Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Ať už proboha tohle točení FF jednou provždy skončí! Nic horšího už nemůže být! Vlastně může, tahle série, která už nemá absolutně o ničem vyprávět! Měla, o čarodějnicích a tím pádem se vracíme tam, kde to všechno začalo - Záhada Blair Witch! Už žádné další zbytečné pokračování téhle vybrakované série! 0% ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Chápu, že drtivá většina z vás nemá pro mé zalíbení v handy cam divočinách pochopení a není se čemu divit. Je to do jisté míry velmi specifická a také poměrně úzká filmařská odbočka, která sotva bude sedět každému, ba co víc, rychle se okouká a vyčerpá svůj potenciál. Mě to baví a pokud to není úplně debilní, bez nápadu či vyložene recyklační, rád se nechávám strhnout hrou na reálný strach z reálných věcí. Ono člověk stále dychtí po něčem tajemném a nadpřirozeném, takže tohle je pomyslná spojnice mezi filmovým uměním a možnou realitou, takže krom hrůzostrašných historek, které si vyprávíme cesou z koncertů (náš basák vidí mrtvé lidi :D), je tohle další způsob, jak si užít něco dalšího ne úplně umělého. Pátý díl PA chytl druhej dech, nové lokace, noví lidé a zdánlivě nový příběh rozšiřující a umocňující ty předešlé. Je to svěží, napínavé a zábavné. Mám to prostě rád, tenhle díl vrátil found footage zpět do hry, takže kdo se bojí, sere v síni, kdo se nebojí, posere se na chodbě! :D ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Kouzlo původního PA je dávno pryč, víceméně už od dvojky to šlo těžce do kopru, ale Prokletí mě dost překvapilo. Sice ano, ubralo se to trochu jiným směrem a v jistém smyslu mi to připomínalo spíš styl Kroniky, ale vesměs sledovatelné, zajímavé a pár lekaček se taky našlo. Na rozdíl od čtyřky, která byla příšerná, tohle si už vedlo lépe. Dokonce omezili i jinak v minulých dílech prakticky neustálé střihy uprostřed dialogů, což mělo podtrhovat autentičnost, ale díky tomu, že to takhle bylo pořád, nastal pravý opak. Jen, kdyby těch nelogických situací nebylo tolik (např. jedna z mnoha - lezení do bytu po vraždě a dotýkání se věcí, ačkoliv probíhalo vyšetřování). ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Z mé strany je to stále ta samá písnička. Celý ten koncept found footage filmů se sice pořád dokola opakuje, nicméně na mě osobně to stále stačí a platí a já u každého dalšího snímku, zpracovaného touto formou, mám vždy pořádně naděláno v kaťatech, na mě to stále působí velice děsuplným účinkem, což splňuje svůj účel a já jsem tedy maximálně spokojený. A konkrétně celá ta série a mytologie kolem Paranormal Activity mě prostě pořád a pořád oslovuje, naplňuje a baví, ikdyž Prokletí je tedy přeci jen trochu jiné. A to především díky své první polovině, kdy spíš než o napínavou duchařinu jde o uvolněnou teen srandičku, která mě tedy také bavila, ale nemohu si pomoct, že to sem jaksi ne zcela patřilo, a pokud byl záměr autorů to tímto celé nějak oživit, tak tuto cestu tedy rozhodně nepovažuji za tu úplně nejšťastnější. Když už ale pak film zajede do klasických, osvědčených kolejí, už to šlape jak to má, takže v tu chvíli začíná vážně napínavá a dechberoucí podívaná, která mě už zas hodně bavila a děsila. Jinak velkým přínosem Prokletí je obsazení dvou hlavních rolí, kluci jsou sympaťáci a své postavy zahráli jak v první polovině vtipně, tak v té druhé věrohodně vyděšeně a já jim docela upřímně fandil, aby to nějak dali. Atmosféra se autorům též povedla navodit velmi působivá a funkční, takže já jsem nakonec i přes „odlišný“ úvod ve výsledku v celku spokojený, svůj účel, tedy vyvolat ve mně výrazné pocity napětí a strachu, film splnil, takže příznivcům found footage snímků mohu tento počin klidně doporučit, ostatním ale určitě ne, neboť nic nového, neobvyklého, či originálního tyto Activity vážně nepřinesly. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Christopher B. Landon | Hudba: - | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Blumhouse Productions, Solana Films, Room 101 Inc. | Rozpočet: 5 miliónov $ | Tržby: 86,362,372 $ || Landon si pre zmenu svoj ďalší paranormálny scenár zrežíroval sám, a veru, nedopadlo to vôbec zle. Keby to bol druhý diel série, tlieskla by som. Nakoľko sa ale z Paranormal Activity stala ďalšia nekonečná séria typu Saw, už ma Landon nevedel prekvapiť. Vizuálne šikovné, dejovo a psychologicky omnoho vypracovanejšie, s výbornými trikmy oproti všetkým ostatným dielom. Z pôvodných 2 predsa len zvyšujem na 3 so zavretými očami, ale žial, nie od strachu. Odklonenie sa od neurčitých paranormálnych javov k okultismu a čiernej mágií podkoplo kolená poslednému regulárnemu dielu, a tiež tomuto spin-offu. Škoda, takto sa to stalo omnoho prízemnejšiou a vypočítatelnejšiou záležitosťou. Jednička mala svoju silu v neznámych, nevysvetlených javoch. 55% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 32,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 90,9 mil. (NIRO)
  • Jedná se o první díl série, ve kterém aktéři filmu drží po celou dobu kameru v ruce. (MikeCool)

Reklama

Reklama