Reklama

Reklama

Indiana Jones a nástroj osudu

  • USA Indiana Jones and the Dial of Destiny (více)
Trailer 6

Na Oscara nominovaný Harrison Ford se ve snímku Indiana Jones a nástroj osudu naposledy vrací ve své ikonické roli pohotového a rafinovaného archeologa, aby prožil své poslední napínavé dobrodružství, které ho jako tradičně zavede do nejrůznějších koutů světa. (Falcon)

Videa (12)

Trailer 6

Recenze (888)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Když si v hlavě vybavím poslední 3 měsíce filmů, které jsem navštívil v kině, tak Indiana Jones mi vychází jako nejslabší návštěva. Objektivně by to možná na ty 3 hvězdičky bylo, ale já se po delší době docela trápil a vůbec mě film nedokázal strhnout ani zaujmout. Když se v kině podívám na hodinky minimálně 5x kdy už bude konec, tak nemůžu dát více než 2 hvězdy. Indiana Jones není má oblíbená série byť jsem na ní vyrůstal, ale tady mě Mangold příliš nepotěšil. Herecky to není špatný, byť Mads Mikkelsen když má hrát záporáka, tak je strašně nevýrazný ( Zdravím Fantastic Beasts), Harrison Ford je sympaťák, ale nebavil mě a Boyda Holbrooka vidím rád, ale tady neměl moc, co hrát. Akční scény mě moc nebavily, jsou digitální a postrádají šmrnc ( autonaháněčka však ušla), když došlo na dobrodružné atrakce, tak to patřilo k highlightu ( scéna s úhoři asi nejlepší), jenže takových scén tu bylo dohromady pouze 2. Humor tu úplně absentuje a dějově mi to přišlo taktéž docela nezajímavé a málo poutavé. Doma bych to nejspíš vypl, za mne vyčerpávající podívaná. 4/10. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Poslední dílek skládačky nedal vydechnout. Řetězec akcí, brilantních nápadů a velké srdce na stříbrném podnose s tou nejupřímnější snahou diváka potěšit. A já jsem potěšená byla. Indy je legenda. Ikona. Láme mi srdce, že už je konec. Výtky vezdejší jsou v tomto případě na vodě, je to kult a Mangold dostál důstojnému rozloučení. Je borec, o Fordovi nemluvě. Špičkový biják a kdo to nepochopil, nezaslouží si ho. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nám řekněte ten příběh. No... To se takhle v jedné vesnici dala dohromady parta modrookých dětí okolo šaška Adolfa Hitlera... Tak jo čekání na filmovou událost roku se vyplatilo a zhýčkaní kritici celého světa polibte si zádele. Úvodní pasáž při které jsem zamáčknul slzu to je prostě krystalický Indy se vším všudy a to jeho dokonalý omlazení pak demonstruje možnosti dnešních blockbusterů. Nicméně ani pak to nejde nijak dolů a upřímně některou tu kritiku tady fakt nechápu. K Fordovi respekt jak se i ve svým věku snaží být co nejvíc v akci, takže já rozhodně neviděl zlomeného starce semletého životem, ale sakra akčního důchodce který ukazuje, že na to pořád má. Akční sekvence jsou nápaditý navíc s hromadou pomrknutí na fanoušky co se předchozích dílů týče, tak co sakra ještě chcete?! Jasně ten film není bez chyby. Souhlasím, že Phoebe je vesměs otravná a po celou většinu filmu Jonese podráží, ale ani Willie nebo Elsa z předchozích dílů nebyly zrovna super postavy. Ano Mikkelsenův záporák je asi v rámci celé série nejslabší, ale potřebný si odehraje. Banderas je tam opravdu navíc a ano to finále je fakt úlet i v rámci tohohle univerza, ale já na to kašlu a i když by pěkný čtyři hvězdy byly objektivnější tak možná i trochu na protest proti tomu jakej nezaslouženej hate a výbuch v kinech tenhle film schytal tu plnou palbu dám. Na druhou stranu u současnýho publika který potřebuje asi už jenom filmy řešící podstatu vesmíru nebo digitální omalovánky a poctivý blockbuster ze starý školy co si na nic nehraje už nedokáže ocenit mě to fakt nepřekvapuje. Krásná rozlučka jednoho z ikonických filmových hrdinů našeho dětství z dob kdy byl filmový svět ještě v pořádku.95% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No furt je to ten starej dobrej Indy, Mangold ma nakoukano, takze sem cpe presne to, co maj fanousci radi a co od Indiana Jonese ocekavaj, ale uz to tak nejak nema to svoje kouzlo.  Akce je fajn, ale nic, co by clovek nevidel v ostatnich dilech, triky az na par drobnosti bez problemu, pribehove taky vicemene navrat ke korenum, i kdyz vic samotnyho hledani "pokladu" by neuskodilo. Ford na to ve svym veku porad ma, i kdyz unava na nem krapet videt je. Problem je, ze by k sobe potreboval nekoho lepsiho nez Bridge, ta je totiz fakt na pest a celou dobu me silne srala, jak samotna herecka, tak jeji postava. Prekvapive i Mikkelsen je naprosto o nicem, naprosto nezajimava postava a fakt hodne slabej zaporak. Tentokrat je i krapet slabsi hudba, krome ty jedny ilonicky skladby tady vlastne nic moc zajimavyho nezazni. Urcite se nejedna o zadnou tragedii, furt je to fajn dobrodruznej film, kterejch se dneska uz moc netoci, ale zaroven se jedna o nejslabsi dil, kterej jako rozlucka s postavou moc nefunguje a zaver je vylozene debilni. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Já to takhle chci.-Ale já ne!- Nevěřil jsem, že by mě ještě další Indyho dobrodružství mohla nějak pobavit, ovšem...je to lepší než předchozí díl! Téměř permanentní akce je ukázkou toho, jak se bez velkých keců dělá akční film. A navíc je vtipný, což beru jako další plus. A přitom jde o řadu většinou drobných momentů, jako je třeba auto napresované v úzké uličce, které pobaví. Samozřejmě je tu celá řada odkazů na předchozí díly, nejvíce asi na Chrám zkázy (např. honička s vozíky nebo chatrný most přes vodu), ale i na Dobyvatele a pak na Poslední křížovou výpravu. Je to milé, vidět v některých scénách či předmětech minulá dobrodružství. Asi bych teď napsal oslavný elaborát, který by ale nikdo nečetl, jelikož dlouhé recenze unavují. Vynechat kino byla tentokrát chyba... a na závěr ždímání kapesníků. Povedené. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (47)

  • Projekt měl být původně uveden již v roce 2015. (vyfuk)
  • Když se potápeči vynořují, je to pomocí nafouknutých vest, které na sobě mají. Ty se ale ihned nafouknou do plna a vystřelí je z vody jako raketu. Při takové rychlosti nelze dostatečně rychle vydechovat, což znamená, že expanze tlaku v plicích by způsobila jejich roztrhání. (LaserJet)

Související novinky

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

16.07.2023

Po mizerných příjmech Flashe, Mezi živly a pátého Indiana Jonese se očekávalo, že na záchranu, podobně jako loni s Top Gunem, přispěchá Tom Cruise s Mission: Impossible Odplatou - První částí. Teď má… (více)

Reklama

Reklama