Reklama

Reklama

Lékařský verdikt je neúprosný. Mladému Benovi zbývají poslední týdny, možná dny života. Za jak krátkou dobu si je možné splnit všechny sny?
K tomu, aby se váš život změnil k nepoznání, stačí jediná věta. Nemusí být dlouhá, nemusí ani zaznít dramatickým tónem. A přesto svým obsahem udeří jako střela a roztříští vás na tisíc kousků. Kousků, které už asi nikdy nepůjdou složit zpět. Ale při dostatku osobní statečnosti a síly z nich může vzniknout něco nového. Sympatický mladík Ben v podání Joshuy Jacksona, známého ze seriálu Hranice nemožného, si přesně takovou větu nyní vyslechl. A byla zdrcující. Lékaři mu právě oznámili, že má neléčitelnou formu rakoviny, minimální šanci přežít a v podstatě posledních pár týdnů na to, aby se mohl těšit ze světa. A Benova reakce? Zděšení, beznaděj a hlavně touha konečně změnit vše, co tak dlouho odkládal. Usedlou kariéru učitele a budoucího manžela mění za motorku, se kterou se vydává napříč Kanadou, aby dohnal vše, dokud má ještě čas. A na této cestě potkává lidi i své sny, díky nimž konečně pochopí, jak moc je život vzácné a ochrany hodné zboží. I díky vynikajícímu soundtracku a čarokrásné kanadské přírodě, kde se tato posmutnělá roadmovie odehrává, lze snímek režiséra Michaela McGowana označit za jeden z nejpůsobivějších a nejpřekvapivějších žánrových filmů roku 2008. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

Judas 

všechny recenze uživatele

Dramata o umírajících mám rád, neexistuje snad silnější téma. Ale ovšem tento film má jenom málo nápadů. Cesta-hledání sebe sama-rekapitulace předešlého života-a závěr uzavřený deskami vlastní knihy, to tu již bylo a místo umírajícího se může dosadit, kterýkoli člověk s krizí středního věku a výsledný dopad bude podobný (samozřejmě smrtelně nemocný předčí jakoukoli krizi). Toto drama, tak jak je, je bohužel nuceno zapadnout v zapomnění, hlouběji se nedotkne. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Deň ako každý iný. Dozviete sa že máte rakovinu a len pár dní života. A ako sa vysporiadať s niečím takým? Dá sa to vôbec? A nie je to o tom, že až na sklonku života sa každý o sebe dozvedá tú naozajstnú pravdu a veci vníma bez ružových okuliarov???.....Film o poznaní seba samého, a nachádzaní zmyslu života. ( Obrovským plusom snímku je, že nespočetne mnoho krát "triafa klinec po hlavičke" - a tudíž nehrá sa na niečo vyumelkované....) ***/**** ()

Reklama

sonnak 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, na kterém lze najít spoustu chyb i stokrát viděného klišé (to především). Rozumem a logickými argumenty by se dal bezpochyby rozložit na ukázkovou nízkorozpočtovou sračku, která nikomu nemůže nic nového nabídnout, což tu spousta hodnotících udělá. A přestože si to i já uvědomuju a sám to v nejednom momentu vidím, po pocitové stránce je to kousek neuvěřitelný a opravdu má srdce. A takových filmů je třeba si vážit. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Nejvíc na tomto filmu mi vadil ten hlas vypraveče. Kdyby tam nebyl, tak by film působil určitě lepším dojmem. Herecký obsazení bylo sice fajn, ale k čemu to je, když ztvárnění je tak nudný. Filmu jsem věnovala pozornost asi tak prvních 30 minut. Potom jsem se nudila víc a víc. Téma je to hodně dobrý, ale zpracovaný ve filmu není ani z půlky dobře. Za mě jen 40%. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Road movie nielen o rakovine ale hlavne o tom,čo je v živote dôležité...čo je podstatné preto aby sme vedeli,že žijeme aj mimo toho,že máme pred sebou pomyslený koniec života...aby sme žili aj vtedy keď neumierame...film má úžasnú atmosféru ktorá je miestami až mokro smutná a v momente sa zasmejeme na .... napr. na ježišovi. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Hokejista, kterého Ben potkává na kluzišti, hraje za tým Anaheim Ducks. Ten byl tak pojmenován po filmu Šampióni (1992), což byl jeden z prvních filmů, ve kterém Joshua Jackson hrál. (Fugas.cz)
  • Ben (Joshua Jackson) ve filmu jezdi na motorce 1973 Norton 850 Commando. (Baffer)

Reklama

Reklama