Reklama

Reklama

Paranormal Entity

  • USA Paranormal Entity

Hlavními postavami filmu natočeného v duchu úspěšné série Paranormal Activity jsou sourozenci (Samantha , Thomas) a jejich matka. Nedávno jim zemřel otec, a proto se jej pokusili kontaktovat. Po nějakém čase se v jejich domě začali dít neobvyklé věci... (TV Horor Film)

Recenze (112)

playboxguest odpad!

všechny recenze uživatele

Taky se mi občas doma hejbe peřina, většinou po pořádném gulášku, ale že bych kvůli tomu hned vytahovala kameru... Jeden film už jsem viděla v několika verzích, koukám, a tohle je spolu s tím, v němž se jen točily pánvičky a bazén, ten nejotravnější. Už ne, vymyslete si zas něco jinýho, krucifix, ať to nedopadne jako dneska, kdy jsem byla z debility filmu tak unavená, že jsem pomalu ani nedokázala mačkat rychloposuv. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já mám zatím „ to štěstí“, že jsem se P. Activity doteď statečně vyhýbal a tudíž nemůžu říci do jaké míry jej Shane Van Dyke okopíroval. To samé platí i o dalším filmu The Entity, se kterým je tento snímek „rovněž spojován“. Tudíž můžu v klidu hodnotit pouze to, co jsem měl možnost vidět zrovna nyní. No a moc velký dojem to tedy ve mně nezanechalo. Hororové kousky natočené přes ruční kameru nepatří mezi moje nejvyhledávanější a snad kromě REC se mi nelíbil žádný. Záhadu v Blair Witch považuji za jednu z největších blbostí co mám ve své sbírce a i přes nevoli spousty lidí, nepovažuji tento film za nic víc nežli odpad kolem kterého se nadělalo ve své době spousta humbuku pro nic. Podobně jako v P.A tvůrcům bohatě postačil jeden barák s několika místnostmi, skromným vybavením, vypůjčená kamera (kamery) a trojice amatérských herců, kteří „hráli“ za suché z nosu. Jako bonus si jednu z rolí střihl i sám režisér, který tak chtěl pouze ušetřit pár kaček a mrknout na kozy své filmové sestře pěkně zblízka. Hodinu a půl jsem byl „přinucen“ sledovat trojici dosti špatných herců, kteří se marně snažili hrát co možná nejpřirozeněji. Leč snaha to byla opravdu marná, stejně jako neustále se třepotající kamera. Ta nám měla vštípit pocit autentičnosti, ale mě spíš nehorázně srala. Když k tomu připočítám absenci jakékoliv atmosféry, o nějakém napětí nemůže být ani řeč (snad první hodinu se nic pořádného nedělo). Jediné co mě občas vytrhlo z polospánku, byl ustavičný řev Samanthy a bouchání dveří. Sorry ale tohle nevyděsí ani desetileté děcko. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že jsem se nebála. Naopak! Při sledování PE v jedenáct hodin večer ani není možné se nebát. ALE! Herci nesympatičtí, kamera opravdu mizerná (při tomto snímku mi to bylo až nepříjemné oproti PA1 a 2) Ovšem jakmile se začali točit filmy typu Záhada Blair Witch, REC, PA, nastala doba handycamer a filmy točeny tímto způsobem nelze spočítat na prstech jedné ruky. V jednu chvíli jsem přemýšlela, jestli film nedokoukám další den, protože hororová atmosféra na mě působila o 106. Nakonec jsem film úspěšně zhlédla a docílila toho názoru, že nebylo nutné, aby někdo tento film točil. Pro zpestření nudného večera budiž. Dvě lepší. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Upřímně... Až do 01:01:43 jsem si skoro myslel, že by to mohlo býti autentické, jelikož mi to tak opravdu až přišlo... Nicméně v uvedeném čase, kdy v levém dolním rohu je viditelně ruka, které stahuje peřinu (jak se toto mohlo pánům tvůrcům stát, netuším), jsem byl na 100% ubezpečen, že je to nahrané... Ano ano, řekněte mi, že je to natočené v duchu Paranormal Activity, ale fakt to vypadalo jako pravda... :) Nicméně i tak to není až tak lepší než Paranormal Activity... Sice se tam děje více věcí, více lekaček, víc se u toho člověk dokáže bát atd... Nicméně některé scény tam býti opravdu nemuseli a rád bych se kouknul na film tohoto rázu, který by mne OPRAVDU dokázal vyděsit, i kdyby to bylo jenom nahrané... P.S.: Nechápu moc WARNING na plakátu... :) ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem viděl PA které mě maximálně dostalo tak jsem koukal na PE pouze z toho důvodu do jaké míry bude kopírovat právě PA. Kdo neviděl Paranormal Activity bude tento snímek hodnotit jinak, než ty co ho viděly. Já musím dát 4* ( kozy, lepší konec než u PA) Jinak samozřejmě lepší je originál :)) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Film má iba štyroch hercov. Sám režisér si zahral hlavnú úlohu kameramana Thomasa Finleyho. (BoredKid)
  • Vo filme je spomenutá postava Marona, démona zo starogermánskej mytológie, ktorý znásilňuje ženy počas spánku. V skutočnosti však Maron patrí do starogréckej mytológie a spomína sa len ako potomok boha Dionýza a ako kňaz boha Apolóna. (AxelWers)

Reklama

Reklama