Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 2

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (214)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

U stropu šmouha, ajajaj, ouha!“ Náhodou, tuhle pátou seanci s okultistou verbalem jsem si i já užil, navzdory všem paranenormálním hejterům a jejich automatematice: „Jedničce jsme dali 5, pětce musíme dát už jen 1. Já se bavil. A to na duchařiny moc nejsem. Když mi nábytek v noci courá po baráku a ektoplazma nám zasviní strop i lustr, hned uhodím na ženu: „Že jste zase s bábama vytáhly desku Ouia?“ SPIRITUÁLNÍ OKÉNKO: [][] Koho nasadit do ringu proti démonovi se strašidelnými křečovými žilami? Elise Rainer, bábu v plynové masce z Insidious. Duchobijné manžele Loraine a Eda z Conjuring. Těžký kalibr, otce Merrina z Exorcisty. Osvědčenou expertku na duchy všeho druhu, mou ženu. [][] To poslední řešení je sice drastické a vůči chudákovi Tobymu nehumánní, leč účel světí prostředky. Já mu dám, courat mi nahej po baráku! Tak. A teď si jen počkám, až moje hororová stará usne a pak strčím ruku na čtvrt hodiny do mrazáku. Schovám se pod postel a budu ji strašit ledovou prackou, šmátrající jí po zadečku! ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Akože, rozhodne nepatrím k hejterom a prvé tri diely PARANORMAL ACTIVITY ma solídne bavili. Aj keď aj tam sa ukazovalo to, čo logicky vrcholí v GHOST DIMENSION: že na pôvodný úplne jednoduchý a banálny nápad („straší nám v dome“) sa tvorcovia rozhodli nabaliť nejaký ten background. Na jednej strane je to pochopiteľné, ale dosť cítiť, že si s tým akosi nevedeli rady, mytológiu vymýšľali za pochodu a silno pochybujem, že vôbec tušili ako to celé ukončiť. Na GHOST DIMENSION som príliš zvedavý nebol, ale keďže sa podľa tvorcov jedná o posledný diel a Blum sa kasal, že film odpovie na všetky doteraz nadhodené otázky, tak som si to pozrel. Tak trochu z povinnosti, ale zaujímalo ma, či aspoň to vysvetlenie bude teda za niečo stáť. A... nestálo. Niežeby to bolo úplne dementné (i keď klišé jak fras), ale vážne sme na to potrebovali šesť filmov? A aj tak vlastne neviem, prečo sa na všetko išlo tak zložito (časopriestormi, nejakými sektami siahajúcimi až ku stredoveku...)? No nič. Herci sú tu asi najhorší zo všetkých dielov a sledovať, ako sa snažia zahrať strach bolo až komické. Dej žiadne novinky nepredkladá, akurát že Tobyho teraz môžeme konečne vidieť. Nevyzerá tak tupo, ako som sa obával, ale treba povedať, že na tej atramentovej ektoplazme vidno, že je zo všetkého otrávená a už ani ten fetiš na nábytok nie je čo býval (len párkrát kývne lustrom, aby sa nepovedalo). Čakal som, že Tobyho viditeľnosť bude nejako zaujímavejšie využitá, ale v zásade je to úplne zbytočná vsuvka, pretože žiadne znepokojenie z toho nevyplýva (a režisér sa o to ani nesnaží). Postavy skrátka zisťujú to, čo divák už dávno vie, ale nezdá sa, že by ich to príliš zaujímalo, viackrát uvidia Tobyho v plnej CGI kráse, ale ich správanie je stále nerušene žoviálne. Len skonštatujú, že je to „weird,“ ale nijako to neriešia a trvá im dobrú hodinu kým konečne vyhľadajú pomoc (keď je už neskoro, ako inak) a záver to skoro strháva do paródie. Tak, čo s tým? Nie je to síce taká nuda ako predchádzajúce dve časti, ale o strachu či znepokojení nemôže byť ani reč, dej kravina a démon senilný. Prežiteľné len pre tých, čo dokázali odsledovať celú sériu. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Já jako celkem fanoušek série PA jsem zklamanej. Od toho názvu jsem si představoval kdovíjaký dimenze, ale tam jsme se s ničím takovým vůbec nesetkali, kromě temnýho černýho stínu. Nápad ušel, jakože jenom stará kamera může vidět tyhle activity, ale podle mě to byl snad nejslabší díl. Čím víc oni vědí, že na tom vydělaj, tím víc se asi snažej ušetřit. Tam nebylo nic drahýho, i ty závěrečný titulky byly obyčejný a bez hudby. Ta husí kůže a mráz po zádech absolutně vymizel. Jestli se dá něco opravdu vyzdvihnout, tak ženský obsazení, v tomhle opravdu byl znát pokrok. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Série byla celkově hrozná až otřesná, ale tento díl se povedl nejvíc. Jak se říká to nejlepší nakonec. Tento díl je dobrý po všech směrech a hlavně kvituji jiný pohled z kamer kde je konečně vidět ("něco nadpřirozeného"). Vysvětlení předchozích filmů je zde velmi okrajové a plno otázníků stále nebyla vysvětlena, což bych bral jako velké mínus. Byl jsem na tom v kině ve 3D a myslím si, že to 3D je zde úplně k ničemu. Doufám, že tvůrci budou mít dost soudnosti a další pokračování už dělat nebudou, jelikož jak líp skončit než takto. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco ropná skvrna Toby zkouší, jestli se neleskne před kamerou, malá princezna Leila po nocích testuje hořlavost bible a všichni kolem se z toho můžou pominout.. Zlo duši jsou paranormálně aktivnější než je Diesel rychlejší a zběsilejší a já už se v nich začínám poněkud ztrácet. Oren vyčPěli to kdysi začal, Plotkin to může se ctí uzavřít, protože z dosti úzkých možností žánru, v němž je vybitá baterie účinnější než exorcista, vykřesal maximum. Závan dějové originality v podobě terorizování satanistického páru důchodců bydlících na hausbótu prostřednictvím ektoplasmatického Ježíše by asi u producentů neprošel.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • V Ryanově (Chris J. Murray) pracovně, kde s bratrem přehrávají nalezené videokazety, visí na zdi plakát k mobilní hře "Dead Trigger 2" českého vývojářského studia Madfinger Games. (Jifo)
  • Do doby, než byl uveden první trailer, nebyly žádné informace o hereckém obsazení. (SidneyP)
  • Výroba filmu byla potvrzena již před uvedení 4. dílu do kin. (beba789)

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama