zejména od doby, kdy jsem asistoval u rutinního zákroku hasičů a pak jsem se ve večerní reportáži mezi přidanými plameny a dýmem ani nemohl pořádně najít. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nosem udělaná díra do obrazovky, jak ho člověk strká do výstřihu Borhyové, běloskvoucí úsměv čokoládového fešáka Reye a na konci jako malý důkaz toho, že svět přeci jen není tak zlý - malé hrošátko dovádějící s opuštěným štěňátkem. Kdyby nebyl zbytek jen černá kronika, dementní zpravodajství o arogantních politicích, šťavnaté pikantnosti a tahání osob z trosek po zemětřesení za doprovodu srdceryvné hudby, dalo by se na to možná i dívat. Komerční televize zkrátka musejí dělat takové zpravodajství, které se umí průměrnému občanu (rozuměj Novákovi) prodat a pak už jen záleží na formě, jakou zvolí. Tato je bohužel populisticky tragikomická.. Vždycky mě fascinoval moment, kdy investigativní reportér položil někomu u pootevřených bytových dveří otázku ve stylu: „Vašeho syna včera znásilnili v parku, můžete se k tomu vyjádřit?“ a dveře se zprudka zavřely. Tohle chce přece český národ vidět a komu se to nelíbí, může přepnout na CNN. No nemám pravdu, Vladimíre..? ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, občas, i když jen zřídkakdy, si přeci jen pustím tento paskvil a pokaždé se nestačím divit co zas vymyslí. Jako příklad uvedu, když připraví 5-ti minutovou reportáž o bábě co se zasekla pod kořenem nebo kráva co spadla u splavu, či kousek dřeva, kapr nebo lochneska na jezeře u Mostu, kdy jako vrchol všeho ještě přizvali i experty na paranormální jevy. Zprávy a informativní hodnota tohoto pořadu je bezpochyby odpad. Avšak kvůli srovnání se zprávami na Barrandově a na Primě   rozdělím i procenty. A to odpovídá 10-ti procentům. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Tyhle zprávy nemají nic se zprávami společného . Uvidíte třeba první paterčata v česku recepty Ládi Hrušky a všelijaké blbosti nesouvislé se zprávy . Kdysi tyhle zprávy i ušly , ale rok od roku to jde čím dál více do sraček . Nové studio sice vypadá hezky jenže informační úroven je takřka nulová a navíc často i nepřesná . ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Dne 4. února 2024 se k oslavám k 30. výročí TV Nova Televizní noviny odvysílaly v přesné kopii studia, kde poprvé začalo vysílání TV Nova, tedy 4. února 1994. (DominatorCZ)
  • V pořadu se do roku 2013 vystřídalo 19 moderátorů, a to Zbyněk Merunka, Stanislava Wanatowiczová, Eva Jurinová, Martin Severa, Martina Kociánová, Jitka Obzinová, Nicol Lenertová, Lucie Borhyová, Karel Voříšek, Jana Adámková, Pavel Zuna, Mirka Čejková, Pavla Charvátová, Pavel Dumbrovský, Rey Koranteng, Michaela Ochotská, Petr Suchoň, Renáta Czadernová a Markéta Fialová. (chleba24)
  • Ve studiu se v roce 2022 nacházel obrovský tablet, ze kterého redaktoři často měli strach. Moderátor Rey Koranteng o tom prohlásil: „Jak říká Karel Šíp: Je to jako s cizí ženskou. Víš kam šáhnout, ale nevíš, co to udělá.“ (Vitox)

Reklama

Reklama